Reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří - jak máte nastaveno?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří - jak máte nastaveno?
Ahoj,
za pár dní to budou dva roky, co mám i30, ale s čím jsem se ještě nesžil, je reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří.
Nastavení zámků bylo ve výchozím stavu, tj. auto se při rychlosti nad 15 km/h automaticky zamkne (což beru za šikovné, např. kdyby chtěl někdo krást či mě přepadnout na semaforu apod.) a automaticky se odemkne při vypnutí motoru (to mě hodně prudilo, jelikož člověk občas vyběhl z již nastartovaného auta pro něco do kufru a pak s kletím šel zpět si odemknout). Před časem jsem s tím laboroval v nastavení, ale pořád mě to nějak štve. Vlastně nevím, co je lepší nastavení. Asi ideálně to nastavit na deaktivaci otevřením dveří. Jde to? Jak to máte Vy?
Ještě víc mě vadí rádio. To se vypne až při otevření dveří. Já když vypnu motor, tak už chci klid. Tady musím otevřít dveře, abych rádio vypnul, a pak je zase zabouchnout; hrozná pakárna. Dalo by se vypnout, když vypnu motor? Tohle nastavení jsem dosud nenašel. Mám to střední rádio (infotainment) - barevné 8´, bez navigace.
za pár dní to budou dva roky, co mám i30, ale s čím jsem se ještě nesžil, je reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří.
Nastavení zámků bylo ve výchozím stavu, tj. auto se při rychlosti nad 15 km/h automaticky zamkne (což beru za šikovné, např. kdyby chtěl někdo krást či mě přepadnout na semaforu apod.) a automaticky se odemkne při vypnutí motoru (to mě hodně prudilo, jelikož člověk občas vyběhl z již nastartovaného auta pro něco do kufru a pak s kletím šel zpět si odemknout). Před časem jsem s tím laboroval v nastavení, ale pořád mě to nějak štve. Vlastně nevím, co je lepší nastavení. Asi ideálně to nastavit na deaktivaci otevřením dveří. Jde to? Jak to máte Vy?
Ještě víc mě vadí rádio. To se vypne až při otevření dveří. Já když vypnu motor, tak už chci klid. Tady musím otevřít dveře, abych rádio vypnul, a pak je zase zabouchnout; hrozná pakárna. Dalo by se vypnout, když vypnu motor? Tohle nastavení jsem dosud nenašel. Mám to střední rádio (infotainment) - barevné 8´, bez navigace.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
- Reklama
Re: Reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří - jak máte nastaveno?
Rádio si přeci můžeš vypnout kdykoliv sám tlačítkem. A odemykání dveří otevřením dveří řidiče tam pozor. Jakmile ti některý spolucestující vyleze dříve z auta než ty, třeba chce jít do kufru, tak auto zůstane zamčené, ty musíš prostě otevřít první. Snad se nepletu,no mám to nastaveno na vytažením klíčku, nebo jinak mačkáním tlačítka.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Re: Reakce rádia a zámků při vypnutí motoru/vytažení klíče/otevření dveří - jak máte nastaveno?
Pri automate sa dá nastaviť odomknutie pri preradení do P. Neexistuje niečo podobné pri manuále? (zatiahnutie ručnej).
i30 Fastback 1.5 T-GDI DCT Style Shimmering Silver
BMW E36 323i Touring M-Packet Avusblau(1998)
BMW E36 323i Sedan M-Packet Cosmosschwarz(1996)
Favorit 136 GLX Seagreen Metallic(1994)
BMW E36 323i Touring M-Packet Avusblau(1998)
BMW E36 323i Sedan M-Packet Cosmosschwarz(1996)
Favorit 136 GLX Seagreen Metallic(1994)
Maras - ad rádio - jasně, ale já tam mám držák na mobil, takže tenhle čudlík se u mě ovládá docela blbě. Navíc proč to nejde samo, když se to samo vypne při otevření dveří. Jde to nějak přenastavit?
Ad dveře - podle návodu se zdá, že to nelze nijak nastavit.
Buď je to automatické zamykání / odemykání úplně vypnuté nebo se dveře odemknou vypnutím motoru (u manuálu). U automatu ještě je, jak píše Storman, dát šaltpáku na Parking.
Ad dveře - podle návodu se zdá, že to nelze nijak nastavit.
Buď je to automatické zamykání / odemykání úplně vypnuté nebo se dveře odemknou vypnutím motoru (u manuálu). U automatu ještě je, jak píše Storman, dát šaltpáku na Parking.
S rádiem asi nic neuděláš a otvírání dveří má jen tři možnosti. Vypnuto, odemknuto otevřením dveří řidiče a nebo vytažením klíčku zapalování.
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
- TheFirstman
- **
Ahoj, já mám v nastavení odemknutí dvěří jen na volbu - vypnuto, nebo vytažením klíčku zapalování. Jak prosím nastavím odemknuto otevřením dveří řidicě?
Hyundai i30 WG 1.5 DPi Smart Nav, engine red (2022)
Hyundai i20 1.4i Comfort, vínová metalíza (2009) - prodáno
Hyundai i10 1.1 48kW, modrá metalíza (2008)
Škoda 125L, zeleň topolová (1989)
Já právě myslím, že mám taky 3 možnosti, jak píše Maras. Ale co čumím teď do manuálu, tak tam jsou uvedeny jen 2.
Uživatelské nastavení. V tomto režimu můžete změnit nastavení dveří, světel atd.
U současného vozu i30 Smart jsem s tím nic nedělal, ale u modelu 2020 Comfort výbavě tam šlo nastavit jak auto otevřít. Je tedy třeba se podívat na nastavení dveří.
U současného vozu i30 Smart jsem s tím nic nedělal, ale u modelu 2020 Comfort výbavě tam šlo nastavit jak auto otevřít. Je tedy třeba se podívat na nastavení dveří.
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
- TheFirstman
- **
Tak to nakonec bude 10 palcový infotainment, kde jsou pouze dve volby - vypnuto, nebo odemčení po vytažení klíčku zapalování. U 8 palcového je navíc ještě možnost odemčení po otevření dveří řidiče. Tuto informaci jsem dohledal na netu.
Hyundai i30 WG 1.5 DPi Smart Nav, engine red (2022)