Měří to průběžně, tuším že PC vyhodnocuje novou hodnotu každou 1-2 vteřiny. Ukazuje průměrnou spotřebu na vzdálenosti ujeté od vynulování spotřeby. To znamená:Sohaj píše:Páni,
práve v tom mi nie je jasná funkcia PC. Ako kantorek popisuje , tak jemu nemenilo hodnotu niekolko tisic kilometrov a to sa mi nezda aby mal staále približne rovnakú spotrebu. Ale po vynulovaní mu už hodnotu menilo.
A ako Mikro hovorí , hodnoverná hodnota je keď je motor teply.
Čiže moja otázka je ako to vlastne meria spotrebu.
Včera , keď som išiel z predajne tak mi klesla hodnota z 5,8 na 4,6 . Ta mi išla priebežne hore dole podľa jazdy , kým som si zvykol na auto.
Podľa toho nepredpokladám , že by meralo spotrebu od začiatku nulovania , ale po nejakych usekoch . Na druhej strane , po zastaveni auta aku vlastne ukazuje hodnotu. Môže mi to niekto vysvetliť?
1. výchozí hodnota pro výpočet průměrné spotřeby je ujetá vzdálenost od vynulování spotřeby.
2. výchozí hodnota pro výpočet průměrné spotřeby je celkové množství spotřebovaného paliva od vynulování spotřeby. To se zjistí tak, že řídící jednotka ví přesně jaké množství paliva je možno propustit vsřikovacím ventilem a jednoduše podle doby vstřiku vyhodnotí kolic celkem paliva spotřebovalo.
3. prostým výpočtem spotřebované palivo vydělené ujetou vzdáleností a vynásobené stem je výsledná průměrná spotřeba...