Jasné, že zdražovali všetci - využívajú umelo vyvolaný chaos vo svete a využívajú to... Ale to je o inom... Pred odchodom do kúpeľov som navštívil predajcov Kia a a trohu som sa informoval - v dcérskej "žilinskej" značke mi hneď povedal predajca, že fleetové zľavy, resp. žiadne iné zľavy ako tie, čo sú v oficiálnom cenníku mi dať nevedia... v "nošovickej" matke je to zatiaľ stále v pohode - viem ísť na -11% zo základnej cenníkovej ceny. Pritom v Kii mi predajca povedal, že po zložení zálohy (1000, resp. 2000 €) mi negarantujú aktuálnu cenu, ale v zmluve ja klauzula, že sa po podpise zmluvy cena auta môže zvýšiť o max. 3 % (čo je pri 9-mesačnom čakaní takmer 100%), ak by zvýšili o viac ako 3%, tak môžem odstúpiť od zmluvy, inak je záloha nevratná... No a od polovice septembra nie je možné zadať do výroby žiadny Sportage (aj keby predajca chcel, systém mu to neumožní) - čaká sa na nový cenník MY2023... Takže na Slovensku sa už dopredáva zvyšok skladoviek (v manuále) a čaká sa na nové ceny. Pri mi predajca povedal, že ak sa rozhodnem pre auto zložím 30% a pri podpise mi garantujú cenu auta pri odovzdaní, ako bola v čase podpisu zmluvy... Kedže na 100% sa budú ceny meniť (a na 99,99% nie smerom dole) zrejme od 1.1.23, tak už dnes mi vychádza z ekonomického hľadiska výhodnejšie (i30 kombi vs. Ceed SW) a (Tucson vs. Sportage).
Tak v polovici októbra mám dohodnutú skúšobnú jazdu na novom Tucsonovi - stále častejšie s manželkou inklinujeme k vyššiemu autu (kvôli posedu - nemladnem... ). no a začínam pokukovať po verzii HEV...
Teraz je ešte otázka, na ktorú možno budú vedieť niečo Mr. a ďalší lídri tohto fóra, že či budúci rok bude nejaká zmena v prípade i30 - či má prísť očakávaná nová verzia...