Téma už je trochu staré, tak třeba máte nějaké nové postřehy nebo se něco na trhu změnilo
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Posledních pár večerů nasávám rozličně staré informace po různých zdrojích. Názory se různí a informace se mnohdy ztrácí.
Vesměs se ale všichni shodují, že přidávají nějaké aditivum. Já čas od času přidávám do hrdla VIF a nejspíš u toho i zůstanu.
Má pak smysl se pídit po benzinech, které mají více či méně aditiv? Můj názor je, že to pak už asi nemusí být priorita
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
Zásadnější jsou pro tyto motory ale asi ta biopaliva, co? Dalo by se více rozebrat, co a za jakých podmínek vlastně vadí (z dlouhodobého hlediska)?
Pokud natankovaný benzin s biosložkou spotřebuji do 3 měsíců (nadrž běžně vyjedu za měsíc), tak má smysl vůbec nad takovým palivem diskutovat? Ještě vezměme v úvahu, že před každým tankováním přidám VIF. Budou se i tak tvořit karbonové úsady nebo by se s tímto stavem dalo počítat až někdy od 3 měsíců a dále, kdy už palivo v nádrži stárne a váže vodu? Jsem jen laik a konzument internetového obsahu
![Shhh :-$](./images/smilies/eusa_shhh.gif)
Pokud nějaká pumpa benzin bez biosložky nabízí, tak si celkem připlatím (prémiový benzin).
A tady nevím, jak aktuální jsou informace, které jsem posbíral. Můžete potvrdit/opravit?
- Benzina: VERVA 100 (aditivovaný 100 oktanový benzin, místo biosložky EBTE)
- Čerpo/EuroOil: Natural 95 (95 oktanový benzin "bez" biosložky; % množství biosložky lze zjistit u pokladny nebo přes jejich aplikaci)
TankONO zřejmě bez biosložky nenabízí a Eurobit to na svém webu nemá uvedeno. EuroOil ovšem na svém webu taky neuvádí, že by nabízel benzin i zcela bez biosložky (jen v apce).
Tak mi z toho vychází, že abych motoru neškodil a nemusel platil cca +4Kč/L za VERVU, tak budu tankovat Natural 95 u EuroOil (dokud Čerpu tu výjimku nevezmou) a budu přidávat VIF. Nebo máte jiný názor, který by mě přesvědčil, proč jít třeba i tak do té VERVY?
Co do hrdla lijete a od jakých pumpařů lijete vy?
Díky
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)