BRZDY i30 kombi - zvuk= tření kov na kov
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
BRZDY i30 kombi - zvuk= tření kov na kov
ahoj - mám najeto 2500 km a asi od začátku vždy po vyjetí (je jedno jak dlouho auto stojí = přes noc nebo jenom 2.hodiny) se vždycky od předních brzd ozívá zvuk jako by se třelo železo o železo (takový zvuk je běžně slyšet třeba po dešti,než se osuší kotouč a desky = stačí párktát zabrzdit a je to v cajku) akorát,že u mě je to pokaždé a "ztratí" se to taky po cca. 5-10.zabržděních - občas když jedu krátkou tak je to celou cestu ...... ?? Byl jsem u Balvína , řekli,že to byla nečistota - vyčistili brzdy,jinak vše prej ok,ještě se ptali kudy jezdím a jak brzdím (po běžných silnicích,žádnej terén a brzdím úplně normálně,spíš motorem,podřazováním a na brzdy rozhodně nešlapu nijak ostře) a prej už to bude dobrý , ze servisu cestou jsem si toho nevšímal,ale druhej den sednu do auta a zas to stejný - možná ještě víc ....... ??
Přední disky jsou zaprášené víc a černejší,ale díval jsem se na auta na parkovišti a některé to mají stejně.
Má někdo prosím podobnou zkušenost nebo tak - auto jinak drzdí v pohodě - na kotouči žádné rýhy nebo tak něco nejsou.
Přední disky jsou zaprášené víc a černejší,ale díval jsem se na auta na parkovišti a některé to mají stejně.
Má někdo prosím podobnou zkušenost nebo tak - auto jinak drzdí v pohodě - na kotouči žádné rýhy nebo tak něco nejsou.
- Reklama
Re: BRZDY i30 kombi - zvuk= tření kov na kov
Sledovať, či sa brzdy neprehrievajú a voziť sa... 2500km je relatívne málo, takže si možno potrebujú brzdy nájsť vzájomnú polohu ešte...
Na druhú stranu brzdy na i30 z prvovýroby nejaká kvalitatívna hitparáda nie sú a na to aby ich chytila povrchová hrdza s patričným zvukovým efektom veľa nepotrebujú... niekedy skutočne len pár hodín...
Na druhú stranu brzdy na i30 z prvovýroby nejaká kvalitatívna hitparáda nie sú a na to aby ich chytila povrchová hrdza s patričným zvukovým efektom veľa nepotrebujú... niekedy skutočne len pár hodín...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
-
- **
Po 500 km jsou brzdy zajetý, pokud se tedy zajedou. Že to drhne i bez deště může znamenat nevhodnou směs destiček nebo kotoučů, ale taky nesprávné zajetí a povrch není hladký, do budoucna je to blbý v tom, že se koroze nebude šířit jen na povrchu. Já mám brzdy extra citlivý na nečistoty a dvojnásob když mám permanentně otevřený klapky pro chlazení. Základem je brzdit intenzivně a přerušovaně
E60 525D 145kW 2007
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015
máš tam problém, normálne to nieje...
možností je veľa - nevracia sa piestik, nevracia sa brzdič, chyba uloženia kotúča, chyba v ložisku....
možností je veľa - nevracia sa piestik, nevracia sa brzdič, chyba uloženia kotúča, chyba v ložisku....
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
moc díky za rady,zajedu do servisu a pak napíšu na co jsme přišli ......
já měl podobný problém u zadních brzd - https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=192&t=40340, tady je video https://youtu.be/K398lJX-brk
tak jsem byl v servise,projeli jsme se a říkali,že je to normální zvuk při brždění a v pohodě můžu jezdit - asi z toho už blbnu .....
Oni ty kotouče celkově velmi rychle povrchově oreznou. Mě stačí hodit auto na myčku, nechat 10 minut stát, než auto vysaju a když vyjíždim, první brždění je slyšet, jak to dře rez z kotoučů. Další brždění je pak ok. Když je auto po dešti a stojí na rovince, radši ani nezatahuju ručku. Pak to občas zbytečně odtrhuje pakny při rozjezdu (když auto několik dní stojí bez pohybu).
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Nevím no, ale myslím si, že normální zvuk při brzdění = žádný zvuk.
Alespoň u našeho Tucsona i 12 let staré Grand Vitary to tak je. A to ta Vitara jezdí většinou po i rozbahněných polních a lesních cestách a pak ji protáhnu brodem. A brzdy slyšet nejsou.
O tom, že by po myčce, brodu nebo noční rose rezly kotouče, to na žádném autě nepamatuju.
je vela typov kotucov a hrdza je normalny jav
standardne pri pohybe je hrdza z funkcnych ploch kotuca prec, ak nie - treba hladat problem inde
tiez pocujem brzdy, najmä cez jesen a v zime pri prvom brzdeni, ale neriesim to, parkrat ich prebrzdim, zahrejem a je fajn
standardne pri pohybe je hrdza z funkcnych ploch kotuca prec, ak nie - treba hladat problem inde
tiez pocujem brzdy, najmä cez jesen a v zime pri prvom brzdeni, ale neriesim to, parkrat ich prebrzdim, zahrejem a je fajn
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
Jasně, že je hodně typů kotoučů (a destiček). Kvalitní a pak ty ostatní.
Taky mi občas, hlavně na Vitaře (tam dostávají zabrat), brzdy vydají nějaký zvuk, ale aby to dělaly po každém kratším stání, to rozhodně ne.
Odpověď na problém bych hledal v té kvalitě.
Taky mi občas, hlavně na Vitaře (tam dostávají zabrat), brzdy vydají nějaký zvuk, ale aby to dělaly po každém kratším stání, to rozhodně ne.
Odpověď na problém bych hledal v té kvalitě.
díkec za další rady - brzdy boudu pravděpodobně cajk - byl jsem na dovolené - najezdil 2.tis km. a všechno v pohodě -často jsem to konroloval a vše ok - tak je to asi normální .........