Šetříte, investujete, spoříte na důchod?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Šetříte, investujete, spoříte na důchod?
Kolik si bere CSAS fakt netusim, nevi to ani pritelkyne a ja do ni nechci rejt ona je s nima zvykla investovat .. tez bych to radeji resil bez kravataku. Index franklin india dal za tento rok 20% .. jasne SP500 dal 25%, ale rozdil vidim v portfoliu - SP500 tahnou technologicke firmy a dost prepalene. Indie ma pro me vetsi perspektivu v populaci a ambicim, coz pokud se rozhodnu pro nejakou longterm investici je dost zasadni. Na americke "MAGA" kecy moc neverim. A byt je to blbost tak miluju stare TATA busy - maji 50 i vice let, proslapanou zeleznou podlahu a porad jezdi. Loni jsem indii navstivil a prisla mi jako opozdena malajsie. Je tam jeste kousek historie a pritom roste neuveritelne hodne rychle a ten pro rust tam je - coz je rozdil proti zapadnimu svetu, ktery se jen drobne "vylepsuje".
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Reklama
Tak kdo nechce vsázet na Ameriku, ať si koupí ETF MSCI World a je hotovo a máš na důchod vystaráno
At ta Spořka, asi se ti mrknu do George, protože mě ty poplatky celkem šokovaly, když porovnám že za ETF přes svého brokera platíš obvykle 0,07-0,20..., tady to je minimálně 10x tolik, tak si můžeš spočítat, kolik to třeba za 20 let investování spolkne.
At ta Spořka, asi se ti mrknu do George, protože mě ty poplatky celkem šokovaly, když porovnám že za ETF přes svého brokera platíš obvykle 0,07-0,20..., tady to je minimálně 10x tolik, tak si můžeš spočítat, kolik to třeba za 20 let investování spolkne.
BTC poprvé přes 80.000$, krása a +450%. Pri 100.000$ chci prodat, minimálně, aby mi to pokrylo náklady + něco.
Do nějakého Indickeho ETF jsem taky vložil peníze. Něco i do Brazílie. Všeobecně cca 60% US akcie a zbytek porůznu, Austrálie, DE, Kanada, GB atd.
Do nějakého Indickeho ETF jsem taky vložil peníze. Něco i do Brazílie. Všeobecně cca 60% US akcie a zbytek porůznu, Austrálie, DE, Kanada, GB atd.
BTC neprodáš vše nebo necháváš prostor pro další růst?
To ještě nevím jak moc budu chamtivý a taky nejsem takový vizionář, abych byl přesvědčený o dalším hodlu. Ale všechno nasvědčuje tomu, že má krypto budoucnost, bude záležet zejména na dalším postoji USA. Takže babo raď, spekulovat na 100.000$ vrchol/prodej a pak korekci/nakup Tak nějak nevim kam dávat své omezené prostředky drive, kdyz k tomu připočtu aktuálně i DIP a DPS
No asi tak, ale lepsi vrabec v hrsti, znas to.... Do duchodu ja mam skoro 20 let, to muze byt ta cena totalne jinde a cas prikoupit jeste bude, jen asi ne za ceny jako pred rokem
Do důchodu mam 18 let, ovšem rad bych šel už v 60, pokud se bude dařit investicim, spekulacím.
No to je jasny to ja bych sel uz v 50, ale...
Tak v tom případě už bych by rád od 40 rentiér, bohužel jsem prozřel s investicemi příliš pozdě.
Mam to stejne, lepsi pozde nez vubec
Třeba bude do 10 let 1BTC tech 10.000.000 $ a klapne to.
No, tak hezké pondělí všem, kdo vydrželi.
- Přílohy
-
- btc_11.11.2024.jpg (40.55 KiB) Zobrazeno 101 x
Krása, ještě kousek a bude muj vklad 7 místný, teď jen včas prodat
HODL až do důchodu.
Pokud z toho udělá USA součást rezerv, nebo něco podobného, tak to bude na dlouhý HODL. USA jako takové by mělo vlastnit nejméně 200.000 BTC.