Zadní LED blinkr
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Zadní LED blinkr
tak jsou to jen blikačky, tak se tam moc tepla nevytváří, mám to asi rok a žádná změna za mně určitě doporučuju
Stringo : tvojí fólii jsem zaregistroval ale vůbec nevím jak jsi jí dostal dovnitř světla a čí jsi jí přichytil.
Stringo : tvojí fólii jsem zaregistroval ale vůbec nevím jak jsi jí dostal dovnitř světla a čí jsi jí přichytil.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
- Reklama
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Fólie je nalepená normálně zvenku, vyříznutá přesně ve tvaru průhledné části světla (tedy přesně přes zpátečku a směrovku). Udělají ti to v každé reklamce za pár korun
- Richard555
Je to trochu OT ale jak teď funguje objednání na Aliexpress ? Já někdy v lednu objednal kabel s USB-C, asi za 50 Kč. Dosud jsem nic nedostal a ani mě pošta nekontaktovala aby řešila nějaké nesmysly kolem DPH ? Jak to teda vlastně je ???
50,- Kč v klidu odepíšu, ale kdybych objednal něco dražšího , by mě placení předem dost vadilo.....
50,- Kč v klidu odepíšu, ale kdybych objednal něco dražšího , by mě placení předem dost vadilo.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to tak, že to spíš nefunguje. Když pominu situaci, že zboží je někde v EU skladu a jde to rovnou jako standardní zásilka v rámci EU, tak to funguje zhruba takhle:
Ty něco koupíš a automaticky už si Aliexpress bere DPH (položka označená při platbě jako VAT). A teď nastává první část procesu. Aliexpress je jen tržiště a záleží na konkrétním prodejci, jak tu zásilku pošle a hlavně zda podá tu zásadní informaci, že bylo zaplaceno DPH a že to bylo prodáno přes Aliexpress, který je veden u pošty jako plátce DPH (má svoje IOSS číslo). Pokud všechny informace předá správně a pošle to ne nějakým pofidérním dopravcem přes země jako Uzbekistán apod., tak to přijde do ČR na centrálu v Praze, kde to projde bez celního řízení k dopravě, ale pokud ty informace nejsou, tak nastává řízení a tady je pošta povinná tě vyzvat (ale to se často neděje a rovnou udělají clo s poplatkem a pošlou to k tobě domů, kde tě z pošty přijde papír, že máš doručenou zásilku s poplatky za celní řízení). Buď si to vyzvedneš a zaplatíš, nebo nevyzvednete a oni to pošlou zpátky.
Ale teď zpátky do bodu, kdy to přijde do ČR. Tady je další krok a to od České pošty, která vyčkává zhruba týden až dva, jestli ti nepřijde další zásilka a případně je dá do jedné zásilky a přijde ti jich domů potom víc najednou v jednom balíku.
Ale od ledna už je to dost času, to spíš bych viděl, že se zásilka ztratila, šel bych do Aliexpressu do objednávky a otevřel spor s žádostí o vrácení peněz.
Jinak podklady k proclení, které jsou potřeba pro nákup z Aliexpressu
1. Faktura za zaplacené zboží - stáhneš z Aliexpressu v sekci objednávek
2. IOSS číslo: IM5280002556
3. Adresa Aliexpressu: ALIBABA.COM SINGAPORE E-COMMERCE PRIVATE LIMITED
NL826439810B01
8 Shenton Way, #45-01, Axa Tower, Singapore 068811
Ty něco koupíš a automaticky už si Aliexpress bere DPH (položka označená při platbě jako VAT). A teď nastává první část procesu. Aliexpress je jen tržiště a záleží na konkrétním prodejci, jak tu zásilku pošle a hlavně zda podá tu zásadní informaci, že bylo zaplaceno DPH a že to bylo prodáno přes Aliexpress, který je veden u pošty jako plátce DPH (má svoje IOSS číslo). Pokud všechny informace předá správně a pošle to ne nějakým pofidérním dopravcem přes země jako Uzbekistán apod., tak to přijde do ČR na centrálu v Praze, kde to projde bez celního řízení k dopravě, ale pokud ty informace nejsou, tak nastává řízení a tady je pošta povinná tě vyzvat (ale to se často neděje a rovnou udělají clo s poplatkem a pošlou to k tobě domů, kde tě z pošty přijde papír, že máš doručenou zásilku s poplatky za celní řízení). Buď si to vyzvedneš a zaplatíš, nebo nevyzvednete a oni to pošlou zpátky.
Ale teď zpátky do bodu, kdy to přijde do ČR. Tady je další krok a to od České pošty, která vyčkává zhruba týden až dva, jestli ti nepřijde další zásilka a případně je dá do jedné zásilky a přijde ti jich domů potom víc najednou v jednom balíku.
Ale od ledna už je to dost času, to spíš bych viděl, že se zásilka ztratila, šel bych do Aliexpressu do objednávky a otevřel spor s žádostí o vrácení peněz.
Jinak podklady k proclení, které jsou potřeba pro nákup z Aliexpressu
1. Faktura za zaplacené zboží - stáhneš z Aliexpressu v sekci objednávek
2. IOSS číslo: IM5280002556
3. Adresa Aliexpressu: ALIBABA.COM SINGAPORE E-COMMERCE PRIVATE LIMITED
NL826439810B01
8 Shenton Way, #45-01, Axa Tower, Singapore 068811
Naposledy upravil(a) Stringo dne 30 dub 2022, 10:12, celkem upraveno 4 x.
mě v asi před necelým měsícem přišly samostatně dva USB kabely objednané koncem ledna a minulý týden vadaska objednaná začátkem dubna. Obojí z Číny.
Tie ale stoja cez 20, nema niekto niečo z ciny co funguje za lepsi peniaz?
I30 kombi, 1.4TGDI, Style, 7 - DCT, RLED, Safety pack plus, 103 kW.
Citroen Xsara 1.4 i, 55 kW.
Citroen Xsara 1.4 i, 55 kW.
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem spoustu levnějších, nic nefungovalo pořádně, nebo to šlo po pár měsících do kopru...
Tohle je ověřené...
Tohle je ověřené...
už jsem to psal, ale klidně to napíšu znova : asi rok mám tento typ https://www.aliexpress.com/item/1005001635493746.html (snadno se na Ali najde stejný typ, který je v prodeji) a zatím fungují bezchybně, teda docela dost svítí, ale to jsem omezil tak že jsem přelakoval vrchní baňku
Mám tyto https://s.click.aliexpress.com/e/_DBl9A2L v předu i vzadu, koupené v září 2019 a doteď fungují v pohodě.
XCeed 1.5 T-GDI 118 kW 7DCT GT-Line MY23
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI, 103 kW MT | Ford Focus II 1.6, 74 kW | Ford Focus II 1.6, Ti-VCT 85 kW
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI, 103 kW MT | Ford Focus II 1.6, 74 kW | Ford Focus II 1.6, Ti-VCT 85 kW
Používám u jiného auta tyto LED PY21W a fungují dobře cca půl roku každodenního provozu. U mého auta bylo potřeba dát paralelně odpor aby byl odběr stejný jako u žárovek, jinak blinkr blikal rychle.
Svítivost je určitě několikanásobná, což u mého auta znamená že je blinkr pořádně vidět.
Svítivost je určitě několikanásobná, což u mého auta znamená že je blinkr pořádně vidět.
I30N Fastback DCT 2023
Zdravicko,
Tiež chcem vymeniť tie starožitné žiarovky za ledky. Vyzerá to otrasne a stále nechápem, ako môže Hyundai takto šetriť, naprieč jeho vozovým parkom- tuscon je vyložene otrasný príklad.
Každopádne- ako je to s havarijnou a pzp?
Keď si vymením ledky a niekto do mňa zozadu narazí a pri šetrení sa zistí, že som mal ledky, havarijná resp. Pzp to nekryje, pretože som mal zásah do auta a nehomo. svetlá?
Ak sa to ti riešilo, pardon, dostal som sa na stránku 6 a potom ma to už prestalo baviť.
Tiež chcem vymeniť tie starožitné žiarovky za ledky. Vyzerá to otrasne a stále nechápem, ako môže Hyundai takto šetriť, naprieč jeho vozovým parkom- tuscon je vyložene otrasný príklad.
Každopádne- ako je to s havarijnou a pzp?
Keď si vymením ledky a niekto do mňa zozadu narazí a pri šetrení sa zistí, že som mal ledky, havarijná resp. Pzp to nekryje, pretože som mal zásah do auta a nehomo. svetlá?
Ak sa to ti riešilo, pardon, dostal som sa na stránku 6 a potom ma to už prestalo baviť.
i30 fastback 2022, Style, 1.5 MHEV 7DCT, Atlas White
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Není to jen Hyundai, třeba zrovna před týdnem jsem si přivezl VW Touran, z výroby kompletně ve full LED včetně interiéru a zadní směrovky také v klasice a to to auto stojí bezmála milion
Za mě se při nehodě absolutně nic nestane, protože nikdo nebude zjišťovat, jestli zadní směrovka byla nebo nebyla LED... Pokud se bude řešit totální škoda, nikdo nic v podstatě kromě alkoholu, drog a porušení zákona řešit nebude, pokud bude pojistná událost na předků, zadní blinkry nikdo řešit nebude a pokud bude pojistná událost na zadní části, asi by musel vyloženě ten kdo do tebe naboural říct, že jsi ho tím oslnil a oni by to museli zkoumat... Já s tím chodím i na STK a v pohodě... Příště zkusím jít i s LED v hlavních světlech (letos jsem je vyměnil za klasiku radši)
Za mě se při nehodě absolutně nic nestane, protože nikdo nebude zjišťovat, jestli zadní směrovka byla nebo nebyla LED... Pokud se bude řešit totální škoda, nikdo nic v podstatě kromě alkoholu, drog a porušení zákona řešit nebude, pokud bude pojistná událost na předků, zadní blinkry nikdo řešit nebude a pokud bude pojistná událost na zadní části, asi by musel vyloženě ten kdo do tebe naboural říct, že jsi ho tím oslnil a oni by to museli zkoumat... Já s tím chodím i na STK a v pohodě... Příště zkusím jít i s LED v hlavních světlech (letos jsem je vyměnil za klasiku radši)
Blinkry vs. hlavni svetla je docela zasadni rozdil .. blinkry se daji jednak prehlednout a potom je nikdo na STK nemeri, kdezto predni svetla vam kontroluji. A bude pak zalezet na technikovi jestli bude delat ze to nevidel nebo vas vyprudi. Co se tyce nehody zde vidim taky rozdil - za uziti nehomologovanych svetel automaticky nejste v pruseru, bude to dulezite jen jestli to melo s nehodou souvislost. Blinkrem asi nikoho neoslnite, ale pokud mate nehomolog ledky v hlavnim svetle a ten druhej bude tvrdit ze byl oslneny (at uz to bude pravda nebo ne) a ze kvuli tomu doslo k nehode tak zacina skutecny problem. Osobne moc nevidim duvod proc menit zarovky v blinkru za LED .. mam MY2023 a neprijdou mi slabe a na kresbe to taky nic nemeni. Jo takovy to V pri komplet zadnim LED je pecka, to vsak nevykouzlite ze. Takze sem vymenil jen zpateckovy za LEDky - jednak je to mnohem snazsi prace, hlavne pak na couvani chci videt, a couvani je asi tak 1/10000 provozu auta a vetsinou na parkovisti, takze tam k zadnemu fatalnimu nasledku dojit nemuze.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
LED je LED a pokud mám celé zadní světlomety v LED a blikr doutnavku, tak tam chci mít taky LED, když už to z výroby museli "ošidit". A ten rozdíl je opravdu velký, když už si člověk dá práci s tím, že vybere správnou LED žárovku
U té STK nejde moc o to, jestli technik chce nebo nechce prudit, ale o to, jestli ta LED svítí nebo nesvítí jak má
U té STK nejde moc o to, jestli technik chce nebo nechce prudit, ale o to, jestli ta LED svítí nebo nesvítí jak má