Vracel jsem se včera z cca 30km pojížďky a při akceleraci na 4. stupeň mi najednou zacukal motor. Nikdy se mi nic takového nestalo, tak jsem zdvihl obočí, a jel dál.
Dneska - tedy den poté jsem přejížděl Česko, a cukání bylo už při každé akceleraci, když byl subjektivně pedál plynu za půlkou.
Časem cukání přešlo spíše k vibracím, nepravidelný chod motoru. Malý výkon, po dočerpání paliva bylo vše v pořádku - ale, při prošlápnutí plynu za benzínkou zase známé zacukání, ale rozblikala se oranžově kontrolka motoru. Tak šup ke krajnici, a začal jsem číst návod, co přesně znamená blikající oranžové kuře - z manuálu chápu, že to není na odtah, tak startuju, kontrolka je pryč, na půl plynu přejíždím republiku, motor se chová normálně, ale jedu na klobouka.
Čistě ze zvědavosti, kdesi na rovince před domem opatrně prošlapávám plyn, a staré známé cuknutí je tu. Takže .... v pondělí se objednávám na servis - jsem ještě pod zárukou, tak uvidím.
Samozřejmě napíšu co bude dál.
Někdo zkušenost s podobnou záležitostí?
mám najeto 40tkm auto má 4. rok?
edit:
jinak dle popisu se jedná problém obdobný problému popisovanému zde: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=42443
cukání, ztráta tahu, blikající kontrolka motoru, i30 III 1.0GDi
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: cukání, ztráta tahu, blikající kontrolka motoru, i30 III 1.0GDi
Ano vlákno správné, závada také pravděpodobně stejná.
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,66 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,3l/100km
Aktuálně 64500 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,66 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,3l/100km
Aktuálně 64500 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
tak update:
Byl jsem v AP Nové Butovice.
Minulé pondělí (mezisvátkové) si mě tam technik na příjmu vyslechl, a poslal mě s tím domů, že realistický termín opravy je spíš až tenhle týden, a že když s tím budu jezdit tak, aby to necukalo, tak tomu škodit nebudu. Jeho odhad závady byla svíčka, cívka, nebo ventil EGR.
Dneska jsem tam auto ráno zavezl, a po poledni už mi volali, že je hotovo:
V záznamu o záruční opravě je:
Byl jsem v AP Nové Butovice.
Minulé pondělí (mezisvátkové) si mě tam technik na příjmu vyslechl, a poslal mě s tím domů, že realistický termín opravy je spíš až tenhle týden, a že když s tím budu jezdit tak, aby to necukalo, tak tomu škodit nebudu. Jeho odhad závady byla svíčka, cívka, nebo ventil EGR.
Dneska jsem tam auto ráno zavezl, a po poledni už mi volali, že je hotovo:
V záznamu o záruční opravě je:
Po výměně auto zase jede jak má, takže se zdá, že na Butkách - na rozdíl od anabáze co popisoval kolega ve vedlejším vlákně - věděli po čem jít a na první dobrou to na záruku opravili. (ale samozřejmě bych počkal na nějakou delší trasu, než budu bouchat rachejtle )2730108200FFF COIL ASSY-IGNITION
1887208085 SVÍČKA ZAPALOVACÍ
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal