Hyundai H1 2.5 CRDi 4WD, 9 míst
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
Hyundai H1 2.5 CRDi 4WD, 9 míst
Uvažuju o prodeji mého terénního minibusu Hyundai H1, tak zjišťuju, jestli by o něj někdo stál.
Neuvěřitelná korejská kombinace offroadu a dodávky. Opravdu klasického offroadu s rámovým podvozkem, pohonem zadní (pevné) nápravy, připojitelným pohonem předních kol a redukcí. A na něm karosérie dodávky/minibusu, v mém případě s 9 místy. Variabilita interiéru úžasná, prostřední lavice posuvná, zadní trojsedadlo sklopné do boků (viz foto). Všech 9 míst v pohodě pro dospělé osoby (možná prostřední vpředu poněkud s výhradou).
Rok výroby 2005, do ČR dovezeno z Německa v r. 2016. V ČR jsem byl jediným majitelem a pokud je mi známo, v Německu to mělo taky jen jednoho. Používáno jako doprovod balonu, tady i tam. Najeto poctivých 210 tis. km.
Motor diesel 2.5 CRDi, 103 kW, nezničitelný nezmar. Manuální převodovka, přídavka s ovládáním tlačítkem na palubce.
Tažné zařízení, mlhovky, denní svícení. Dvojitá klima s nezávislým ovládáním vzadu. Litá kola + druhá sada na plecháčích.
Závady:
- částečná (převážně povrchová) koroze. Karosérie vyvařena před pár lety, vč. drobné opravy rámu, ale už by to chtělo si s tím zase trochu pohrát (lemy, spodní hrany dvěří apod.)
- nefunguje klimatizace (ventilace samozřejmě ano), myslím, že je potřeba svařit nějakou trubku od chladiče, neřešil jsem
- je potřeba seřídit geometrii přední nápravy (možné, ale komplikované kvůli korozí, všechno drží a jen tak nepovolí)
- auto potřebuje nové pneu (čeká na vyřešení předchozího bodu)
Jinak vše o.k., motor chytá na brnk, čtyřkolka funguje.
Nové brzdy (kotouče i destičky), zánovní zadní tlumiče a spojka (měněno cca 2 roky zpátky).
Cena k jednání řekněme 180-200 tis. podle zájmu a kolik toho ještě stihnu dát do pořádku. U auta, který poslední 4 roky nebylo v celé Evropě na prodej, se obtížně odhaduje "cena obvyklá".
Tel. 776 760 436
Neuvěřitelná korejská kombinace offroadu a dodávky. Opravdu klasického offroadu s rámovým podvozkem, pohonem zadní (pevné) nápravy, připojitelným pohonem předních kol a redukcí. A na něm karosérie dodávky/minibusu, v mém případě s 9 místy. Variabilita interiéru úžasná, prostřední lavice posuvná, zadní trojsedadlo sklopné do boků (viz foto). Všech 9 míst v pohodě pro dospělé osoby (možná prostřední vpředu poněkud s výhradou).
Rok výroby 2005, do ČR dovezeno z Německa v r. 2016. V ČR jsem byl jediným majitelem a pokud je mi známo, v Německu to mělo taky jen jednoho. Používáno jako doprovod balonu, tady i tam. Najeto poctivých 210 tis. km.
Motor diesel 2.5 CRDi, 103 kW, nezničitelný nezmar. Manuální převodovka, přídavka s ovládáním tlačítkem na palubce.
Tažné zařízení, mlhovky, denní svícení. Dvojitá klima s nezávislým ovládáním vzadu. Litá kola + druhá sada na plecháčích.
Závady:
- částečná (převážně povrchová) koroze. Karosérie vyvařena před pár lety, vč. drobné opravy rámu, ale už by to chtělo si s tím zase trochu pohrát (lemy, spodní hrany dvěří apod.)
- nefunguje klimatizace (ventilace samozřejmě ano), myslím, že je potřeba svařit nějakou trubku od chladiče, neřešil jsem
- je potřeba seřídit geometrii přední nápravy (možné, ale komplikované kvůli korozí, všechno drží a jen tak nepovolí)
- auto potřebuje nové pneu (čeká na vyřešení předchozího bodu)
Jinak vše o.k., motor chytá na brnk, čtyřkolka funguje.
Nové brzdy (kotouče i destičky), zánovní zadní tlumiče a spojka (měněno cca 2 roky zpátky).
Cena k jednání řekněme 180-200 tis. podle zájmu a kolik toho ještě stihnu dát do pořádku. U auta, který poslední 4 roky nebylo v celé Evropě na prodej, se obtížně odhaduje "cena obvyklá".
Tel. 776 760 436
- Přílohy
-
- IMG_2099_2.jpg (109.17 KiB) Zobrazeno 4084 x
-
- IMG_2102_2.jpg (105.17 KiB) Zobrazeno 4084 x
-
- IMG_2104_2.jpg (86.67 KiB) Zobrazeno 4084 x
-
- IMG_2107_2.jpg (90.48 KiB) Zobrazeno 4084 x
- Reklama
Re: Hyundai H1 2.5 CRDi 4WD, 9 míst
Ještě ten interiér...
- Přílohy
-
- 20240426_183107_2.jpg (252.32 KiB) Zobrazeno 4082 x
-
- 1.jpg (145.82 KiB) Zobrazeno 4082 x
-
- 3.jpg (126.45 KiB) Zobrazeno 4082 x
-
- 2.jpg (137.91 KiB) Zobrazeno 4082 x
A aby to nevypadalo zas tak růžově...
- Přílohy
-
- IMG_2120_2.jpg (131.73 KiB) Zobrazeno 4082 x
-
- IMG_2114_2.jpg (99.4 KiB) Zobrazeno 4082 x
-
- IMG_2113_2.jpg (114.67 KiB) Zobrazeno 4082 x
Držím palce no celkom obdivujem tvoj optimizmus.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Za tolko som kupoval svojho pred 15 rokmi a 100 000km. Toto kúpi len fanda, roboty tam bude ako na kostole(plecharina), podvozok, motor. Ale kupec sa najde, len to treba poponukat. Akurat pre zapadniara by to malo cenu len opravene. Ostava "vychodny" zakaznik a pre toho je to drahe.
PS oprav si popis, to ziaden pevny ram nemá aj keď sa tak ksichtí.
Za věcnou chybu s rámem se omlouvám, máš samozřejmě pravdu. Není to sice klasická samonosná kastle, má to dole naroubovaný "rám", takže je to bytelné, ale rámová konstrukce s oddělitelnou karosérií to není. Opravil bych to, ale netuším, jak editovat příspěvek, tak už to tam holt zůstane.oltcitak píše: ↑24 led 2025, 19:20 Za tolko som kupoval svojho pred 15 rokmi a 100 000km. Toto kúpi len fanda, roboty tam bude ako na kostole(plecharina), podvozok, motor. Ale kupec sa najde, len to treba poponukat. Akurat pre zapadniara by to malo cenu len opravene. Ostava "vychodny" zakaznik a pre toho je to drahe.
Co se týče optimismu, to není ani tak optimismus, jako snaha přijít na to, jakou to opravdu hodnotu. Nebráním se diskusi na tohle téma.
Ale co se za posledni cca 3 roky objevily tyhle čtyřkolky v evropské inzerci (a to byly max. sedmimístné, devítimístnou jsem skutečně už léta neviděl, to je unikát), tak za to chtěli 10-12 tis. euro. A žádný leštěnky to taky nebyly. Což sice neříká, že se za ty prachy i prodaly, to chápu, na druhou stranu zmizely dost rychle.
A co se týče argumentu o ceně před 15 lety, při vší úctě, to u offroadů neznamená nic. Ty na ceně neklesají (nebo minimálně klesat nemusejí). Já koupil před 15 lety Discoveru I za tuším 95 tis. A loni mi za ni nabídli 90. Furt stejná cena za o 15 let starší auto. Disco2 to mají taky tak a co jsem slyšel, starý LandCruisery jakbysmet.
Však uvidíme, třeba se ho zbavím stěží za půlku. Nebo si ho už radši nechám. Ale zajímá mě to.
Jo, a práce jak na kostele tam samozřejmě bude, pokud si to koupí opravdu velkej fanda a bude si z toho stavět youngtimer.
Jinak je to plně pojízdný a funkční tak, jak to je, má to platnou STK, na motoru není potřeba nic; tu přední nápravu by to dřív nebo později chtělo, ale to se ještě pokouším vyřešit. Nicméně funkčně jí nic není, "jen" to hodně žere gumy, což mě štve. Takže zbývá koroze, což dokud nenapadne nosný části, což není můj případ, je tak trochu věc přístupu. Dá se zatmelit, jezdit a dělat, že nic , nebo se to pokusit vyvařit do stavu novýho auta a pak teda hodně štěstí, to je jasný.
Jinak je to plně pojízdný a funkční tak, jak to je, má to platnou STK, na motoru není potřeba nic; tu přední nápravu by to dřív nebo později chtělo, ale to se ještě pokouším vyřešit. Nicméně funkčně jí nic není, "jen" to hodně žere gumy, což mě štve. Takže zbývá koroze, což dokud nenapadne nosný části, což není můj případ, je tak trochu věc přístupu. Dá se zatmelit, jezdit a dělat, že nic , nebo se to pokusit vyvařit do stavu novýho auta a pak teda hodně štěstí, to je jasný.
Neviem, ci 9 miest je výhra. Na niektorych dialniciach to beru ako autobus so zodpovedajúcim zvysenim ceny poplatkov. Tak nech sa dari predať a najde si noveho pana. Oni budu mat tieto auta v dobrom stave raz slusnu hodnotu, sú to raritné autá .
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
mne to hrozne pripomina to co sme videli v gruzinskych kopcoch na vozenie cinskych turistov - Toyota Delica, ta je ale myslim trochu mensia
bojim sa, ze 200k za to nebude
bojim sa, ze 200k za to nebude
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Pri pohledu na tento inzerat se mi vybavil web webtrh, kde mnoho lidi nabizi weby s potencialem, i kdyz hodnotu to nema. Kolego, objektivne, ty by sis koupil tak stary a rezaty auto? Kazdy kdo ma rodinu a zalezi mu na jejim zdravi, pokud uz by doslo k nehode, by do toho nikoho nepustil. Ehm pro tchyni mozna dobry ale (joke, ja tu moji mam rad).
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
toto ale nie je uplne auto na vozenie harantov na kruzky a do skolky, miloshi. Toto je celkom rozumny zaklad na expedicne auto, kde ta hrdza nebude az taky problem (beztak to cele treba vyvarit) pripadne na pouzitie v horskych strediskach kde to este dostane tolko ran, ze z toho ta korozia bude opadavat sama
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Mno tak je tam tolik mist tak pocitam ze tam ridic nebude sam ne?
7 a 9 miestna verzia su rovnake, lisia sa len sedadlami. 7miestna ma kombinaciu (zpredu)2+2+3 a 9 miestna 3+3+3. Potom tie predlzene(rozvor aj celkova dlzka) su len zadokolky. To je rozdiel oproti Delicam L400, tie robili predlzene aj 4WD. Hyundai má 4WD iba kratku verziu, ale ta je dlhsia ako kratka L400. Skratka taky kompromis. Ako napisal Mexican, zaujemca bude fanda do overlandu s prachmi a mechanickymi zrucnostami. Bez zrucnosti(oprava na zakazku) sa to predrazi tak, ze lacnejsie vyjde kupit ine auto. Tieto auta sa nedaju posudzovat podla štandardných ekonomickych dovodov. Ked to miluješ, tak peniaze neriesis. Ked zratam, kolko peňazí som natlacil do mojho, tak aj na novy obytnak by bolo, napriek tomu sa ho nevzdam, pretoze ta kombinacia vlastnosti, ekonomiky(aj vzhladu) nemá realnu konkurenciu.
Díky všem za reakce. Tu poznámku o webtrhu si beru maličko osobně, protože tam jsou občas fakt strašný kraviny , ale myslím, že je to jen nepochopení. Při srovnání s moderním autem na ježdění do školky je tohle marnej vrak, o to se asi nikdo nepře. Jenže na to si to nikdo při smyslech nepořídí.
A pokud někdo potřebuje auto do terénu, a 5 nebo dokonce 7 míst je mu málo, tak jakou má volbu? Tohle, zmíněnou Delicu a Defendera s podélnýma lavicema v kufru (ovšem na těch se dá vydržet asi tak ta cesta do školky ). Touhle optikou to srovnání nevypadá tak zle. A ano, jsem si vědom, že tolik míst do terénu ve středoevropském prostoru potřebuje fakt málokdo. Ten trh je malinkej. Ale jsou takoví. Třeba já jsem to potřeboval. Akorát doba se změnila, se sedmi místy už si teď vystačím...
A pokud někdo potřebuje auto do terénu, a 5 nebo dokonce 7 míst je mu málo, tak jakou má volbu? Tohle, zmíněnou Delicu a Defendera s podélnýma lavicema v kufru (ovšem na těch se dá vydržet asi tak ta cesta do školky ). Touhle optikou to srovnání nevypadá tak zle. A ano, jsem si vědom, že tolik míst do terénu ve středoevropském prostoru potřebuje fakt málokdo. Ten trh je malinkej. Ale jsou takoví. Třeba já jsem to potřeboval. Akorát doba se změnila, se sedmi místy už si teď vystačím...
Btw. kdybyste někdo o H1 vážněji uvažovali a jediná překážka byla cifra uvedená nahoře, nebojte se přijít s vlastním návrhem (klidně SZ). Nejhorší, co se může stát, že se nedohodneme.
Ale myslím, že jsem docela naznačil, že pro jednání o ceně vidím dost velký prostor. I když jsem si taky vědom jeho kvalit, takže než se ho zbavit "za pade", tak to si ho asi radši nechám.
Ale myslím, že jsem docela naznačil, že pro jednání o ceně vidím dost velký prostor. I když jsem si taky vědom jeho kvalit, takže než se ho zbavit "za pade", tak to si ho asi radši nechám.