vojta.merta píše: ↑23 kvě 2022, 20:54
Přítelkyně právě chtěla svoje auto na cesty k rodičům z Brna do Mikulova a zpět no a taky se hodila nějaká "nákupní taška" abych nemusel popojizdet na nákupy s třílitrovým dieselem
Na Slovensku proto, že tchán to má z Mikulova celkem kousek a po objednání přístavil vůz a za 3h bylo hotovo, cena tuším okolo 6k, relativně nic hroznýho.
Jinak,já osobně kdybych chtěl něco do 100k, tak bych buď koupil něco do 70k a 30k nechal na případný servis spotřebních dílů, pro náročnější řidiče bych nejvíc doporučil E46ku 323i, 328i ale ty ceny šly astronomicky nahoru a do 100k budou už převážně jen kasičky před generálkou podvozku, na motorech toho moc kromě chlazení, případně přetěsnění valvetronicu a nebo celkem drahé škrtící klapce s integrovaným snímačem polohy jinak není...

Kdo se nebojí nafty, tak 320D do 2007 je taky držák a za rozumný peníze.
Spotřeba Accentu 5,4l skutečná kombinovaná a přítelkyně 6l a pochybuji že někdo s tím může jezdit za víc

ale nesmí přibržďovat, zahřívající kolo je taky častá závada
Panáčci,já bych teda do malého auta nešel.
Jsme už jen dva,ale není nad pohodlné cestovní auto s dostatečným kufrem a přiměřeným komfortem cestování.Jasně,když někdo jezdí "kolem komína",stačí i tenhle Accent,to jo...Ale i cesta k příbuzným či "k babičcce" se dá prožít v pohodě a s radosti z jízdy,ne se furt strachovat,jestli mi z auta za 50 litrů něco neupadne...
Podívejte se na modely i40,nezklamou vás! Jak tu někdo psal o závadách zn.Hyundai-všeobecně,tak žádná ze jmenovaných se mi na i40 nevyskytla.Nikdy!!Nic nevrže,neklepe,nepíská,neucpává se,neodchází,nekoroduje.Měl jsem více než 5 modelů,tento i40 mám čtvrtý rok a dávám jen spotřební věci-olej 1x za rok,olej do AT,filtry,VIF do paliva,1x brzd.destičky přední a zadní,1x 16"pneumatiky,baterii jsem vyměnil.Na TK žádná závada(a žádný úplatek).Náhoda? Ne,závist.Těch,co si "zalevno" koupili vyhulený koncernový auto,načipovaný a zhuntovaný,s tažným,se kterým se postavil barák...Vozy Hyundai jsou naprosto spolehlivé,prostorné,dobře vybavené a nezaostává ani design.Pravda,do "vlajkové lodě" střední třídy přece jen měl přijít dvoulitr,xenony a větší kola,ale mně těch 104 kw bohatě stačí.A řešíte spotřebu?Já ne,jezdím 5,5-6,5 s automatem.