výměna halogen.žárovek za LED - Canbus ?

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Boryš

Re: výměna halogen.žárovek za LED - Canbus ?

Příspěvek od Boryš »

Tabulka kompatibility žárovek LED Philips:
https://www.philips.com/c-dam/b2c/en_GB ... 0.2.24.pdf

Osram nemá žárovky oficiálně kompatibilní s i30... Jen i20, ix20 a ix35.
Reklama

Dalaren

Příspěvek od Dalaren »

rybak1057 píše: 11 říj 2024, 07:35 Nejsou to boost verze, koukal jsem
I tak montaz v klidu si myslim, u řidiče je min mista na ruce, ale da se

I v neschvalenym svetlu 2021 to svítí spravne a fakt je poznat rozdil, neoslnuju, sviti to citelne vic

Montáž
Odsroubovat kryt svetla
Odsroubovat zarovku i s konektorem-cely to pootočit-povolit proti smeru rucicek, nedrzi to tam ten drat jak to bejvalo
Vyndat zarovku na konektoru
Konektor odpojit
Ja z konektoru sundal ten zajistovaci/otaceci plast, asi tam muze zustat a veslo by se to, ale uz je tam ted k hovnu

Na h7 led si predtim nasunout pridavnej krouzek typ H-podle navodu od krouzku, je to tam jasne ukazany

Zarovku v aute zapojit do konektoru
Vlozit zarocku do diry svetla tlustym vystupkem dolu, a pootočit-zasroubovat-trochu- ve smeru rucicek-zaaretovat

Zastrcit do světla konektor, vejde se v pohode az po tom zasunu zarovky

Zasroubovat kryt svetla

Asi bych pred montazi na svetle s vyndanou zarovkou nejdriv natrenovat/ochodil ten postup zasunu toho H adapteru do svetla-toho pootoceni a aretace
Myslim ze by to pak pomohlo pri montazi ze by to clovek uz mel v ruce ten pohyb
Poslepu vedet kam zasunout a jak to ma zapadnout a kolik pootočit
S nasazenou ledkou uz se to trénuje blbě
Diky za postup.
Taky bych rad na nasem I30 Fastbacku vymenil bludicky za neco svitivejsiho a zarucene bych nad tim hloubal vecnost :D

Co se tyce tech Philipsu, nedelaji zadne problemy co se tyce kontrolek na palubce?
Ja jen jestli je do nich treba CANbus adapter nebo jsou v pohode i bez nej.
rybak1057
*

Příspěvek od rybak1057 »

canbus bazmeky nejsou potřeba, nic neřve, nebliká
koupit jen žárovky a ten H kroužek

nějakou chvíli s tím jezdím, jako pro mě hodně velkej posun ve světle, jsem spokojenej, dost

reflexní prvky u krajnice to rozsvítí o 1000% víc, fakt hodně moc, to jsem koukal že až tak

nemám vůbec pocity že bych oslňoval, lom světla je v pořádku, to dělají hlavně ty projektory žejo
nikdo nebliknul, vůbec nic

na to že to nemá homologaci na moje světlomety tak nějak seru, a nebudu mít ani potřebu to nějak na STK sundavat
nemyslím si že by tohle kdokoliv řešil
nebo jo? :hyu: :hyu: :hyu:
I30 1.5DPI kombi Comfort 16" 2021
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Dneska sem jel potme za mesto a prevapilo me, ze vetsina aut co sem potkal mely LEDky. At uz origo, cina, neorigo homologovane ci ne proste se to hezky rozmaha. Jestli si PCR nesedi na vedeni tak by si mohli hezky privydelat. A vzhledem k vyssim kontrolam policie na tech stav vozidel co nedopadnou dobre, se ted i STK nejspis chovaji zodpovedneji .. obhajit zcela zrezly napravy mesic po STK samozrejme nejde, u LED muzou tvrdit ze jsi je tam nemel. Nicmene kdyz budou moc rypat tak se dela foto a halogen od led asi videt bude.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Fry
**

Příspěvek od Fry »

Áno rozmáha sa ale nieje to príjemne. Každý chce vidieť ale mňa oslepia. Typicky príklad je jednotková fabia, ma reflektor a tá LED-ka v nich to je na vraždu, a takto by som mohol pokračovať. To nehovorím o nefungujúcich rádoby matrix svetlách. To je tiež pekná blbosť.
i30 Hatchback PLAY 1.5 T-GDI 7DCT
Vysous

Příspěvek od Vysous »

Mimochodem offtopic : jakej máte názor na Matrix světla? Mám s tím zkušenosti jen jako protijedoucí, a několikrát za noční cestu mi celkem nepříjemně někdo bleskne matrixama do očí, než se mu to po desetině sekundy ztlumí. Pořád to nevidí auto co se blíží za zatáčkou. Není to nic hroznýho, ale řekl bych, že je to limit tý technologie..
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Dokud nebudou o sobe auta vedet "podle satelitu" tak zadny automaticky system nebude perfektni - reaguje pouze na velmi intenzivni svetlo a to samozrejme se zpozdenim. Dobry ridic vypne dalkove kdyz vidi dosvit dalkovych druheho vozu v zatacce driv nez se skutecne svetla objevi v zornem poli. Dokud neprsi tak mi to az tak nevadi, ale za deste kdyz clovek vidi prd, silnice se leskne a do toho jeste dostane zasah, uz je to zle. A tady by byl zajimavy pravni spor v pripadne nehode, ze byl clovek oslepen byt kratce automatickym svicenim dalkovych.
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Vysous píše: 02 lis 2024, 08:59 Mimochodem offtopic : jakej máte názor na Matrix světla? Mám s tím zkušenosti jen jako protijedoucí, a několikrát za noční cestu mi celkem nepříjemně někdo bleskne matrixama do očí, než se mu to po desetině sekundy ztlumí. Pořád to nevidí auto co se blíží za zatáčkou. Není to nic hroznýho, ale řekl bych, že je to limit tý technologie..
Odkial vieš že to boli Matrixi?
Existuje system adaptívnych dialkových a potom je tzv.Matrix.Mne fungujú super okrem jedného miesta.
Dialnica so stredovými zvodidlami a kamion oproti.Čidla svetla nevidia a nereagujú správne.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Vysous

Příspěvek od Vysous »

To vlastně nebyla reakce na tebe, spíš obecnej dotaz.
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
dokidoki
**

Příspěvek od dokidoki »

Je tu medzi nami niekto z Košíc, čo menil halogén stretávačky za LED, má to zmáknuté a nerobilo mu to problém vymeniť ? Za 52% odmenu by bol ochotný vymeniť aj mne. Mám obavu z montáže redukčného krúžku, ako poniektorí písali, že im to padlo do paraboly a ťažko sa to následne vyťahovalo.
i30 HB 1.5 DPI - Comfort + CP - Amazon Grey, 2021-
Fabia Sedan I, 1.4 MPI 50 kw, 2001-2021
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Smutné je, že někdo má názory takové, že hlavně že já svítím, jestli to oslňuje je mi jedno. Pak se nedivme, proč to tu v republice vypadá, jak vypadá.
EFISO
**

Příspěvek od EFISO »

dokidoki Ak máš obavu z montáže redukčného krúžku tak poradím ti jedu fintu . Previaž si krúžok krajčírskou niťou dostatočnej pevnosti. ak by ti padol aby si mohol vytiahnuť .Podľa spôsobu prevlečenia je potom možne niť vytiahnuť alebo ju skrátiť a nechať tam .Mne sa to zopár krát osvedčilo najme v stesnenom montážnom priestore .
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
Boryš

Příspěvek od Boryš »

Mně spadl kroužek jak do paraboly tak i dolů do prostoru motoru na krycí plast. Zespodu jsem ho dostal násadou od koštěte s nalepenou oboustrannou páskou, z paraboly dlouhým háčkem.
Chce to trochu zručnosti a pak kroužek nespadne.
Dnes jsem byl na STK si pro jistotu nechat přeměřit světla po montáži LED žárovek (Philips, homologace na typ světla). Vše v pořádku, technik se zajímal jestli mám na světlech nalepenou nálepku s homologací. Dostal jsem jen jednu, tu jsem nalepil na plast vedle jednoho ze světel.
Proměření bylo zadarmo, že nic neseřizoval... V Hyundai chtěli 178 Kč, v BestDrive 470 Kč (telefonický dotaz). V STK mi bylo na dotaz po telefonu řečeno že proměření a případné seřízení zhruba 100 Kč.

Ta nit je dobrý nápad, nechat ji pro případnou demontáž - mně se při demontáži vždy podařilo demontovat jen žárovku, kroužky tam zůstaly uchycené (pro i30 jsou dva - přídavná redukce a kroužek dodaný s žárovkou). Jak jsem napsal buď zručnost při jejich "dolování" nebo větší jistota s tou nití.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

korekci na regloskopu delaji STK pri pravidelne prohlidce .. tak neni od veci vymenu provest pred navstevou a mate to gratis :)
Boryš

Příspěvek od Boryš »

Zadarmo to tak úplně nebude, mají to určitě kalkulované do TK.
Na TK mám termín v červnu 2025, žárovky využiji už nyní přes zimu. Chtěl jsem mít jistotu že svítí jak mají, i když jsou homologované. Sám nesnáším ty co oslňují a tvrdí že jim to svítí správně, protože na ně nikdo nebliká. Když tak jen nějaký prudič závistivec.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Elektronika“