Vnější zpětné zrcátko - elektrické sklápění
Moderátor: Moderátoři
-
- *
Vnější zpětné zrcátko - elektrické sklápění
Dobré ráno,
Nějaký dobrák mi urazil, respektive prolomil dopředu řidičovo zpětné zrcátko - elektrické sklápění, nastavení a vyhřívání. V tom sklápěcím motorku křuplo a od té doby motorek pořád vrčí, snaží se zrcátko jakoby sklopit, ale to se ani nehne. Blbý že jede doslova pořád, nezastaví se ani po zamčení auta (jen to levé, pravé nedělá nic, to se sklápí v pohodě jen na pokyn tlačítka).
Provizorně jsem zaaretoval tlačítko na sklápění v "mrtvé poloze" párátkem, čili teď to nejede, ale jakmile ten párátkový bazmek vyndam tak to poškozené se zase rozvrčí...
Je prosím to zrcátko nějak rozumně rozebíratelné a dají se koupit jen ta střeva (nenašel jsem ), že bych vyměnil jen ten mechanizmus, nebo musím celé nové?
A pokud nové celé, tuší někdo jestli bude vadit když to by bylo z britského auta? U nás nějak není k sehnání a když tak za nesmysl peníze. Potřebuji černé UB6, před FL, i40 s 8PIN konektorem.
Případně někdo nějakou jinou radu jak tomhle vyřešit?
Předem díky
Nějaký dobrák mi urazil, respektive prolomil dopředu řidičovo zpětné zrcátko - elektrické sklápění, nastavení a vyhřívání. V tom sklápěcím motorku křuplo a od té doby motorek pořád vrčí, snaží se zrcátko jakoby sklopit, ale to se ani nehne. Blbý že jede doslova pořád, nezastaví se ani po zamčení auta (jen to levé, pravé nedělá nic, to se sklápí v pohodě jen na pokyn tlačítka).
Provizorně jsem zaaretoval tlačítko na sklápění v "mrtvé poloze" párátkem, čili teď to nejede, ale jakmile ten párátkový bazmek vyndam tak to poškozené se zase rozvrčí...
Je prosím to zrcátko nějak rozumně rozebíratelné a dají se koupit jen ta střeva (nenašel jsem ), že bych vyměnil jen ten mechanizmus, nebo musím celé nové?
A pokud nové celé, tuší někdo jestli bude vadit když to by bylo z britského auta? U nás nějak není k sehnání a když tak za nesmysl peníze. Potřebuji černé UB6, před FL, i40 s 8PIN konektorem.
Případně někdo nějakou jinou radu jak tomhle vyřešit?
Předem díky
Hyundai i40 1.7 crdi, 100 kW, premium, manuál - Korejská vrána
- Reklama
Re: Vnější zpětné zrcátko - elektrické sklápění
Zajímalo by mne, jak se to mohlo stát, když se sklápí a tím pádem k němu nebyl přístup?
-
- *
Mě se po zamčení auta zrcátka automaticky nesklápí (nevím jestli to tak má být, pokud ano, tak to mám asi diagnosticky odstavené, nebo to prostě nefunguje), musím já tlačítkem a popravdě nepoužívám to... Chyba, kdyby byla sklopená tak se tohle nestane
Aha, urcite by to slo doprogramovat jako to maji jina auta, aby se sklopily po zamceni auta, ja to delam rucne uz x-let, lepsi tem problemum predchazet
-
- *
Až vyřeším tohle, tak mrkneme na to doprogramování.
Koukal jsem na ta zrcátka z druhé ruky a všechna stojí kolem 5k i v nic moc stavu. V GB jsou za +/- 2 500, ale netuším jestli je jedno že jsou z britského auta, nebo budou jiná a pak mi asi nezbyde než do toho jít
Koukal jsem na ta zrcátka z druhé ruky a všechna stojí kolem 5k i v nic moc stavu. V GB jsou za +/- 2 500, ale netuším jestli je jedno že jsou z britského auta, nebo budou jiná a pak mi asi nezbyde než do toho jít
Z GB bude asi mit jiny zrcatko, ale to prehodis…
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
-
- *
Dík, si taky říkám, že čím jiným by se to mělo lišit než vyloženě tím zrcadlem. Asi to prubnu...
-
- *
Neviem či vám to pomôže, ja som kupoval veci z tejto stránky....https://rrr.lt/naudotos-autodalys/hyund ... s-dvidurio
Vim o tom prd, ale není lepší nejdříve rozebrat zrcátko a mrknout v čem je problém? Buď je něco jen vyhaknuto nebo zlomené. Pokud vyhaknute, tak jen nasadit, pokud zlomené, pak stačí jen ta část popr vytisknout ji na 3D tiskárně.
Leze se tam tuším vyloupnutim té zrcadlové plochy.
Leze se tam tuším vyloupnutim té zrcadlové plochy.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
-
- *
To už jsem právě zkoušel, tam je k vidění prd...je tam jen ten mechanismus na štelování zrcátka, za ním jenom hromada plastu, nějaká pěnová izolace ale k tomu sklápěcímu mechanismu se nedostanu. Nevidím ani žádný šroubky k povolení, klidně bych to rozebral, ale takhle se bojím že to jen dodrbu, nevím co šroubovat, nebo co se musí vycvakávat. Jestli se do toho pustím a něco po* tak budu úplně bez zrcátka, teď zrcátko aspoň mám ikdyž se chce pořád sklápět
Nerozebíral to někdo už? Že by věděl přesný postup.
Dík
Nerozebíral to někdo už? Že by věděl přesný postup.
Dík
Automatické sklápění zrcátek používáte i zimě? Je tam nějaká ochrana proti zničení, když zrcátka přimrznou a chtějí se automaticky dostat do pracovní polohy?
No na zimu mi prave na salone odporucali nechat to zaaretovane vo vysunutej polohe a nesklapat ich automaticky.
Hyundai i30 1.5 T-GDI iMT Family Smart 2022, 117kW/253Nm, Engine Red - od 12.4.2022
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
A myslíš na českou zimu, kdy je 5-10C nebo do Alp?
Ona paradoxně ta česká zima je na to mnohem horší. Přes den do toho padá všelijaká břečka a prší, v noci ti to tam pěkně promrzne a ráno si tam odrbeš ty plastový kolečka co se to budou snažit marně vyklopit.
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
-
- *
Přesně proto to v podstatě nepoužívám i já, jenom jak jsem se to odnaučil sklápět úplně, tak teď mě to trochu vyškolilo. Podle mě se o to zrcátko přizabil nějakej cyklista, stál jsem v parkovacím místě, kde zleva vedl ještě cyklopruh