Odjinud píše: ↑14 dub 2021, 10:50
Na druhou stranu máš pravdu, že

těží podle mě málo z toho, že tu má fabriku a bere ČR trh jako jakýkoliv jiný. Vše se řeší s dovozcem. Co, kua, dovážím, když se to tu vyrábí?? V tom je škoda hodně dál, a klidně ti jako české šoupne auto vyrobené kdekoliv jinde.
A když něco řešíš se Škodovkou, tak to řešíš s Boleslaví nebo s prodejním zastoupením pro ČR v Praze?
Každý trh má nějakého distributora, u nás se tomu obvykle říká dovozce, který objednává auta, která pro svůj trh chce (u

se pro náš trh vyrábí v Turecku, ČR a Jižní Koreji). Nese kompletně odpovědnost za administrativu (např. vydávání TP), distribuci veškerých náhradních dílů, reklamace a celkové zpracování záručních oprav, kontroluje a školí dealerskou síť.
To bys to mohl brát i tak, že SEAT by taky měl distribuci rozdělit, protože část aut vyrábí ve Španělsku a část v ČR

.
No, jestli zrovna já jsem fanoušek značky, to nevím - ale rozhodně žiju s touhle značkou dlouho - 1.4. to bylo 23 let

.
Ale je pravda, že se mi dost často povede trefit testovací auto v úplně jiné specifikaci než má dovozce

.
Netuším proč není 1,5 DPi ve flotile novinářských aut, ale tipuju, že to souvisí s kvótami jednotlivých aut pro jednotlivé trhy. A kvóta 1,5 DPi pro ČR je zřejmě vyprodávána i bez testovací propagace

.
A

o své produkci v ČR komunikuje často a rád, jen museli pro těch excesech z dob Vošického ubrat - to bylo fakt na ránu

!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate