Nestabilní napájení

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
LiH

Nestabilní napájení

Příspěvek od LiH »

Mám Tucsona MHEV 135kW, koupil jsem kameru NiceBoy, zapnutá přes zapalovač a velmi často se restartuje. Absolutně se nedá vysledovat čím to je (plachtění, v záběru, dobíjení aku) Původně jsme myslel, že je problém s kamerou, ale dal jsem jí manželce do Juke, a tam běží v pohodě. Dokonce jsem koupil i redukci s USB na zapalovač, v Tucsonu to blbne, ale pokud přepojím přes NTB, tak opět běží v pohodě. Máte s tím někdo takovouto negativní zkušenost? Nějaký pokles napětí či co? V servise akorát vyčistili nějaké kontakty a stejně to nepomohlo, mě se podařilo i kameru vyměnit ale taky 0 bodů..
Reklama

dibarbora

Re: Nestabilní napájení

Příspěvek od dibarbora »

Úplne ideálny začiatok by bol, vyskúšať kameru v inom aute rovnakej motorizácie....

Pokračoval by som kúpou jednoduchého voltmetra do zapaľovača... nejaký čas s tým jazdil.. potrebuješ zistiť v akom rozsahu kolíše napätie v zásuvke... "eko - elektrické" pomôcky spôsobujú vždy kolísanie napätia v sieti... napr. pri klasickom ISG (bežné rekuperačné nabíjanie 12V AKU)je to od aktuálneho napätia aku... väčšinou 12,5V do 15+V...

Ak nič podozrivé nezistíš, tak to už môže byť zložitejšie hľadanie... keďže máš MHEV.. kde je 12/48V DC/DC menič, tak tam už len konštruktér bude vedieť ako kvalitne ošetril reguláciu a filtráciu výstupného napätia... to je už potom na nasadenie osciloskopu/analyzátora napätia... to už je "vyšší dívčí"... to by som radšej skúsil kúpiť inú kameru alebo risknúť prípadne hardwire kit a zapojiť to natvrdo do poistiek... "Oklamaná" konštrukcia napájača do zapaľovača pre kameru v kombinácii s nejakou "vlastnosťou" regulácie palubnej siete môžu byť pokojne neriešiteľný problém...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
PomalyPredek
**

Příspěvek od PomalyPredek »

Mam stejnou zkusenost, i30 Fastback a kamera Niceboy Pilot XR. Neustale vypadky a zasekavani. V jinych autech kamera funguje bez problemu. Reseni je napajet kameru pres malou powerbanku...
Opel Crossland 1.2 AT6 Ultimate 2022
Hyundai i30 III Fastback 1.4 T-GDI Style + Nav 2019
---
ex Nejaka auta...
thaischumi
**

Příspěvek od thaischumi »

Zřejmě má napájecí adaptér příliš citlivou ochranu proti vybití autobaterie, takže bude mít problém ve všech vozech s inteligentním nabíjení a start/stop. Stačí nahradit klasickou usb nabíječkou do zapalovače.
i30 Kombi 2019 1.4 T-GDI 103kW Comfort "Clean Slate Blue"
Tucson NX4e FL 2024 1.6 T-GDI 118kW Style "Ecotronic Gray Pearl"
RIP Focus MK2 Kombi FL 2008 1.6 TDCi 66kW 33x xxx km
RIP Focus MK1 Kombi 2004 1.8 TDCi 74kW 414xxx km
PomalyPredek
**

Napajecich adapteru jsem zkousel nekolik. Krome toho, kamera ma baterii a dokaze fungovat po nejaky cas bez napajeni...
---
ex Nejaka auta...
Mouse80
**

Příspěvek od Mouse80 »

Kameru tedy nemam, ale mam v zapalovaci 2 usb a ukazuje to napeti. Kdyz mam zapnute jen denni tak tam je klidne jen 12.3 az po rozviceni je prez 14. Zjistil jsem.ale zajimavou vec. Staci dat vetrani na stupen 3 a uz tam je stabilne 14.3 a to i pri dennim sviceni. Ten vetrak snad nema takovou spotrebu ne. Kdyz ho dam na stupen 2 a zapnu klinu tak to pri nabite baterce spadne zase k tem 12. Proste ten stupen 3 udrzuje stale napeti pres 14 .
Hyundai i30 1,5 DPi HB start plus, bílá (25.11.2021)
škoda Fabia 1,4 mpi 44kw, 2002
PomalyPredek
**

Asi by bylo potreba pouzit zaznamovy voltmetr, nebo jeste lepe, analyzator. Obavam se, ze nejde jenom o vykyvy napeti, ale o vselijake impulsy ci napetove spicky...
---
ex Nejaka auta...
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Elektronika“