Výměna předních brzdových destiček
Moderátor: Moderátoři
Výměna předních brzdových destiček
Zdar hoši,mám dotaz: vyměnil jsem brzdové destičky (bez kotoučů), vše usadil jak má být,odsál brzdovku aby byla na maximu, našlapal brzdu nejdříve bez nastartovaného motoru až ztvrdl pedál,pak ještě s nastartovaným motorem,brzdí to v poho..Pak jsem s nastartovaným motorem sešlápl brzdový pedál a ten se mi postupně propadá skoro až na podlahu,nevíte čím by to mohlo být??
Hyundai Tucson 1.7 crdi polar white 2015
- Reklama
- Richard555
Re: Výměna předních brzdových destiček
Zavzdušněný......
Hlavně bys nikdy neměl zatlačovat pístky v třmenech tak , že je zamáčkneš a kapalinu necháš vytlačit zpět do nádržky !! Správně by se kapalina měla při stlačování pístku odpouštět odvzdušňováky - totiž v případě nečistot v třmenech a trubkách (piliny z výroby, rez atd.) ten bordel protlačíš pumpou ABS (je tam spousta el.mag.ventilků, motorků atd.) a můžeš ji poškodit !
Já jen měnil kapalinu šlapáním a stejně mě jako tobě padal pedál. Nakonec jsem si udělal přípravek na tlakovou výměnu kapaliny , tu znova vyměnil a brzdy se chovají jak mají
Tady to je: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ky#p553725
a přibližně takhle to funguje: https://www.youtube.com/watch?v=-sF2aV5PE8Q
výhoda je, že kapalinu vyměníš sám, bez šlapání a bez odvzdušňování a aby se mi nedostal vzduch do kapaliny při pumpování, tlakuju tu nádobku pumpičkou dnem vzhůru Není potřeba velký tlak, kapalina vytéká z odvzdušňováků a sama se do nádobky z ostřikovače doplňuje a ještě jedno upozornění, když natlakuješ systém musíš mít třmeny na svém místě i s kotouči ! Já si takhle vystřelil pístek z třmenu a vylil 0,5 l kapaliny po garáži i po sobě - dělal jsem totiž výměnu kotoučů a kapaliny najednou
Hlavně bys nikdy neměl zatlačovat pístky v třmenech tak , že je zamáčkneš a kapalinu necháš vytlačit zpět do nádržky !! Správně by se kapalina měla při stlačování pístku odpouštět odvzdušňováky - totiž v případě nečistot v třmenech a trubkách (piliny z výroby, rez atd.) ten bordel protlačíš pumpou ABS (je tam spousta el.mag.ventilků, motorků atd.) a můžeš ji poškodit !
Já jen měnil kapalinu šlapáním a stejně mě jako tobě padal pedál. Nakonec jsem si udělal přípravek na tlakovou výměnu kapaliny , tu znova vyměnil a brzdy se chovají jak mají
Tady to je: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ky#p553725
a přibližně takhle to funguje: https://www.youtube.com/watch?v=-sF2aV5PE8Q
výhoda je, že kapalinu vyměníš sám, bez šlapání a bez odvzdušňování a aby se mi nedostal vzduch do kapaliny při pumpování, tlakuju tu nádobku pumpičkou dnem vzhůru Není potřeba velký tlak, kapalina vytéká z odvzdušňováků a sama se do nádobky z ostřikovače doplňuje a ještě jedno upozornění, když natlakuješ systém musíš mít třmeny na svém místě i s kotouči ! Já si takhle vystřelil pístek z třmenu a vylil 0,5 l kapaliny po garáži i po sobě - dělal jsem totiž výměnu kotoučů a kapaliny najednou
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
skontroluj či ti neuteká brzdovka a odvzdušni... niekde sa stala chyba...
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Hele bohaté stačí hadička ponorená do kapaliny povolit ovzdusnovak hlídat nadrzku aby byla plná a zatlačit pistek jinak kolega má pravdu že si tam můžeš zanest nečistoty, rez atd. Pak to bude brzdit paradne
Zdar - ako si toto vo finale poriesil ? Presne to iste sa stalo vcera mne. Dikbáďa píše: ↑24 dub 2021, 15:43 Zdar hoši,mám dotaz: vyměnil jsem brzdové destičky (bez kotoučů), vše usadil jak má být,odsál brzdovku aby byla na maximu, našlapal brzdu nejdříve bez nastartovaného motoru až ztvrdl pedál,pak ještě s nastartovaným motorem,brzdí to v poho..Pak jsem s nastartovaným motorem sešlápl brzdový pedál a ten se mi postupně propadá skoro až na podlahu,nevíte čím by to mohlo být??
Tucson 2.0 CRDi TLe, 02/2016, 136kW - D4HA