Jaké svíčky?
Moderátor: Moderátoři
Jaké svíčky?
Ahoj, koupil jsem IX35 2.0 CVVT a při rozjezdu za studena to dost cuká. Vyměnil jsem čidlo vačky. Co bylo v háji. Sice je to lepší, ale pořád to není ono, tak se chytám na svíčky. Doporučí mi někdo jaké bych měl dát?
- Reklama
- Richard555
Re: Jaké svíčky?
Já bych tam dal ty co máš předepsané výrobcem a uvedené je to v návodu k vozidlu.......
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Díky za odpověď. Zajímali mě spíš zkušenosti uživatelů.
- Richard555
Já ti jen napsal svůj názor - doba laborování se svíčkama jinýma , lepšíma či úplně suprovýma tak nějak vyšuměla. Většina lidí dá auto do servisu a ani neví co svíčka je, jak funguje a co její funkce ovlivňuje. Pokud si chceš svíčky vyměnit sám, tak to udělej a dej tam ty co předepisuje výrobce. To je vše. Obecně se jakékoli součástky či náplně nedoporučené výrobcem moc dobře neprojevují.
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- Mr. HYUNDAI
Respektive o laborování se svíčkami toho tady jsou mraky a prakticky vždy to skončilo stejně - jiná než origo svíčka vedla k problémům se zapalováním (škubání, grilovaný kuře atd...). A to se bavíme i o situaci, kdy originál byl nahrazen např. Boschem!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Nelenil jsem, došel si pro manuál. Celý ho prošel a o svíčkách co by doporučoval výrobce jsem nic nenašel. Na netu taky nic. Prodejci nabízejí nejčastěji NGK nebo Denso. Vlastně se mi nepovedlo zjistit které jsou originální.
Dovolim si trochu nesuhlasit. Mam skusenosti zatial s 3 atmosferickymi nepriamovstrekovymi motormi (2x Hyundai), kde som menil povodne sviecky za Denso Iridium Power a nebol problem nikde. Mozno som mal stastie. Konkretne v tomto pripade by som tam dal podla kodu motora, co som nasiel pre Kia (model CERATO a SPORTAGE - ak je spravny kod motora G4KD) sviecku Denso IKH16 (Iridium Power). V tabulke som nasiel este typy K16HPR-U11 (DENSO), KH16TT (T.T), IKH16TT (Iridium T.T), VKH16 (Iridium Tough). Nie som predajca Denso, len spokojny uzivatel.
Ano typ motoru je G4KD. Nad těmi Denso IKH16 Iridium power jsem přemýšlel. Jen mě udivuje rozdíl v cenách někde je mají okolo 250Kč jinde jsou okolo 500Kč.
Za mě Denso Iridiovky.(Denso Iridium Power). Používám už asi 7 let. Nic lepšího není. Už před 6 lety stály méně než origo svíce z servisu.
Ale co člověk to jiný názor
Ale co člověk to jiný názor
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Denso Iridium v Elantre super šlapali.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Zvlášť když má atmosféru, tak budou šlapat dobře. Za tu cenu nic lepšího není.
Vyrobce předepisuje u svíček pouze a jen teplotní rozsah. Nikoliv značku. Než sem dal iridiovky, psal jsem do centrály , zdali je mohu i v záruce použít místo těch svíci z výroby(NGK) . Nechtěl jsem přijít o záruku Odpověděl byla, že je mohu použít, protože splňují teplotní rozsah výrobce.Richard555 píše: ↑26 zář 2023, 10:16 Já ti jen napsal svůj názor - doba laborování se svíčkama jinýma , lepšíma či úplně suprovýma tak nějak vyšuměla. Většina lidí dá auto do servisu a ani neví co svíčka je, jak funguje a co její funkce ovlivňuje. Pokud si chceš svíčky vyměnit sám, tak to udělej a dej tam ty co předepisuje výrobce. To je vše. Obecně se jakékoli součástky či náplně nedoporučené výrobcem moc dobře neprojevují.
Pokud by toto nesplnovaly, tak bych je nepoužil.
Jak jsem laboroval o svíčkach, stejně jsem laboroval s motorovým olejem, převodový olejem, brzdovou kapalinou i chladící kapalinou.
Ve všech případech jsem zvolil kvalitativne stejnou, nebo lepší volbu za menší peníze.
Ne vždy, co je v autě z prvovyroby je jediná a nejlepší volba.
Ale co člověk, to jiný názor. Proto ať si každý do auta dává co chce a uzná za vhodné