Katalyzator 1.4 66kw benzín 2011 ix20
Moderátoři: frawd, Moderátoři
-
Katalyzator 1.4 66kw benzín 2011 ix20
Ahoj mám dotaz mám špatný kat dneska se rozsvitila kontrolka motoru a diag píše kat. Originál nový kat je za 50tis Kč plus mínus. Jaký by jste doporučili jako náhradu ? Prosím o vaše zkušenosti. Auto má 250 tkm. Děkuji za odpovědi
- Reklama
Re: Katalyzator 1.4 66kw benzín 2011 ix20
Možnosti máš v zásade tri...
1/ kúpiť originál... jediná možnosť, že to vymeníš a reálne už motor dokáže dožiť a ty sa budeš spokojne voziť. Ekonomicky je to samozrejme nezmysel.
2/ kúpiť náhradu ale zmieriť sa tým, že budeš možno každých 15-25tkm kupovať zase nový... a medzi tým sa voziť.. ak viac jazdíš, tak možno pred každou EK bude treba nový katalyzátor...
3/ kúpiť najlacnejšiu funkčnú náhradu, spraviť STK/EK a auto poslať z domu... toto by som odporučil spraviť...
Cena katalyzátora = = množstvo drahých kovov v štruktúre = = životnosť a účinnosť
Takže nemôžeš čakať, že katalyzátor za 10tis KČ z Kelly bude to isté ako originál diel ta 50tis KČ.... aj napriek nemalej marži na originálnom diely...
Aftermarket bude v tomto smere +/- vždy väčší či menší podfuk... či chceš alebo nechceš...
1/ kúpiť originál... jediná možnosť, že to vymeníš a reálne už motor dokáže dožiť a ty sa budeš spokojne voziť. Ekonomicky je to samozrejme nezmysel.
2/ kúpiť náhradu ale zmieriť sa tým, že budeš možno každých 15-25tkm kupovať zase nový... a medzi tým sa voziť.. ak viac jazdíš, tak možno pred každou EK bude treba nový katalyzátor...
3/ kúpiť najlacnejšiu funkčnú náhradu, spraviť STK/EK a auto poslať z domu... toto by som odporučil spraviť...
Cena katalyzátora = = množstvo drahých kovov v štruktúre = = životnosť a účinnosť
Takže nemôžeš čakať, že katalyzátor za 10tis KČ z Kelly bude to isté ako originál diel ta 50tis KČ.... aj napriek nemalej marži na originálnom diely...
Aftermarket bude v tomto smere +/- vždy väčší či menší podfuk... či chceš alebo nechceš...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
-
Auto z domu nemůže máme ho cca měsíc a je to auto manželky která se učí jezdit a moc jí to auto vyhovuje a líbí se jí a za 80 koupeno a teď prodej je za nic v podstatě takže je nesmysl si myslím ho prodávat když z něho nic nebude. Ještě možno koupit z bouračky něco kde byl nízkej nájezd
Takže si stal obeťou postupu č.3.... otázka či tam máš vôbec oem katalyzátor, alebo už náhradu...
Búračka s malým nájazdom neznamená OK kat.... častá studená prevádzka kat odpíše v pohode aj po 100tkm a občas aj skôr...
Búračka s malým nájazdom neznamená OK kat.... častá studená prevádzka kat odpíše v pohode aj po 100tkm a občas aj skôr...
-
Třeba o tom nevěděli dle diag vše bylo v cajku je Lamda sonda a cívka katalyzátor to neukazovalo na autě jsme najezdily cca 3 tis km. Takže závada mohla bejt projevena až teď. Ale to těžko říct.
Tak treba ešte teoreticky skúsiť pritlačiť na predávajúceho... možno sa zľakne a niečo prispeje. Ale veľké šance tomu nedávam.... každý pri zmysloch Ťa pošle do teplých krajín, ale pokúsiť sa môžeš...
Za mňa bol toto hlavný dôvod predaja (to, že bola pamäť závad čistá nič neznamená... vymazať sa dá 5min pred obhliadkou a aby sa takáto vec znovu objavila, treba často najazdiť dosť kilometrov).
Za mňa bol toto hlavný dôvod predaja (to, že bola pamäť závad čistá nič neznamená... vymazať sa dá 5min pred obhliadkou a aby sa takáto vec znovu objavila, treba často najazdiť dosť kilometrov).
TVL to je teda rada... problem si pro sebe vyresim tim, ze nejakeho chudaka zamerne oj*bu, at si to vyzere on... Rada opravdu hodna slusneho dospeleho cloveka
A pro tazatele... protoze nastesti ne vsichni takto uvazujou, mohlo by opravdu stat za to se zkusit s prodavajicim domluvit na nejakem oboustranne schudnem reseni. Treba to nijak nenaraficil a bude to normalni clovek...
Čo by akože pán poradil....? Keďže jediné technicky schodné riešenie je originál KAT za tých 50tisíc - na ten Ti nikto neprispeje.... všetky aftermarkety sú totiž presne ten oje.... (raz väčší inokedy menší) .... o ktorom tu tak kvetnato píšeš a kritizuješ to....
-
Tak naštěstí řešení existuje jak to dát do kupy aby to jezdilo. Pan prodávající byl pěkný. Kokot takže tam neuspeju
Presne takto poznas cloveka, ci sa uz nieco naucil a pochopil, ze klamanim druhych robi zle sam sebe, lebo karma si ho najde v inej situacii. Ak takto funguje vacsina ludi, potom ta spolocnost aj tak vyzera... Palec hore za reakciu. Osobne by som skusil najlepsiu nahradu katu, aku by som nasiel.Hugo11 píše: ↑29 pro 2024, 11:29TVL to je teda rada... problem si pro sebe vyresim tim, ze nejakeho chudaka zamerne oj*bu, at si to vyzere on... Rada opravdu hodna slusneho dospeleho cloveka
A pro tazatele... protoze nastesti ne vsichni takto uvazujou, mohlo by opravdu stat za to se zkusit s prodavajicim domluvit na nejakem oboustranne schudnem reseni. Treba to nijak nenaraficil a bude to normalni clovek...
Dám sem mou zkušenost: měl jsem dlouhodobě prasklé svody u motoru FIAT 1,6 benzín (vyskakovala chyba katalyzátoru, někdy zmizela sama, někdy jsem ji mazal). Mechanik na to přišel až po nějakých 9 letech co jsem auto vlastnil. Katalyzátor byl možná ještě celkem funkční, i když kdoví jak se dělaly emise. Já auto na technickou dal vždycky nějakému servisákovi.. Mechanik nenašel svody samostatně, jen s katem. A mezi nimi nějakou náhradu za 5 tisíc (to bylo v roce 2016). Po výměně emise jako u nového auta. Ale po dvou letech na hraně (po zhruba 15 000 km), a že by za dva roky už byly mimo EURO 3.
Takže jak píší kolegové, náhrada celkem k hočemu, leda že je levná a možná by její občasná výměna vyšla nakonec levněji než origo. Já se auta zbavil - šlo do šrotu. Už mělo svůj věk - 18 let.
Takže jak píší kolegové, náhrada celkem k hočemu, leda že je levná a možná by její občasná výměna vyšla nakonec levněji než origo. Já se auta zbavil - šlo do šrotu. Už mělo svůj věk - 18 let.
Pozerám, že sa vás tu vykladačov "morálky" zletelo ako múch na ho....Durino píše: ↑29 pro 2024, 13:30
Presne takto poznas cloveka, ci sa uz nieco naucil a pochopil, ze klamanim druhych robi zle sam sebe, lebo karma si ho najde v inej situacii. Ak takto funguje vacsina ludi, potom ta spolocnost aj tak vyzera... Palec hore za reakciu. Osobne by som skusil najlepsiu nahradu katu, aku by som nasiel.
1/ už Vás oboch vidím ako budete špekulovať ak sa vás takáto situácia osobne dotkne... nie je totiž nič jednoduchšie ako sa nechať napáliť..
2/ nikde som nenapísal, že zmazať chybu a predať... napísal som vymeniť za najlacnejšiu náhradu (rozumej bežne dostupný náhradný diel) a predať... tiež do auta pred predajom asi nekúpiš tlmiče v autorizáku ale kúpiš niečo v kelly (ak vôbec)... napr.
3/ na záver poprosím reálnu a podľa Teba morálnu radu ako z tejto šlamastiky von... ani najlepšia/najdrahšia náhrada nebude fungovať ako originál... dôvody som napísal vyššie... pri prebehu 3000k za mesiac... čo tu písal autor príspevku je to za dva roky (medzi EK) 72000km .... to Ti nedá ani tá najdrahšia náhrada a reálne už môžeš byť po 5-6 mesiacoch chutné sústo pre náhodnú cestnú EK a domov ideš na odťahovke. Takže potom už len podľa teba rozpredať na súčiastky/zošrotovať... lebo originál diel dosahuje takmer cenu auta...
Ak naozaj neexistuje podla tvojich skusenosti kvalitna nahrada, tak potom uz len auto zosrotovat/rozpredat, ako pises. Alebo original kat, ak za to auto stoji. Toto nemal byt "utok" na teba, len konstatovanie, v akom stave je spolocnost. "Mam problem, rychlo ho zamaskovat/provizorne vyriesit a zbavit sa ho, nech sa trapi niekto iny." Clovek ako bytost s vedomim nizsej vibracie takto uvazuje, lebo sa od vsetkeho oddeluje a vedie ho jeho ego (nizsie ja) - ja a "ti ostatni". Bytost s vyssou vibraciou takto veci nerobi, robi veci v sulade s celkom, takze preberie zodpovednost za stav a hlada riesenie. Aj keby to malo byt zosrotovanie auta. Nie je dolezite, co sa deje, ale ako na to reagujeme. Vtedy ukazes, kto v skutocnosti si.
ve me to vibruje docela dost to by me fakt zajimalo jestli je takovej kosmickej problem vyrobit katalyzator a nebo je to totalni cenovy ojeb at si clovek koupi nove auto .. no a nechci byt za parchanta, ale napada me jeste jedna moznost pri tech absurdnich cenach. Jestli nekoupit levnou nahradu s tou projit STK, pak tam zase dat ten vadnej resp trubku a pred dalsi STK opet nahradu. Je to sice otazka ceny co si veme technik ale treba to neni tolik prace. Samo se da namitnout ze clovek znici planetu, ale odtud potud - vicka od PETek sem taky nevyhazoval do prirody. Sice existuje moznost ze te nasledne zastavi policajt nebo ti technici a budou merit emise, ale jednak je to zatim svatecni zalezitost a potom si vybiraji auta co jsou napul vraky a co budou spis diesly se nekolika stotisici km na hrbu a ne ix20 co ma nejspis od pocatku privat a bude to benzin.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Filjpmasier píše: ↑28 pro 2024, 21:14 Auto z domu nemůže máme ho cca měsíc a je to auto manželky která se učí jezdit a moc jí to auto vyhovuje a líbí se jí a za 80 koupeno a teď prodej je za nic v podstatě takže je nesmysl si myslím ho prodávat když z něho nic nebude. Ještě možno koupit z bouračky něco kde byl nízkej nájezd
Za cca 13000 mi to ukazuje Kelly na registr u Bosal a něco kolem 23000 Walker,takže těchto dvou bych se nebal,stejně to pro ně budou dělat .