CRDi - Spotreba
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
presne takuto reakciu som cakal
preco na to vobec niekto kto ma benzin reaguje?
je to moj nazor ... mame demokraciu tak v com je problem.
jednoducho na to nereagujte
Hyundai i30cw 1.6 CRDi Automat 2014 Style, Creamy White
Predchádzajúce:
Hyundai Accent 1.5 CRDi 2007 Elegance, Ebony Black + black plastic foils
Hyundai SantaFe CRDi 2.0 VGT 4x4 2005, Black
Predchádzajúce:
- Reklama
Vyvoláš typicky flame diskuzi a vzápětí se divíš, že reagujeme. Já ti tvůj nafťák neberu, je to tvoje volba, ale můžeš se propříště zdržet spojení slov blb a benzín, když víš, že tu spousta lidí s benzínem jezdí a mnoho na něj před naftou nedá dopustit.Mikro píše:presne takuto reakciu som cakal
Hyundai Accent ´07 1.4 Beige Gold
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
...Mikro má pravdu ... človek napíše svoj názor a konkrétnu vec a danú poblematiku, a stači, že do názoru vloží nepodstatné slovo a hneď "je oheň na streche"
...nepodstatné sa stáva podstatným a pointa potom niekomu uniká.
to Kchmel & Hardcam ...je viac ako jasne, že sa nemyslí že blbci majú benzin a chytráci diesel, to Vás ako mohlo napadnúť ? ...Mikro tým chcel povedať že diesel ma širšie spektrum užitočných otáčok než benzín. ..capito/understand ?
...nepodstatné sa stáva podstatným a pointa potom niekomu uniká.
to Kchmel & Hardcam ...je viac ako jasne, že sa nemyslí že blbci majú benzin a chytráci diesel, to Vás ako mohlo napadnúť ? ...Mikro tým chcel povedať že diesel ma širšie spektrum užitočných otáčok než benzín. ..capito/understand ?
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
no kazdopadne by som viac rozmyslal V SUVISLOSTIACH predtym, nez napisem vyhraneny nazor v style "najlepsia je XXX farba a kazdy kto ju nema je YYY"
V internetovych forach sa to vyplati. Je tu mnozstvo inych ludi s mnozstvom nazorov a je lepsi respekt ako niekoho hned odpalit.
Budeme pokracovat v povodnej diskusii?
Inak Mikro: nepohybujes sa nahodou nahodou po NR?
V internetovych forach sa to vyplati. Je tu mnozstvo inych ludi s mnozstvom nazorov a je lepsi respekt ako niekoho hned odpalit.
Budeme pokracovat v povodnej diskusii?
Inak Mikro: nepohybujes sa nahodou nahodou po NR?
vedie NOVY ACCENT
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
neee okolo nitry chodim zriedka.
skor BA
ja som to s tym benzin VS diesel napisal naschval tak ... na vela diskusiach sa mi oplatilo "zatat do ziveho". nebudem rozpisovat preco - zasa by sme odbocili od temy.
jasne pokracujme v povodnej diskusii.
~~~~
spotrebu na dieslaku sie vies urobit taku aku chces - preto je diesel v tomto jedinecny.
skor BA
ja som to s tym benzin VS diesel napisal naschval tak ... na vela diskusiach sa mi oplatilo "zatat do ziveho". nebudem rozpisovat preco - zasa by sme odbocili od temy.
jasne pokracujme v povodnej diskusii.
~~~~
spotrebu na dieslaku sie vies urobit taku aku chces - preto je diesel v tomto jedinecny.
Predchádzajúce:
Predchádzajúce:
Juraj: covece, zase Ti nejak diagnoza nevysla...
Mikro: chro chro...taky tak prozivas, kdyz se Ti potreba zvedne z 5,1 na 5,2? To je sileny, co?
Mikro: chro chro...taky tak prozivas, kdyz se Ti potreba zvedne z 5,1 na 5,2? To je sileny, co?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
uz ani nie... to ma drzalo tak pred 4 rokmi.Hardcam píše:Mikro: chro chro...taky tak prozivas, kdyz se Ti potreba zvedne z 5,1 na 5,2? To je sileny, co?
teraz si uz len vychutnavam jazdu. viem ze mi spotreba nepojde nad 7,2 akokolvek budem jazdit, a to mi staci.
to je prave ta vyhoda dieslaku.... tlacis na plyn ako o zivot a so spotrebov to skoro vobec nehybe.
Predchádzajúce:
Predchádzajúce:
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Jen kroutím hlavou a chtěl jsem ty nesmyslné žvásty o naftě přejít,ale co je moc,to je moc.
Mikro-cituji-vychutnávám si brutální zrychlení až do maxima
Juraj-cituji-nafťák má širší spektrum užitečných otáček,než benzín
Kluci,vy tam na východě máte snad úplně jiné nafťáky než jinde ve světě.Nafta s turbem táhne v nižších otáčkách,ale o pěkných pár tisíc otáček je na vrchním konci mrtvá a to totálně Mrkněte se někdy na otáčkoměr,kde máte červené pole .Nebo proč asi má třeba Tucson v naftě 6 st.převodovku a v benzínu 5 st.LEPŠÍ zrychlení v benzínu bez turba(třeba 2,0l motory,nafta,benzín-stejný výkon),než ta smradlavá líná nafta.(A to srovnávám auta-benzín bez turba a nafta turbo-jinak je benzín daleko rychlejší,výkonnější...).Nafta je dobrá do terénu-pomalá jízda v ÚZKÉM spektru otáček-tam se využije velký krout.moment,ale jinak....
Minulý týden jsem měl od známého prodejce půjčenou Kiu Ceed v naftě.Když chci někoho předjet s Coupe,podřadím a auto vystřelí s dostatečnou rezervou otáček,nafťák(nejen ten v Kii)mě dokázal opět,že chci předjíždět-přidám,auto nakopne turbo a táhne...ale když narazím na borce,co si předjetí nechce nechat líbit a přidá plyn,tak jen kvedlám řadičkou a cítím jak motor při vyšších otáčkách chcípne s touhou dál táhnout .
Na klidnou jízdu a do terénu nafta ano,ale sportovní svezení proti benzínu je jako traktor proti Lambu. A když si připočtu vyšší pořizovací náklady a údržbu(to spotřeba vyrovná tak po najetí 30-40tis.km ročně),těžký předek(jízdní vlastnosti + náklady na opravu dříve unavených před.náprav......Kde že jste říkali,že jsou ty přednosti nafty
Hlavně už Mikro nepiš o "brutálním zrychlení až do maxima"-to maximum je totiž kousek po začátku toho zrychlení A než ty tam třikrát zakvedláš s šaltpákou,tak je benzín bez řazení daleko před tebou.
Mikro-cituji-vychutnávám si brutální zrychlení až do maxima
Juraj-cituji-nafťák má širší spektrum užitečných otáček,než benzín
Kluci,vy tam na východě máte snad úplně jiné nafťáky než jinde ve světě.Nafta s turbem táhne v nižších otáčkách,ale o pěkných pár tisíc otáček je na vrchním konci mrtvá a to totálně Mrkněte se někdy na otáčkoměr,kde máte červené pole .Nebo proč asi má třeba Tucson v naftě 6 st.převodovku a v benzínu 5 st.LEPŠÍ zrychlení v benzínu bez turba(třeba 2,0l motory,nafta,benzín-stejný výkon),než ta smradlavá líná nafta.(A to srovnávám auta-benzín bez turba a nafta turbo-jinak je benzín daleko rychlejší,výkonnější...).Nafta je dobrá do terénu-pomalá jízda v ÚZKÉM spektru otáček-tam se využije velký krout.moment,ale jinak....
Minulý týden jsem měl od známého prodejce půjčenou Kiu Ceed v naftě.Když chci někoho předjet s Coupe,podřadím a auto vystřelí s dostatečnou rezervou otáček,nafťák(nejen ten v Kii)mě dokázal opět,že chci předjíždět-přidám,auto nakopne turbo a táhne...ale když narazím na borce,co si předjetí nechce nechat líbit a přidá plyn,tak jen kvedlám řadičkou a cítím jak motor při vyšších otáčkách chcípne s touhou dál táhnout .
Na klidnou jízdu a do terénu nafta ano,ale sportovní svezení proti benzínu je jako traktor proti Lambu. A když si připočtu vyšší pořizovací náklady a údržbu(to spotřeba vyrovná tak po najetí 30-40tis.km ročně),těžký předek(jízdní vlastnosti + náklady na opravu dříve unavených před.náprav......Kde že jste říkali,že jsou ty přednosti nafty
Hlavně už Mikro nepiš o "brutálním zrychlení až do maxima"-to maximum je totiž kousek po začátku toho zrychlení A než ty tam třikrát zakvedláš s šaltpákou,tak je benzín bez řazení daleko před tebou.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
nebudem sa k tomu vyjadrovat pretoze to nebude nikam viest
ja mam svoj nazor, niekto ma svoj nazor.
.... ale predsa aspon nieco napisem
ked som napisal "brutalne zrychlenie do maxima" myslel som tym zrychlenie do maxima (co je v pripade diesla 4000 otacok kde ma este najvyssi krutiaci moment).
len tolko.
a btw jazdil som na vsetkom moznom aj nemoznom (mercedes S500, SL55 AMG, A8, ...) takze viem svoje o benzinoch aj diesloch.
napriklad len tak pre zaujimavost som otestoval audi a8 (nie terajsi ale o generaciu starsi model) v benzine 4,2l a naftaku 3,3l
vysledok bol ten ze auto malo to iste zrychlenie na pevnu vzdialenost len naftak tahal odspodu lepsie a mal o dost nizsiu spotrebu. takze tak.
~~~
osobne si myslim ze je nafta/benzil len vec vkusu a osobneho pocitu z jazdy. ja mam rad nizke otacky a zatah od spodu. nemam rad ked sa auto vytaca na 5-6000. pokial mi naftak umoznuje zrychlenie uz od 1900 otacok tak preco nie ... som happy.
ja mam svoj nazor, niekto ma svoj nazor.
.... ale predsa aspon nieco napisem
ked som napisal "brutalne zrychlenie do maxima" myslel som tym zrychlenie do maxima (co je v pripade diesla 4000 otacok kde ma este najvyssi krutiaci moment).
len tolko.
a btw jazdil som na vsetkom moznom aj nemoznom (mercedes S500, SL55 AMG, A8, ...) takze viem svoje o benzinoch aj diesloch.
napriklad len tak pre zaujimavost som otestoval audi a8 (nie terajsi ale o generaciu starsi model) v benzine 4,2l a naftaku 3,3l
vysledok bol ten ze auto malo to iste zrychlenie na pevnu vzdialenost len naftak tahal odspodu lepsie a mal o dost nizsiu spotrebu. takze tak.
~~~
osobne si myslim ze je nafta/benzil len vec vkusu a osobneho pocitu z jazdy. ja mam rad nizke otacky a zatah od spodu. nemam rad ked sa auto vytaca na 5-6000. pokial mi naftak umoznuje zrychlenie uz od 1900 otacok tak preco nie ... som happy.
Predchádzajúce:
Predchádzajúce:
Proč jsem se nakonec rozhodl pro benzín u nového Accenta?
- lehčí motor, lehčí čumák, třeba v testu na automixu, kde testovali 1,4 i 1,5 CRDi si dost u nafty stěžovali na nedotáčivost
- turbo, common rail, vakuová pumpa... zdražuje to motor, zdražuje to údržbu a jsou to jen další věci, které se mohou na nafťáku pokazit
- menší hluk u benzínu, vyšší otáčky jsou mi poslechově rozhodně příjemnější (dost subjektivní kritérium )
- žhavení nafťáku, doběhnutí turba po zastavení (jak se tu řešilo) - to po mě benzín nikdy nechtěl
- větší spektrum využitelných otáček, jak psal Borek, benzínu nedojde najednou dech
- táhnutí odspodu mě moc nezajímá, od toho mám ten klacek uprostřed
- benzínový motor pořád představuje menší ekologickou zátěž (ano, i to je pro mě kritérium)
- výhoda nafťáku u mě měla spočívat jen ve spotřebě, ale u tak malého auta, jakým je Accent, ten rozdíl není nikterak zásadní (jak sleduji toto téma, tak je to cca litr, možná litr a půl na sto km).
Auto používám na denní dojíždění do práce a zpět na vysočinské trase JI - ZR (cca 40 km), jezdím jemně nad stanovenými limity a výkon 1,4 mi bohatě stačí i na předjíždění. Na trase jen velmi zřídka někoho brzdím (pak ale uhnu a pustím), mnohem časteji je to naopak (bohužel). Spotřeba mě moc nebere, protože denně vozím 1-2 lidi s sebou, kteří na benzín přispívají, takže mě to nakonec vyjde levněji než jízda autobusem.
Smyslem tohoto příspěvku není vyvolat flame, ale snaha o vyjádření racionálních důvodů, proč jsem se rozhodl pro benzín. Dýzlákům neberu jejich fetiš, ale prosím, neberte vy nám ten náš. Zkuste mě raději rozumně přesvědčit, že má volba je špatná.
- lehčí motor, lehčí čumák, třeba v testu na automixu, kde testovali 1,4 i 1,5 CRDi si dost u nafty stěžovali na nedotáčivost
- turbo, common rail, vakuová pumpa... zdražuje to motor, zdražuje to údržbu a jsou to jen další věci, které se mohou na nafťáku pokazit
- menší hluk u benzínu, vyšší otáčky jsou mi poslechově rozhodně příjemnější (dost subjektivní kritérium )
- žhavení nafťáku, doběhnutí turba po zastavení (jak se tu řešilo) - to po mě benzín nikdy nechtěl
- větší spektrum využitelných otáček, jak psal Borek, benzínu nedojde najednou dech
- táhnutí odspodu mě moc nezajímá, od toho mám ten klacek uprostřed
- benzínový motor pořád představuje menší ekologickou zátěž (ano, i to je pro mě kritérium)
- výhoda nafťáku u mě měla spočívat jen ve spotřebě, ale u tak malého auta, jakým je Accent, ten rozdíl není nikterak zásadní (jak sleduji toto téma, tak je to cca litr, možná litr a půl na sto km).
Auto používám na denní dojíždění do práce a zpět na vysočinské trase JI - ZR (cca 40 km), jezdím jemně nad stanovenými limity a výkon 1,4 mi bohatě stačí i na předjíždění. Na trase jen velmi zřídka někoho brzdím (pak ale uhnu a pustím), mnohem časteji je to naopak (bohužel). Spotřeba mě moc nebere, protože denně vozím 1-2 lidi s sebou, kteří na benzín přispívají, takže mě to nakonec vyjde levněji než jízda autobusem.
Smyslem tohoto příspěvku není vyvolat flame, ale snaha o vyjádření racionálních důvodů, proč jsem se rozhodl pro benzín. Dýzlákům neberu jejich fetiš, ale prosím, neberte vy nám ten náš. Zkuste mě raději rozumně přesvědčit, že má volba je špatná.
Hyundai Accent ´07 1.4 Beige Gold
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
prostě podle mě je CRDi lepší.. navíc dost najedu a rozdíl 30tis je podle mě velmi zanadbatelný a hlavně se s dieslem mnohem příjeměj jezdí.. tak at si každý koupi co mu víc vyhovuje čau
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Benzin ma daleko nisi ceny nahradnich dilu:Napriklad vstrik u benzinu cca 3000,- naftak 15000,- a ze se serou.Cerpadla benzin 7000,- nafta tam sou 2 jedno 13000,- a druhy 20000,- a serou se! Svicky benzin 4 ks 500,- nafta 1 kus 1200,-.Mam pokracovat?Az se vam to posere a budete v servisu calovat tak si spocitejte kolik ste usetrili na nafte tech 4500,. na 10000 km no nebo 45000,- na 100000km.O co je crdi drasi pri koupi,o co je drasi beznej servis atd.Me je jedno jestli jedu za 6l a nebo za 7,5l,ale jsou pro me dulezite celkove naklady!!!!!!!! Jen si je kupujte aspon mame co opravovat!!!
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Hlavní věc,proč já a ostatní tady reagujeme,jsou ty krávoviny,co napsali kluci z východu o naftě a benzínu.Nereagoval bych(jen bych si poklepal na čelo )a šel do jiného vlákna.Ale když si představím,že jejich "příspěvky"čte někdo,kdo se rozhoduje před nákupem auta mezi benzínem a naftou(a nejel s obojím,aby si udělal vlastní obrázek),tak podle nich si bude myslet,že u nafty se neřadí a jak má široké spektrum použitelných otáček,jak je provoz auta na naftu výhodný......prostě plácají opak,než je pravda. Mám s tebou stejný názor-ať si každý koupí co chce,ale když si někdo koupí podle jejich rady naftu a jezdil s benzínem,asi bude mít oči navrch hlavy,až bude předjíždět kolonu a řadit a řadit....aby se držel v úzkém pásmu využitelných otáček proti benzínu a stihnul kolonu předjet. Proto jsem použil srovnání na stejném autě se stejným obsahem(kde je benzín v nevýhodě bez turba-Tucson 2,0 proti 2,0 naftě a ještě VGT s var.lopat.a 6kvaltem proti 5st.přev.benzínu)-a i v takovém porovnání má benzín stále o 0,7 s větší zrychlení na 100km. Aby potom někdo nebyl nešťasný,co si to koupil za motor(že mu to nejede tak,jak to klukům jede pusou(klávesnicí)tady).Kdo má rozum,vezme kousek papíru a porovná plusy a mínusy daného paliva v konkrétním autě a má jasno.David C3 píše:prostě podle mě je CRDi lepší.. navíc dost najedu a rozdíl 30tis je podle mě velmi zanadbatelný a hlavně se s dieslem mnohem příjeměj jezdí.. tak at si každý koupi co mu víc vyhovuje čau
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Kcheml: a presne o tom to je...viva!
Borek: mne uz celo boli, musim psat... ale trosku nestastnym bych volil prirovnani Tusconu, ve firme strejdy maj benzinaky, spotreba kolem 12ti a zrovna letadlo to neni, kamarad ma VGT Crdi, zere to 7 litru a 6ka tomu padne jak prdel na hrnec a celkem solidne to jede.
Hujer: jezis, takovy palky za to...
Borek: mne uz celo boli, musim psat... ale trosku nestastnym bych volil prirovnani Tusconu, ve firme strejdy maj benzinaky, spotreba kolem 12ti a zrovna letadlo to neni, kamarad ma VGT Crdi, zere to 7 litru a 6ka tomu padne jak prdel na hrnec a celkem solidne to jede.
Hujer: jezis, takovy palky za to...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP