Zdravím kolegové, mám i30 II 2014 jen krátce a mám záměr nahradit origo rádio bez telefonu jiným 2DIN s navigací a Androidem. Již jsem ho zkoušel od známého a není to problém. Později (v teple) chci přidat parkovací kameru.
A nyní dotaz: původní rádio bylo bez telefonu a multi z volantu nemá na levé straně tlačítka pro handsfree. Pokud bych levou stranu vyměnil za kompletní tlačítka audio s handsfree, bude to fungovat? Nemám tempomat a audio tlačítka multi volantu jsou rozděleny na obě strany. Pokud bych vyměnil tu levou pracnu se spínači, na té s handsfree jsou vlastně obě tlačítkové sady audio + telefon. Protože tlačítka palubního PC nejdou programovat, předpokládám že ke každé sadě PC a audio vede samostatný kabel. Půjde jen o to zapojit kabel z audio přepínačů vpravo do spínačů vlevo, nebo to nebude jen tak jednoduché. Má s tím již někdo zkušenost. Díky.
Multifunkční volant přidání handsfree
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Multifunkční volant přidání handsfree
Hyundai i30 II 1.4 16V 2014 Tricolor
Renault Laguna II 1.8 16V Initiale
Renault Laguna 2.0i Baccara
Renault 19 1.4i
Renault 19 1.4i
- Reklama
Re: Multifunkční volant přidání handsfree
Zdá se že nikdo nezná odpověď, ale našel jsem video právě o takové výměně tlačítek multifunkčního volantu. K těm dvěma držákům s tlačítky dostali i nový kabel pro propojení na stávající kabeláž. Asi to funguje podobně jako ISO redukce k 2DIN rádiu, kdy standardní ISO konektory A+B mají na straně rádia kabely přizpůsobeny podle pinů rádia. Stejně by to zřejmě mělo fungovat i s přepínači u multifunkčního volantu.
https://youtu.be/fM2TffN3dXo
Je to sice na Elantru, ale volant mají s i30 stejný.
https://youtu.be/fM2TffN3dXo
Je to sice na Elantru, ale volant mají s i30 stejný.
Hyundai i30 II 1.4 16V 2014 Tricolor
Renault 19 1.4i
Renault 19 1.4i