Elektronická dětská pojistka
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Elektronická dětská pojistka
Ahoj všem.
Chtěl bych se prosím zeptat... Auto ještě nemám, tak si alespoň zkouším pročítat návod
A narazil jsem tam na tuto věc, které úplně nerozumím. Co je to prosím ta "elektronická dětská pojistka". Klasická dětská pojistka v zadních dveřích je jasná, ale o elektronické jsem nikdy neslyšel.
Díky moc za vysvětlení.
Chtěl bych se prosím zeptat... Auto ještě nemám, tak si alespoň zkouším pročítat návod
A narazil jsem tam na tuto věc, které úplně nerozumím. Co je to prosím ta "elektronická dětská pojistka". Klasická dětská pojistka v zadních dveřích je jasná, ale o elektronické jsem nikdy neslyšel.
Díky moc za vysvětlení.
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (141.92 KiB) Zobrazeno 1305 x
- Reklama
Re: Elektronická dětská pojistka
Vypadá to, že když máš ve výbavě asistenta proti otevření dveří když jede auto, je tam tlačítko na zablokování zadních dveří (elektronická dětská pojistka). Já to ve Smart výbavě nemám, jen klasicky šroubovákem.
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
Právě že nikde jinde v návodu o tom není ani zmínka. Ani není nikde vyobrazeno, kde by mělo být to tlačítko. Ale to co píšeš dává smysl
- Mr. HYUNDAI
Pokud má auto vzadu radary pro detekci aut ve slepém úhlu, pak by nemělo jít odemknout dveře (tlačítko centrálního zamykání na středu palubní desky pod MMS). Jiné tlačítko zámku totiž v i30 PDE není, takže z logiky věci musí myslet tohle .
Což je úplně fuk, pokud se aktivuje mechanická dětská pojistka, protože pak prostě zevnitř zadní dveře otevřít nejdou .
Což je úplně fuk, pokud se aktivuje mechanická dětská pojistka, protože pak prostě zevnitř zadní dveře otevřít nejdou .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Díky moc kluci
Teď jsem narazil na další, alespoň pro mě, neznámou věc - Funkce doběhu světlometů. Je to k něčemu dobré (např. pro životnost LED světel), nebo je to zbytečnost a vypnout to? Díky
Teď jsem narazil na další, alespoň pro mě, neznámou věc - Funkce doběhu světlometů. Je to k něčemu dobré (např. pro životnost LED světel), nebo je to zbytečnost a vypnout to? Díky
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (41.22 KiB) Zobrazeno 1285 x
- Mr. HYUNDAI
Funkce follow me home je tu už docela dlouho, jen se tomu občas říká jinak. Je to o tom, jestli pro Tebe má smysl, aby světlomety svítily ještě po tom, co od auta odejdeš. Já parkuju v garáži, tam je mi to k ničemu . Ale já obecně nejsem fanoušek téhle fičury, vypínal jsem to i v dobách, kdy jsme bydleli ještě na sídlišti.
Aha. Tak jestli je to, co se u Škodovky jmenuje Coming home a Leaving home, tak vím o co jde Tam to mám taky. Při odemknutí auta se třeba na půl minuty rozsvítí světla, nebo naopak při zamknutí se na půl minuty rozsvítí.
Funguje to tedy trošku jinak a nezůstávají světla svítit ještě 5 minut po vypnutí zapalování, pokud člověk do té doby neotevře dveře. Což mi přijde užitečnější, že když odemknu nebo zamknu, tak mi auto posvítí "na cestu", než aby svítilo, když v něm sedím.
Každopádně ani u škodovky jsem to nepoužíval a tudíž pokud to nemá mít nějaký přínos na životnost samotných světel, vypnu to zase. Navíc stejně jako Ty, parkuju v garáži.
Funguje to tedy trošku jinak a nezůstávají světla svítit ještě 5 minut po vypnutí zapalování, pokud člověk do té doby neotevře dveře. Což mi přijde užitečnější, že když odemknu nebo zamknu, tak mi auto posvítí "na cestu", než aby svítilo, když v něm sedím.
Každopádně ani u škodovky jsem to nepoužíval a tudíž pokud to nemá mít nějaký přínos na životnost samotných světel, vypnu to zase. Navíc stejně jako Ty, parkuju v garáži.
Ty svetla jsem mel u svyho auta chvili aktivovany a celkem to dost vybijelo baterku, kdyz to pul minuty sviti bez nastartovani.
Mozna to nekdo vyuzije, kdyz ma velkou zahradu a sviti mu to na cestu. Kdyz ma clovek garaz pak to je asi zbytecny.
Mozna to nekdo vyuzije, kdyz ma velkou zahradu a sviti mu to na cestu. Kdyz ma clovek garaz pak to je asi zbytecny.
Jakej je teda postup, aby světla zůstala svítit a vypla se za pět minut? Když nechám přepínač na potkávačky a vypnu zapalování, zůstane auto svítit. Když ale vystoupím a zavřu, zhasnou za 15s. Musím teda nejdřív otevřít dveře, klíčkem zapnout elektriku, rozsvítit světla, zase vypnout vypnout zapalování a pak zavřít a zamknout?
Když bych jen zapnul světla s klíčkem už vytaženým, zůstane to svítit nafurt, ne?
Když bych jen zapnul světla s klíčkem už vytaženým, zůstane to svítit nafurt, ne?
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
- Mr. HYUNDAI
Hlavně musíš "doprovodná světla" aktivovat v PP.
Poslední odstavec toho printscreenu .
Poslední odstavec toho printscreenu .
Tak už se blížím ke konci návodu a snad tak už poslední dotaz.
Pojistkový spínač - to je k čemu v praxi dobré?
A ještě jen pro zajímavost, jsou veškré ty případné chybové hlášky v autě anglicky (tak jak je uváděno v návodu), nebo i tyto hlášky jsou normálně česky? Díky moc
Pojistkový spínač - to je k čemu v praxi dobré?
A ještě jen pro zajímavost, jsou veškré ty případné chybové hlášky v autě anglicky (tak jak je uváděno v návodu), nebo i tyto hlášky jsou normálně česky? Díky moc
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (42.01 KiB) Zobrazeno 1206 x