Dobrý deň.
Chcel by som sa na vás obrátiť, s mojím problémom.
Ešte v decembri som si kúpil Hyundai i20 ročník 2015 najazdené okolo 40000km.
Po pár mesiacoch sa ale začalo správať divne počas dažďa. Ak jazdím dlhšie v daždi, alebo pršalo v noci stáva sa, že mi zasvieti kontrolka motora a auto postupne stratí výkon. Musím ho odstaviť a chvíľu počkať. Potom v nejakom núdzovom režime dôjdem na parkovisko alebo domov. Stalo sa mi to už asi 5 krát, z toho raz tesne pred diaľnicou. Museli ma odťahovať. V autorizovanom servise zo záznamu vyčítali jedine chybu plynového pedálu, ktorý mi vymenili, no problém sa neopravil.
Minule sa mi to stalo ráno. auto šlo max 40km/h s plynom na podlahe. Chvíľku som postál na parkovisku a potom vyrazil do servisu. Keď som tam došiel, na palubnej doske síce stále svietila chyba no auto sa už správalo normálne. Čiže chyba sa zase nenašla. Dohodol som sa v servise na kontrolu elektroniky ale pochybujem, že to pomôže.
S autom som ináč veľmi spokojný. Neviete mi nejako poradiť? Neviem čo mám robiť.
Ďakujem.
nízky výkon počas dažďa.
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: nízky výkon počas dažďa.
Zdar, nevím jestli je to stejný případ, ale u našeho starého auta Fiat Panda se nám stávalo něco podobného, bylo to tedy pouze po projetí automatizovanou myčkou.
Rozsvítila se kontrolka motoru a auto nereagovalo na plyn, kolísaly otáčky.
Časem se problém zhoršil a už se to nestávalo ani po myčce, auto si samo přidávalo a ubíralo otáčky.
Také jsem si myslel, že chyba bude v plynovém pedálu, ale bylo vyměněno čidlo vstřiku paliva (jestli si to pamatuju, bylo to před 15 lety) a problém byl vyřešen.
Rozsvítila se kontrolka motoru a auto nereagovalo na plyn, kolísaly otáčky.
Časem se problém zhoršil a už se to nestávalo ani po myčce, auto si samo přidávalo a ubíralo otáčky.
Také jsem si myslel, že chyba bude v plynovém pedálu, ale bylo vyměněno čidlo vstřiku paliva (jestli si to pamatuju, bylo to před 15 lety) a problém byl vyřešen.
Norbík - Fastback N-Line - 1,5 T-GDi, MT, Polar white
www.instagram.com/fastback_norbik
www.instagram.com/fastback_norbik
- Richard555
No spíš by měl mít motor za mokra výkon lepší Studenější a hustší vzduch..... No kdysi se mi podobně choval Moskvič, vždy jsem vyměnil kabely, svíčky , víčko rozdělovače a seřídil odtrh kladívek a občas dle zvuku motoru za běhu upravil předstih
Má Yamaha když zmokne začne motor vynechávat - přisuzuju to zapalovacímu modulu - něco tam navlhne a je hotovo jiskra skáče kam nemá ....
U tebe bych taky tipoval zapalovací modul ev. kabely pokud tam jsou, nestřílí ti to do výfuku ? to by značilo nespálené tedy nezapálené palivo co se dostává do výfuku navíc tyto chyby modulu se neukážou na diagnostice - to že jiskra skáče jinam diag. nepozná
Zkus taky všechny konektory v motoru rozcvaknout a znovu pečlivě secvakonout, klidně bych i rozebral, očistil nakonzervoval kostřící body v motoru a pořádně to utáhl..... za to nic nedáš a může to jen prospět - oxidace je svině
Má Yamaha když zmokne začne motor vynechávat - přisuzuju to zapalovacímu modulu - něco tam navlhne a je hotovo jiskra skáče kam nemá ....
U tebe bych taky tipoval zapalovací modul ev. kabely pokud tam jsou, nestřílí ti to do výfuku ? to by značilo nespálené tedy nezapálené palivo co se dostává do výfuku navíc tyto chyby modulu se neukážou na diagnostice - to že jiskra skáče jinam diag. nepozná
Zkus taky všechny konektory v motoru rozcvaknout a znovu pečlivě secvakonout, klidně bych i rozebral, očistil nakonzervoval kostřící body v motoru a pořádně to utáhl..... za to nic nedáš a může to jen prospět - oxidace je svině
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
-
- **
a nezatíká třeba jen do vzduchového filtru nějakou netěsností?
E60 525D 145kW 2007
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015