neví prosím někdo k čemu jsou ty červené kabely u propojovacího videokabelu k couvací kameře?
Na každé straně je asi 10 cm vyvedený ze žlutého cinche.

Díky.
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Ano správně. Tento kabel se připojuje na zadní světlo zpátečky, napájí kamerku a vede se pod tapecem dopředu k autorádiu. Já měnil původní rádio za rádio 2DIN s Androidem 10. Vzadu na zdířkách rádia je vyvedený drát (myslím že růžový, nebo zmavě růžový), když na něho přivedete napětí po rozsvícení covacích žátovek, přepne se obrazovka do pozice přehrávání obrazu, který se ze zadní kamery přivádí video kablíkem (žluté cinch) na přívod videa VIDEO1 (mám ještě VIDEO2) a zobrazí se obraz z kamery. Vyřazením zpátečky se zruší přívod napětí od zadních žárovek na růžový kablík rádia a toto se přepne zpět do původní pozice. Tak jde realizovat zapojení parkovací kamery napojené na zadní couvací žárovky. Dá se to obejít tak, že dopředu k rádiu vedeme jen video kabel a přepínání rádia na zobrazení obrazu parkovací kamery uděláme přidáním přepínače na čelní panel. Asi nejlepší místo je vlevo k regulaci osvětlení přístrojovky, pokud tam máte volnou pravou pozici. Potom před couváním musíte tento přepínač sepnout při zařazení zpátečky. Zadní kamera je napájena ze zadních couvacích žárovek, proto když není zařazena zpátečka, žádný obraz nepřenáší. Je to trochu neforemné, raději jsem všechno napojil na zadní couvací světla.Miloslav.k píše: ↑17 čer 2016, 21:11 Je to stoprocentně tak, jak píše píše Romko1.Je to na přepnutí kamery, (při zařazení zpátečky) v autorádiu.
Ty máš pravděpodobně je monitor a pochopitelně nic nemusíš přepínat a proto nezapojovat.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |