Mexican píše: ↑08 čer 2024, 09:08
....Inak Esperovi, resp jeho synovi (kedze viem, ze moc neholduje aplikaciam v smartfoune) by som doporucil stiahnut si aplikaciu P4N (=park for night). Nie je to len na prespanie, je to aj dobre na vyhladavanie parkovacich miest pre dodavky. A dost by som doporucil neplanovat parkovanie extremne dopredu, pretoze veci sa menia a najma vo Francuzsku a Spanielsku je dobre parkac casto "vidiet na vlastne oci" pretoze sa dodavky vseobecne vykradaju. Specialne tie od Stellantisu (Ducato/Jumper/Boxer), kde sa bez prick-lock podloziek pod zamkom da srobovakom otvorit za cca 5-7 sekund.....
Dík za námět, podívám se na to na počítači a když se bude něco z těch parkovišť hodit, upravím si plánovanou trasu. Takže přímo do founu tu aplikaci loudovat nebudu. Já to dělám tak, že telefon v zahraničí vůbec nepoužívám a vypínám ho, tím se abstrahuji od nutnosti složitě pořizovat data v cizích zemích. Nemám důvod o dovolené kohokoli kontaktovat, já totiž téměř nikoho nekontaktuju ani doma, kromě obslužných subjektů a syna a asi 3 nebo 4 lidí. Letos pojedu podle mapy seznam, mám je ve smartfounu natvrdo a když hledám cokoli, památku nebo nocleh, dávám buď adresu nebo GPS souřadnice. Takže ta místa předem najdu, zjistím GPS souřadnice a napíšu do cestovního plánu. Pak je teprve ve správný okamžik zadám do founu. Pravda je, že v Portugalsku se moc krade a poznal jsem to i na sobě tenkrát v Lisabonu - kapsáři, naštěstí doklady mi neukradli. Nechávat to v kachně s plátěnou střechou mi nepřišlo úplně to pravé ořechové, ale stejně mi to nepomohlo. No někdy je to zajímavé, když ty souřadnice zapíšu špatně, v Polsku se mi stalo, že jsem měl v Kolobřehu nocovat v moři asi 3 km od pobřeží.
Jinak moje zkušenosti jsou, ža asi tak 90 % vyhledaných parkovišť sedí, zbytek dohledávám, v důsledku toho mám na exponovaných místech i náhradní místa k přespání v plánu cesty. Výjimkou bylo Polsko předloni, tam je tak obrovská investiční výstavba, že mi nesedělo 60% vyhledaných míst. Já se s takovým ježděním zabývám už od r. 2006, skoro 20 let tak nějaké zkušenosti jsem nasbíral. Jen nemám rád elektroniku a dodatečné elektroinstalace do vozu, protože úpravy elektroinstalace nejsou ve schématu a nakonec se pak v tom guláši nikdo nevyzná, když se něco stane. A tak vodní čerpadlo ve voze do umyvadla mám nožní mechanické (tzv. jachtařské), svítím lampičkami na tužkové baterky atd., nicméně komfort mám srovnatelný s těmi "elektrifikovanými" vozy a když si pořizuju nové auto, mým požadavkem je bez infotainmentu, takže vlastně ten Boxer na mojí výslovnou objednávku dělali bez něj, jinak by tam byl ve standardní výbavě. Nějak mi není jasné, proč bych ho měl vůbec mít, v tuzemsku mi stejné info poskytne foun - je to redundantní a nebezpečná věc - odvádí to od řízení.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza