Motor 1.5DPi
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Motor 1.5DPi
To je Slovnaft.
Ako je na tom OMV maxxmotion? Netusim, ale obcas na SK tankujem manzelke benzin.
Ako je na tom OMV maxxmotion? Netusim, ale obcas na SK tankujem manzelke benzin.
i30 Fastback 2019 PDE Trikolor-komfort, 1,6 crdi 100 kw, polar white
- Reklama
Zdar ve spolek, tak jsem si dneska při dolejvání vody do ostriku vsiml neprijemnyho cvakani. Neni to kovovej zvuk. Spis takove olstovej nebo jak kdyby ti neco probijelo. S plynem se to zintenzivni az se to ve vysokejch otackach sleje do zvuku ktery splyne s hlukem motoru. Rozhodne to je neco co tam nebylo, pac ten motor si sevelil potichu. Takze asi budu muset navstivit servis. Manzelka taky rikala, ze obcas neco cvaka v pravych dverich. Jsem linej to resit, ale asi by se na to meli podivat.
žeby si "sadli" vstrekovače....
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Vstrekovač vždy z princípu činnosti produkuje "cvakavý" zvuk.... ktorý sa po nejakom opotrebení(zábehu) môže zvýrazniť...
Tak ja vychazim z toho, ze to auto si predlo jako kocicka a ted to cvaka jak jebnuty. Neprinde mi to jako zdravej zvuk motoru a to uz jsem par aut mel.
Nič Ti nebráni skúsiť servis... len počítaj s tým, že má na zvýšenú hlučnosť šalamúnsky napísané výluky v garančnej knižke. Takže skôr než začneš o tom diskutovať s prijímacím technikom, tak si to treba prečítať...
Jasne to je v planu. Tak trochu uz jsem si zvykl ocekavat neco jako: to je normalni. Pokud to jicemu nevadi, tak ok. Ale stve me to
má tento motor hydroštely ?
Ja nevim, jen vim, ze to ma dvojity neprimy vstrikovani.
Nepredpokladám, pri zážihových motoroch je to skôr rarita....
Než začneš se servisem, zkus napřed alespoň jednu plnou nádrž kvalitního benzínu..verva100, maxmotion apod. ...
Hyu Kona 1.6 T-GDI, DCT, 2WD, Style, 7/2019, Pulse Red,...aka Dáša
Š Oct I 1.9. TDI nezmar Barča
ex AUDI 5000 2.5, AUDI 80 2.2
OPEL Kadet combi 1.6, Opel Kadet 1.3
Verva 100 tam neni, ale byla prazdna nadrz kdyz jsem to zjistil a natankoval jsem na schellce ten normalni benzin a ujel jsem tak 400km. Pak jsem to uz nezkousel. Auto ma najeto 5tis km.
Kvalitní benzín (obyč shell není žádná hitparáda), nepodtáčet motor!!!, VIF, to je základ...
Hyu Kona 1.6 T-GDI, DCT, 2WD, Style, 7/2019, Pulse Red,...aka Dáša
Motor se nepodtáčí. Manželka nejezdí jako šnek a já to vždycky protáhnu když se mi to dostane do spár. No nic koupil aditiva a bude se to tam lejt. Jen teda si troufnu rict, ze z tech 5k km bude minimalne 2 najeto na benzin z drahych benzinek a zbytek tady co mame mistni. Mechanik je na dovoleny ale ze videa si taky mysli, ze to budou vstriky. Mi nerikejte ze vsude prodavaj takovy sracky a hlavne, ze to je takhle nachylny.