I40 po záplavě

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Miroslav1601

I40 po záplavě

Příspěvek od Miroslav1601 »

Zdravím. Prosím, rád bych se zeptal, zda tady je někdo kdo zná dokonale i40. Mám tady i40, která byla u povodní zaplavena do úrovně spodních sedaček. Po vysušení nejdou hlavní světla, blinkry, repro. Funkční je pouze denní svícení a posuv sedaček. Motor běží hezky. Prosím, jaké všechny jednotky mohou být zasaženy, když byla voda po spodní sedačky a bude nutná výměna? Mám v plánu auto oživit, takže kompletní interiér ven a vše potřebné vyměnit. Už jsem kvůli tomu koupil i bouračku, že které chci vše vyměnit, jen bych rád věděl na co všechno se připravit. Děkuji.
Reklama

milosh
Administrátor

Re: I40 po záplavě

Příspěvek od milosh »

Osobně bych to neřešil, s elektronikou tam budou vždy problémy, to nechceš.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Myslim ze to plati obecne - pokud mas hafo casu, prostoru a jsi technicky zrucny tak interier komplet rozebrat a to nejen skrz elektrinu ale i skrz blaticko, plisne, breberky. Elektriku bych menil komplet vcetne kabelu co mely pod vodou konektor. O sedackach, kobereckach ani nemluve - to tam fakt nechces. Tedy potrebujes jeste nejakou levnou bouracku na darovani organu a vnitrku. Malou vyhodou je ze se pri tom da ledasco potunit a nebo dostat do mnohem lepsiho/cistejsiho stavu. Samo sebou vytopeni jde i naproti korozi - zakouti kde mas vodu mozna jeste dnes muze byt dost. Menit jen to co bude vadne = zitra budes hledat dalsi zavadu a ve vytopenym aute fakt jezdit nechces. Ze to nevidis a prerazis vonavkou nezlepsi tve zdravi. Nemyslim ze se to vyplati pokud fakt nemas levne nejen vytopene ale i dalsi dily.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Odjinud

Příspěvek od Odjinud »

Riziko je, ze to, co chodi dnes, se muze kazit casem. Hlavně kam se dostala voda (treba konektory). Coz se skoro cela kabelaz. No ale ze uz to mas koupené, tak nema cenu radit tyhle mouda, ale poprat hodne zdaru.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Mi.Ha.
**

Příspěvek od Mi.Ha. »

No hodně zdaru,jináč kolegovi lehce vjelo do rybníka Asx ,dělal to čištění servis,stejně problémy má.
Hlavně tady budeš mít dutiny plné sajrajtu.
Odpovědět

Zpět na „i40 Elektronika“