Elantra 04 a výš
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Elantra 04 a výš
Zdravím,
zajímaly by mě zkušenosti s tímto vozem. Přemýšlím o koupi nového auta a tahle mrška mě docela zaujala. Chtěl bych verzi v sedanu, hatchback mě nijak neoslovil. O poměru cena/výkon respektive výbava se nemá cenu dohadovat, to je jasná věc. Spíš mě zajímají jízdní vlastnosti, pocit z jízdy, pohodlí, hlučnost, spotřeba, podvozek, atd. Co od toho auta můžu čekat a co naopak ne. Jaké jsou na autě změny oproti předchozím modelům, tzn. motor, podvozek, atd.? Nebo udělali jen facelift a zbytek je pořád stejný? Předem dík za názory.
zajímaly by mě zkušenosti s tímto vozem. Přemýšlím o koupi nového auta a tahle mrška mě docela zaujala. Chtěl bych verzi v sedanu, hatchback mě nijak neoslovil. O poměru cena/výkon respektive výbava se nemá cenu dohadovat, to je jasná věc. Spíš mě zajímají jízdní vlastnosti, pocit z jízdy, pohodlí, hlučnost, spotřeba, podvozek, atd. Co od toho auta můžu čekat a co naopak ne. Jaké jsou na autě změny oproti předchozím modelům, tzn. motor, podvozek, atd.? Nebo udělali jen facelift a zbytek je pořád stejný? Předem dík za názory.
- Reklama
Re: Elantra 04 a výš
Shimi píše:Zdravím,
Myslim ze Elantra ma opoznani jiny komfort nez Lantra ... lantra je sportovnejsi a zivejsi auticko ... mno ta Elantra je ciste reprezentativni vuz hned po Sonate Mame na ni kola 7x17" 215/40 muzu rict ze je to dost tvrdy ale drzi a nic to neurve ... navic na original kolech vypada
vazne uboze ... kola ANO... motor je zvlastni v jedne veci, sam jsem si vsimnul jak pomalu klesaji pri razeni otacky ... tudiz pro agresivni jizdu to je vyhoda az na to ze to trva si privykno ut... sedacky jsou tvrde a ne tak pohodlne ... jako u Fabie ... brzdy BOMBA 4 kotouce zastavi vzdy a vsude svetla take vylepsily ... svitivost dobra , nejdumyslnejsi a to jsem cumel ... sportovne modre podsvicena palubovka .... trosku me sere jak se stale zapina pri nastarovani automaticky klima ... a vadi mi zadni dvere, kdyz stahnu vzadu okenko, ma tam ostrou hranu... nic hezkeho:( jinak se jim to povedlo a hodne musek srovnali ... rozhodne to auto je uplne ale uplne neco jineho nez Lanta kdyby neco co jsem nenapsal a tebe to zajima, tak se sem ozvi papa
Při nastartování se automaticky zapína klima?? To je zajímavý, na to se pozeptám. Jinak jak si to myslel, že na originál kolech vypadá bídně? Myslíš plecháče nebo origo liťáky? A co se týče zadního okénka, tak to vůbec neřeším, to je věc spolucestujících A co spotřeba, měřili ste? I když to pro mě není zrovna rozhodující faktor, ale zajímalo by mě to. Jak je na tom s hlukem, když to točíš řekněme kolem 3000 - 4000 ot.? Je ticho a nebo je to už znát? Jinak piš dál postřehy, čím víc toho bude tím líp Ptám se na takový ptákoviny proto, protože ty hovádka ji tady u nás nemaj v Showroomu a nemůžu se v ní svézt. Ženská mi řekla, že ji dovezou na prodejnu, obratem mi zavolá a uděláme zkušební jízdu, jenže už to trvá 14 dnů a pořád nic :/
Dobra ... dobra
Takze ty kola... plechace, o tech vubec neuvazuj, to je horsi na vzhledu nez stara skodovka jesterka a origo litaky taky jsou zapusteny, to auto ma zkratka vatsi zapusteni kol a tak to vypada jak vajicko na tech kolech, udelam fotecky a dam je sem. . .
Spotreba, palubni pocitac bere prumernou spotrebu z celkoveho mnozstvi v nadrzi pres prutok do motoru, je celkem presny ale jen pri natankovani od nuly a potom az pri dojezdu ukzuje ty spravne vypocty kolik zbyva km do prazdne nadrze a kolik pave zereme ne sto ... vsechno se to mneni podle nehleho stylu jizdy a ze to je do prumeru, chvilku trva nez se srovna... proto mu never:) na nadrz mozna 750 km na dalku jsem ujel ... polsko cesko ... a spotreba? Tej ji drzime po meste cca za 8 - 8,5l
Hlucnejsi je poznatelne oproti lantre, trosku si mrmla jako moc tichy diesel od BMW pri otackach je vevnitr slyset, povazuji to za plus, neni to hluk ktery by vadil ale je to pak slyset pres pripadne hlucne radio:) a motor je dulezite posloucht
doporucuji sedan ctyrdverovy ... nema sic tak velky pristup do kufru a to jen ze se mu nezveda sklo tak jak na oktavce ...ale ma uplne jinak a evropsky rozmistena svetla... vypada o moc lepe zezadu kdyz se netahne nevzhledna spatecka s mlhovkou po boku SPZ ...toho si taky vsimni ... ruzna svetla ... hodne to na vzhledu upravy
tak musim jit pracovat .. papa
Takze ty kola... plechace, o tech vubec neuvazuj, to je horsi na vzhledu nez stara skodovka jesterka a origo litaky taky jsou zapusteny, to auto ma zkratka vatsi zapusteni kol a tak to vypada jak vajicko na tech kolech, udelam fotecky a dam je sem. . .
Spotreba, palubni pocitac bere prumernou spotrebu z celkoveho mnozstvi v nadrzi pres prutok do motoru, je celkem presny ale jen pri natankovani od nuly a potom az pri dojezdu ukzuje ty spravne vypocty kolik zbyva km do prazdne nadrze a kolik pave zereme ne sto ... vsechno se to mneni podle nehleho stylu jizdy a ze to je do prumeru, chvilku trva nez se srovna... proto mu never:) na nadrz mozna 750 km na dalku jsem ujel ... polsko cesko ... a spotreba? Tej ji drzime po meste cca za 8 - 8,5l
Hlucnejsi je poznatelne oproti lantre, trosku si mrmla jako moc tichy diesel od BMW pri otackach je vevnitr slyset, povazuji to za plus, neni to hluk ktery by vadil ale je to pak slyset pres pripadne hlucne radio:) a motor je dulezite posloucht
doporucuji sedan ctyrdverovy ... nema sic tak velky pristup do kufru a to jen ze se mu nezveda sklo tak jak na oktavce ...ale ma uplne jinak a evropsky rozmistena svetla... vypada o moc lepe zezadu kdyz se netahne nevzhledna spatecka s mlhovkou po boku SPZ ...toho si taky vsimni ... ruzna svetla ... hodne to na vzhledu upravy
tak musim jit pracovat .. papa
Korean cars forever
Hyundai Avante 1,6V DOHC sport sedan GLS 125PS
Hyundai ELANTRA 2,0 CWT DOHC Elegance 235/40 ZR17 Dunlop SP 9000 Sport
Hyundai Avante 1,6V DOHC sport sedan GLS 125PS
Hyundai ELANTRA 2,0 CWT DOHC Elegance 235/40 ZR17 Dunlop SP 9000 Sport
Elantra 04 a výš
Zdravím a odpovídám,
mám Elantru 1,6 benzín. Na pohled vypadá velmi pěkně, jízdní vlastnosti jsou dost překvapující. Řízení je přesné a dobře sedí v zatáčkách.
Brzdy reagují rychle / 4x kotouče / a je nutné si na ně zvyknout -prvni
kilometry jsou pro všechny v autě utrpení, auto stojí na místě.
Interiér vypadá celkem slušně, sedadla jsou trochu tvrdší, sedadlo řidiče se dá celkem dobře seřídit i po dlouhé jízdě nebolí záda. V interiéru jen schází uložné prostory, ty ve dveřích jsou na nic. Kdo má opěrku ruky u řadící páky alespoň něco má. Palubní deska je přehledná a celkem je všechno dostupné bez velkého natahování. Řazení je krátké a přesné, řadící páka se drží dobře. V zadu je na sezení místa dost a pohodlí i pro 3 spolucestující.
Kufr je obrovský a dost se do něho vleze, ale na boku schází kapsy na uložení drobností.
Motor je tichý, velmi dobře akceleruje. Spotřeba se stále drží podle pabulního počítače okolo 8l/100km ve smíšeném provozu.
Celkový dojem dobré a vděčné auto v této cenové relaci, mohu doporučit.
Další dotazy odpovím.
mám Elantru 1,6 benzín. Na pohled vypadá velmi pěkně, jízdní vlastnosti jsou dost překvapující. Řízení je přesné a dobře sedí v zatáčkách.
Brzdy reagují rychle / 4x kotouče / a je nutné si na ně zvyknout -prvni
kilometry jsou pro všechny v autě utrpení, auto stojí na místě.
Interiér vypadá celkem slušně, sedadla jsou trochu tvrdší, sedadlo řidiče se dá celkem dobře seřídit i po dlouhé jízdě nebolí záda. V interiéru jen schází uložné prostory, ty ve dveřích jsou na nic. Kdo má opěrku ruky u řadící páky alespoň něco má. Palubní deska je přehledná a celkem je všechno dostupné bez velkého natahování. Řazení je krátké a přesné, řadící páka se drží dobře. V zadu je na sezení místa dost a pohodlí i pro 3 spolucestující.
Kufr je obrovský a dost se do něho vleze, ale na boku schází kapsy na uložení drobností.
Motor je tichý, velmi dobře akceleruje. Spotřeba se stále drží podle pabulního počítače okolo 8l/100km ve smíšeném provozu.
Celkový dojem dobré a vděčné auto v této cenové relaci, mohu doporučit.
Další dotazy odpovím.
To pepak: Myslím, že toto je vyčerpávající odpověď A navíc koukám, že si z Brna, tak to určo znáš AutoBalvín. Už 3 týden čekám na zkušební jízdu, ale nějak se jim to nedaří realizovat. Je to škoda, protože tímhle přístupem si akorát odrazují zákazníky. Ale to tady nebudem řešit Jinak dík za odpověď, každý názor je užitečný. Vesměs na tohle auto slyším jen chválu. Za ty prachy si myslím, že poměr cena/výkon je bezkonkurenční. Přeju hodně km bez nehody a autíčko ať slouží.
to pepak: Kurňa koukám, že sem se nepodepsal Tak abys věděl od koho to je.
Zdravím a odpovídám.
Jsem z Brna, AutoBalvín znám moc dobře. Mám podobné zkušenosti,doporučuji Autostyl na Herčíkové ul. a to pana Novotného.
To není reklama, ale osobní zkušenost.
Pokud budeš v Brně nebo jsi z Brna, klidně auto předvedu a nemusíš se někde prosit o zkušební jízdu.
Zdravím. jfklima@seznam.cz
Jsem z Brna, AutoBalvín znám moc dobře. Mám podobné zkušenosti,doporučuji Autostyl na Herčíkové ul. a to pana Novotného.
To není reklama, ale osobní zkušenost.
Pokud budeš v Brně nebo jsi z Brna, klidně auto předvedu a nemusíš se někde prosit o zkušební jízdu.
Elantra 04 a výš
Omlouvám se, minulý příspěvek jako anomynní, je ode mně / pepak/.
- mylys
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak takhle ochotnejch lidi vic . . . smekam.Elantra 04 a výš píše: Pokud budeš v Brně nebo jsi z Brna, klidně auto předvedu a nemusíš se někde prosit o zkušební jízdu.
Jinak ja jsem Getze kupoval taky v Autostylu na Hercikove a vse v pohode - ochota a tak. No, jeste jsem nebyl na garancce, tak bych to nechtel zakriknout.
Jo a u Balvina perfektni majitele s kteryma jsem si auto domlouval, kdyz prodavaci byli na skoleni na Tucsona, ale pak to jednani prodavcu, resp. jakesi divne zenske jako prodavacky bylo otresny . . . br . . .
Jo holt "Nas zakaznik nas pan" proste nekde neplati . . .
Elantra 04 a výš
Asi jsme narazili ve stejné prodejně na stejnou babu, také byla tak "ochotná a příjemná" a věděla prd jen se předváděla. Některé zboží by
měli prodávat jen chlapi.
Zdravím.
měli prodávat jen chlapi.
Zdravím.
to pepak: To bude tím počasím Dneska je vedro na zdechnutí. No vidíš, bydlím v Kr.Poli a na AutoStyl na Herčíkově sem úplně zapomněl. Dík za nabídku, ale určo bude rozumnější ohmatávat, prolízat, zkoušet, atd. auto na prodejně. To hlavní je pro mě stejně projížďka a na tu si vezmu raději předváděčku. Ale jak říkám, dík za ochotu.
Jinak všici pište postřehy, poznatky, neduhy, atd. Budu jedině rád.
Jinak všici pište postřehy, poznatky, neduhy, atd. Budu jedině rád.
to pepak:
tak jsem po dnešní návštěvě autosalonu na Herčíkově zjistil, že asi budu muset tvých služeb využít Samo, že nemaj Elantru jako předváděčku, prý ji prodali. Tak sem nelenil a zmínil sem se o pobočče na Bubeníčkově. Borec se mrkl do počítače a pousmál se, ani tam ji bohužel nemaj. To je zákon schválnosti, já se v tom autě snad nesvezu ) Jo, měli na prodejně vystavenýho hatchbacka, tak sem si aspoň prolezl vnitřek. Přístrojovka dobře čitelná, všechny ovladače dostupný, zpracování solidní a místa je tam, aspoň pro mě, dost. Jak vpředu, tak vzadu, až mě to i překvapilo. Někdo tady psal, že má dost tvrdý sedačky. Já teda nevím, asi mám nějakou míň náročnou zadnici, ale mně to přišlo jako měkký a pohodlný. Co se týče kufru, tak sem měl šťestí aspoň na to, že měli jeden sedan zrovna v servisu na servisní prohlídce. Tož místa je tam celkem dostatečně. No akorát problém nastane s převozem rozměrnějších předmětů, s tím se ale musí počítat u všech sedanů.
tak jsem po dnešní návštěvě autosalonu na Herčíkově zjistil, že asi budu muset tvých služeb využít Samo, že nemaj Elantru jako předváděčku, prý ji prodali. Tak sem nelenil a zmínil sem se o pobočče na Bubeníčkově. Borec se mrkl do počítače a pousmál se, ani tam ji bohužel nemaj. To je zákon schválnosti, já se v tom autě snad nesvezu ) Jo, měli na prodejně vystavenýho hatchbacka, tak sem si aspoň prolezl vnitřek. Přístrojovka dobře čitelná, všechny ovladače dostupný, zpracování solidní a místa je tam, aspoň pro mě, dost. Jak vpředu, tak vzadu, až mě to i překvapilo. Někdo tady psal, že má dost tvrdý sedačky. Já teda nevím, asi mám nějakou míň náročnou zadnici, ale mně to přišlo jako měkký a pohodlný. Co se týče kufru, tak sem měl šťestí aspoň na to, že měli jeden sedan zrovna v servisu na servisní prohlídce. Tož místa je tam celkem dostatečně. No akorát problém nastane s převozem rozměrnějších předmětů, s tím se ale musí počítat u všech sedanů.
Elantra 04 a výš
Zdravím a posílám odpověď.
Tu předváděcí Elantru z Autostylu mán od února 05 já doma!!
Když budeš chtít, tak se domluvím. A co se týká tvrdosti sedadel, tak je pravda že jsou tvrdší - dá se na to zvyknout.
Do kufru jsem naskládal i hodně velké věci a po sklopení zadních sedadel tam vleze i mrtvá tchýně zamotaná v koberci.
Zdravím.
Tu předváděcí Elantru z Autostylu mán od února 05 já doma!!
Když budeš chtít, tak se domluvím. A co se týká tvrdosti sedadel, tak je pravda že jsou tvrdší - dá se na to zvyknout.
Do kufru jsem naskládal i hodně velké věci a po sklopení zadních sedadel tam vleze i mrtvá tchýně zamotaná v koberci.
Zdravím.
to pepak
Tak takhle to je, takže za to vlastně můžeš ty )) Čoveče docela tě obdivuju, že sis vzal předváděčku. Já když to vidím co s tím ty hovada dělaj, jak s tím jezdí, motor sjede z linky, žádný zajíždění a rovnou kláda. Mám pocit, že s tím někdo z prodejny nejdřív odjezdil x km, tak jak by se mělo a teprv potom to dali do ruky potencialnimu zajemci. Nevím nevím, já osobně bych do toho asi nešel. To "asi" říkám záměrně Zpět k věci, já mám momentálně čas každý den od 8 až do večera, takže to záleží jen na tobě. Řekni kdy a kde a já se podle toho přizpůsobím. Jinak bydlím na Chodské. Tož, můžeš kdykoliv dojet, není problém.
Tak takhle to je, takže za to vlastně můžeš ty )) Čoveče docela tě obdivuju, že sis vzal předváděčku. Já když to vidím co s tím ty hovada dělaj, jak s tím jezdí, motor sjede z linky, žádný zajíždění a rovnou kláda. Mám pocit, že s tím někdo z prodejny nejdřív odjezdil x km, tak jak by se mělo a teprv potom to dali do ruky potencialnimu zajemci. Nevím nevím, já osobně bych do toho asi nešel. To "asi" říkám záměrně Zpět k věci, já mám momentálně čas každý den od 8 až do večera, takže to záleží jen na tobě. Řekni kdy a kde a já se podle toho přizpůsobím. Jinak bydlím na Chodské. Tož, můžeš kdykoliv dojet, není problém.