Samovolné vypinani/zapinaní radia, pokles výkonu akcelerace a špatná funkčnost posilovače řizení

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Romariko

Samovolné vypinani/zapinaní radia, pokles výkonu akcelerace a špatná funkčnost posilovače řizení

Příspěvek od Romariko »

Hyundai I30 1.6CRDi 81kw automat r.2018

Zdravím !
objevil se mi včera výše uvedený problém a zkusím to zde popsat...Přijel jsem na nákup, po cca hodině a půl přijdu zpět k autu, nastartuju, rozjedu se a najednou 2-3x se rádio vypne/zapne, k tomu pokles výkonu, projel jsem se 10m a zastavil, posilovač řízení fungoval tak na 50procent..také se rozsvítila kontrolka TPMS..vypnul jsem motor, po 2min opět nastartoval a dojel domu bez potíži. Dnes ráno též bez problémů cesta do práce cca 15km..
Najeto 136500km, koupeno měsíc zpátky a vím, že poslední servis byl dělaný pří 116000km. Zítra výměna oleje a všech filtrů.
Dnes také kontrola voltmetrem autobaterii 12,45 a 14,30 po nastartování.
Má někdo podobnou zkušenost nebo umí někdo poradit alespoň přibližně čím to může být?

Děkuji
Reklama

Narrheim
*

Re: Samovolné vypinani/zapinaní radia, pokles výkonu akcelerace a špatná funkčnost posilovače řizení

Příspěvek od Narrheim »

Vziať multimeter, premerať kostru a poistky, či sa ti niekde nestráca napätie/prúd... alebo to rovno šupnúť elektrikárovi a rátať s možným mastným účtom.

Ja mám gremlinov v rádiu. Náhodne, niekoľkokrát do roka samo od seba prestane prehrávať USB (pokojne preruší aj uprostred skladby a začne šialene "listovať" v zozname hudby, akoby zabudlo prehrávať mp3), pomôže taktiež iba zhasnutie a opätovné naštartovanie.

No a včera som zistil, že mi z palubnej siete "kradne" 1V, chystám sa to v sobotu rozobrať a premerať kontinuitu káblov. Ak je chyba v rádiu samotnom, budem mať o dôvod viac zvažovať výmenu rádia za iné, s podporou cúvacej kamery.

A ešte musím hľadať ďalší 1V, ktorý mi tiež niečo niekde berie. A je kľudne možné, že oba problémy súvisia, lebo mi plasty okolo rádia nesú stopy rozoberania, tzn. už tam do toho niekto liezol.

Ako som sa v tom hrabal a premeriaval, tak som našiel v interiéri aj zle namontovaný kostriaci bod, ktorý bol naviac špinavý od nejakého sajrajtu.
Odjinud

Re: Samovolné vypinani/zapinaní radia, pokles výkonu akcelerace a špatná funkčnost posilovače řizení

Příspěvek od Odjinud »

Pro zacetk mrkni pod kapotu na kabely, jestli Ti tam neradila kuna. Za to nic nedas.

Od kohos to kupoval? Jestli soukromnik (ne bazar), muzes se ho zeptat.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Odpovědět

Zpět na „i30 Elektronika“