Hyundai i30 Fastback H7 LEDky
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Hyundai i30 Fastback H7 LEDky
Zdravím ,měl bych otázku ,nemá někdo zkušenosti s nějakými H7 LED do Hyundai i30 fastback 2019?
Zkoušel jsem koupit nějaké levnější od autolamp cca 900 za pár bez ventilátorů ,ale přijde mi ,že mají špatný rozptyl a ještě k tomu takové mrtvé body na zemi.
Potom jsem začal koukat po osram LEDdriving,night breaker apod ,ale absolutně nevim ,jestli by byl zapotřebí nějaký adaptér a hlavně ,aby se tam vešli s tím ventilátorem.
Kdyby mi někdo poradil ,byl bych moc vděčný ty halogeny mě štvou
Zkoušel jsem koupit nějaké levnější od autolamp cca 900 za pár bez ventilátorů ,ale přijde mi ,že mají špatný rozptyl a ještě k tomu takové mrtvé body na zemi.
Potom jsem začal koukat po osram LEDdriving,night breaker apod ,ale absolutně nevim ,jestli by byl zapotřebí nějaký adaptér a hlavně ,aby se tam vešli s tím ventilátorem.
Kdyby mi někdo poradil ,byl bych moc vděčný ty halogeny mě štvou
- Reklama
Re: Hyundai i30 Fastback H7 LEDky
Takéto LEDky do štandardných svetlometov budú mať zlý rozptyl všetky. Snažíš sa nahradiť žiarovku svietiacu 360° plochou s niečím, čo má v strede plochú doštičku, na ktorej sú na oboch stranách svetelné body. To samo o sebe vytvára mŕtve body. Nehovoriac o tom, že studené biele svetlo je absolútna pohroma počas dažďa, resp. stačí aj mokrá cesta.
Druhá vec, dúfam, že máš na aute namontované rozmrazovanie svetiel, pretože LEDka ti ho nikdy nerozmrazí.
A do tretice, to chladenie s ventilátormi je na lepších LED žiarovkách nutnosť, "pasívne" chladenie na LEDkách pre domové osvetlenie je dôvod, prečo tak rýchlo odchádzajú.
Druhá vec, dúfam, že máš na aute namontované rozmrazovanie svetiel, pretože LEDka ti ho nikdy nerozmrazí.
A do tretice, to chladenie s ventilátormi je na lepších LED žiarovkách nutnosť, "pasívne" chladenie na LEDkách pre domové osvetlenie je dôvod, prečo tak rýchlo odchádzajú.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
LED OSram Nightbreaker. Bohuzial nie su homologizovane pre Hyundai / Kia
pokukujem po nich do obytky (citroen Jumper), tam uz su otestovane a schvalene. A teraz pozor - fakt to tam nejde narvat len tak - napriklad tie pre Jumper su ine (samozrejme drahsie) pretoze im museli upravovat rozptyl v parabole. Takze s respektom najma k tvojemu okoliu doporucujem si este chvilu pockat kym to schvalia aj pre Ceed / i30
pokukujem po nich do obytky (citroen Jumper), tam uz su otestovane a schvalene. A teraz pozor - fakt to tam nejde narvat len tak - napriklad tie pre Jumper su ine (samozrejme drahsie) pretoze im museli upravovat rozptyl v parabole. Takze s respektom najma k tvojemu okoliu doporucujem si este chvilu pockat kym to schvalia aj pre Ceed / i30
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
To vsichni jezdite tolik v noci, ze chcete mit LED-ky, nebo to je jen na efekt?
philips má schválené pre i30, dal som na doporučenie tunajšieho člena a kúpil z aliexpres, jazdím s nimi už cca 2 týždne večer, zatiaľ mi nikto neblikol, buď sú všetci oproti idúci šoféri ohľaduplný a nechcú mi bliknúť že ich oslňujem, alebo v tých projektorových svetlometoch to fakt neoslňuje.
i30 HB 1.5 DPI - Comfort + CP - Amazon Grey, 2021-
Fabia Sedan I, 1.4 MPI 50 kw, 2001-2021
Fabia Sedan I, 1.4 MPI 50 kw, 2001-2021
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
no vida, na Philips som zabudol
Takze tieto: ULTINON PRO6000 - typ 11972U6000X2
tu je odkaz kompatibilnych aut: https://www.philips.com/c-dam/b2c/en_GB ... 0.2.24.pdf
Len teda ta cena je vyrazne vyssia ako u Osramu
Takze tieto: ULTINON PRO6000 - typ 11972U6000X2
tu je odkaz kompatibilnych aut: https://www.philips.com/c-dam/b2c/en_GB ... 0.2.24.pdf
Len teda ta cena je vyrazne vyssia ako u Osramu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Při testech origo světel led a halogen,tak halogen má lepší osvícení vozovky a hlavně za deště je to bílé světlo úplně k h...u.
I30 1.5DPI 2024
@Daimoz nenechaj sa odradit, odporucam tie philips ultinon pro6000, ktore aj sam pouzivam (ceed CD) v stretavackach, su homologizovane (aj pre i30) a svietia v projektorovych svetlach lepsie ako halogeny, nie s rozmrazovanim problem nemam, inak uz sa predavaju aj inovovane pro6000 boost verzie, ktore maju ale mensi chladic a mensi ventilator a su vraj hlucnejsie.
na cinu sa vykasli, nebudes musiet riesit prilis aktivneho technika na STK.
osram zial uz min. 3 roky nieje schopny urobit homologizaciu pre i30/ceed
na cinu sa vykasli, nebudes musiet riesit prilis aktivneho technika na STK.
osram zial uz min. 3 roky nieje schopny urobit homologizaciu pre i30/ceed
este som zabudol napisat, ze budes potrebovat pre instalaciu ku kazdej led H adapter https://www.alza.sk/auto/philips-adapte ... 684041.htm staci jedno balenie, su tam 2 ks.
Rekl bych, ze vyvoj v oblasti LED svetel je snad nejprinosnejsi oblast vyvoje aut za posledni dobu. Urcite to neni jen na efekt, dobre matrix led svetla jsou velkym prinosem k bezpecnosti jizdy v noci a v podstate jakekoliv led svetla jsou ve srovnani s halogenama rozhodne lepsi. Osobne doporucuju i instalaci homologovanych led zarovek do puvodne zarovkovych svetel, dle konstrukce neni v nekterych sice svetlo idealne rovnomerne a ma stiny, ale oproti zarovkam je to jiny svet a podobnym problemem trpi bohuzel i nektere horsi originalni led svetlomety.