vysoká spotreba
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
vysoká spotreba
Ahojte, mám hyundai i30, 1,4 benzín, a mám dosť vysokú spotrebu( 12 litrov na 130km). Termostat je ok, snímač teploty chladiacej kvapaliny je nový, na budíkoch mi ukazuje reálnu teplotu 88 stupnov, no cez diagnostiku mi ukazuje mínus 48 stupnov. Myslím si, že toto by mohlo mať súvis s vysokou spotrebou, no neviem ako to odstrániť. Za všetky rady budem vďačný.
- Reklama
Re: vysoká spotreba
A kde jsi najel těch 130 km? U našeho i30 je motor 1,6 CVVT a pokud jezdím jen město tak je spotřeba až téměř 11 l na 100 km.
To jen tak naokraj.
Ta teplota je divná. Jít na pořádnou diagnostiku (nebo je to změřené na pořádné, ne na nějaké do mobilu?), ten ukazatel na přístrojovce prý obecně dost kecá, ukazuje furt nějakých 90 °C, i když je teplota diametrálně jiná. To mluvili o vyšší skutečné teplotě, která je u Audi osmiválců.
To jen tak naokraj.
Ta teplota je divná. Jít na pořádnou diagnostiku (nebo je to změřené na pořádné, ne na nějaké do mobilu?), ten ukazatel na přístrojovce prý obecně dost kecá, ukazuje furt nějakých 90 °C, i když je teplota diametrálně jiná. To mluvili o vyšší skutečné teplotě, která je u Audi osmiválců.
No jazdilo sa prevažne v meste ale to je proste vysoká spotreba. Poznám taký istý hyundai a má omnoho menšiu spotrebu.
Diagnostika bola origo v servise a ukázala to isté, čo moja čínska. Pohrával som sa s myčlienkou, či nemože byť problém vo variabilite na vačke, ale ked som našiel túto mínusovú teplotu, tak sa chcem zamerať na to a odstrániť to, len neviem kde može byť problém.
Diagnostika bola origo v servise a ukázala to isté, čo moja čínska. Pohrával som sa s myčlienkou, či nemože byť problém vo variabilite na vačke, ale ked som našiel túto mínusovú teplotu, tak sa chcem zamerať na to a odstrániť to, len neviem kde može byť problém.
A tá teplota sa vôbec nemení
Jen zvědavost: co na tu teplotu říká odborník z Hyundai servisu?
A ještě ke spotřebě. já počítám spotřebu auta po celou dobu co ho máme (koupené jako ojetina) a počítaná spotřeba na nádrž se mění od 6,5 l do 9,5 l na 100 km. Je to dle toho kde a jak se zrovna jezdí. Celková průměrná spotřeba 7,5 l/100 km.
Jinak nevím co poradit, ta teplota naměřená na diagnostice je fakt síla...
A ještě ke spotřebě. já počítám spotřebu auta po celou dobu co ho máme (koupené jako ojetina) a počítaná spotřeba na nádrž se mění od 6,5 l do 9,5 l na 100 km. Je to dle toho kde a jak se zrovna jezdí. Celková průměrná spotřeba 7,5 l/100 km.
Jinak nevím co poradit, ta teplota naměřená na diagnostice je fakt síla...
Teplotné čidlo, kabeláž k čidlu....
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Presne tak, ked je hodnota takto vysoko minusova, tak to je známka toho, ze ECU žiadnu hodnotu z čidla nedostala. Tato hodnota je v nej napriamo naprogramovana, aby mala nejaký imaginarny vstup.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
nikto sa neopytal - tych 12l na 130km je po dotankovani alebo odcitane z PP?
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Tá spotreba je rátaná po natankovaní doplna. Je divné, že by snímač teploty chladiacej kvapaliny bol zlý, prípadne nemal kontakt nakoľko na budíku teplotu ukazuje. Tú teplotu mi meral cez diag. kamarát v servise, meral som si ju ja doma s čínskou diag a hodnota rovnaká.
Budík je skôr indikátor ako merací prístroj... takže tam by som sa nepozeral.
Ale keď tak pozerám... ak si jazdil v meste z ulice do ulice, tak ten motor zadarmo jazdiť nebude.. ak spravíš 130km na "studenom odchove" tak tých 9-10l/100km (prepočítane) aj môže byť OK spotreba..
Ale keď tak pozerám... ak si jazdil v meste z ulice do ulice, tak ten motor zadarmo jazdiť nebude.. ak spravíš 130km na "studenom odchove" tak tých 9-10l/100km (prepočítane) aj môže byť OK spotreba..
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
Hyundai používá dvouokruhové sledovaní teploty Jeden okruch sleduje chlazeni teploty vodního okruchu budik,zapinaní sahary nebo přehřatí motoruMartan123 píše: ↑13 říj 2024, 12:08 Ahojte, mám hyundai i30, 1,4 benzín, a mám dosť vysokú spotrebu( 12 litrov na 130km). Termostat je ok, snímač teploty chladiacej kvapaliny je nový, na budíkoch mi ukazuje reálnu teplotu 88 stupnov, no cez diagnostiku mi ukazuje mínus 48 stupnov. Myslím si, že toto by mohlo mať súvis s vysokou spotrebou, no neviem ako to odstrániť. Za všetky rady budem vďačný.
Druhej okruch vstřikovaní Vypadato,že Ti nefunguje okruh vstřikovani,poznáš to ,že podle delky vstřikovaní paliva,čím delší tim vyšši spotřeba
Maš bohatou směs Nedokaže regulovat poměr vzduchu a palivo,jednoduše do motoru jde vic paliva a malo vzduchu aby auto jelo tak Ecu to dohaní palivem Teplota +- musí souhlasit souměrně Budiky mužou kecat tam je nějaka tolerance je to jen pro info . Duležitá teplota je Ecu hodnota čidla musí souhlasit s realnou teplotou vody ,změříš teplotu vody v chladiči teploměrem
Pišeš,že hodnota je tam -48 To znamena,že bud nejde čidlo nebo problem v kabeláži nebo dokonce problem v samotne Ecu Zkontrolovat kabelaž
až Ecu jestli neni problem v kabelaži Všeobecně jednotky ,ovladane s PWM signalem ,trpí na snímaní teplot,hlavně Delphi a jejich mutace !
Tenhle system jednotek se cpe dnes i do jinech automobilovych značek,ja se tím zabejvam a mam s tím bohaty zkušenosti
Další věc,že mapa v ecu když čte jednotka blbosti z veličin ,tak i blbě davkuje Když funguji veličiny normalu Ecu se přispusobuje ,když vypadne veličina mapa se rozhodi
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)