S ostatním Ti zatím nepomůžu - FVE včetně WB bude až na jaře...
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Přesně napsáno. Každý si musí spočítat, zda zrovna dle jeho možností a využití auta dává EV smysl. Mě osobně to smysl nedává, jelikož nemám RD (nejlépe se soláry) a byl bych odkázaný jen na veřejné nabíječky, kde je nabíjení zkrátka drahé + vyšší vstupní cena auta a je po iluzi o ekonomickém provozu. Ale věřím, že někdo má to štěstí dát si všechny potřebné proměné dohromady a získat tak ideální auto na ježdění i z ekonomického pohledu. Je ale otázka, kolik procent lidí je v ČR schopno tyto ideální proměnné dát dohromady.Mr. HYUNDAI píše: ↑04 led 2023, 12:04 Samozřejmě - nikdy nevěřím statistice, kterou jsem sám nezfalšoval.
Naprosto nelze relevantně propočítávat náklady, když rozpětí ceny elektřiny od drahého rychlonabíjení DC bez registrace na jedné straně a AC nabíjení z vlastní FVE na straně druhé je pro mnohé jen těžko představitelných Kč 22,- vs. Kč 0,30 za 1 kWh. Jak s takovýmto rozptylem chcete dělat smysluplné obecné srovnání?
Prostě si to každý musí spočítat sám podle svých vlastních parametrů. To, že to bude dávat smysl u mě vůbec neznamená, že to bude dávat smysl u mého švagra o pár kilometrů dál.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |