Dědické řízení je klidně na kvartál, pokud by manželé žili na vsi a měli jedno auto psané na zemřelého, tak tomu druhému vypadne příjem, auto by měl zamknout a na kvartál si sehnat jiné, aby mohl jezdit nakoupit? To nemá logiku.
Pojištění je na auto ne na řidiče. U všech pojištění je možnost půjčovat auto příbuzným. I auto zemřelého smí stát na veřejné komunikaci.
Další věc - města jsou plná aut, které stojí všude možně, jak by se dostali mimo veřejné prostranství, když by se s nimi nesmělo jet jakmile pojistitel zemře (když se dají značky do depositu tak na veřejném prostranství stát nesmí)?
Mohu jezdit autem po zemřelém? Přepis auta + jak postupovat?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Mohu jezdit autem po zemřelém? Přepis auta + jak postupovat?
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
- Reklama
Auto má sice necelých 50t km najeto za 17 let, je v super stavu, ale jeho cena je, řekl bych, tak tolik, kolik má najeto. To asi není částka, kvůli které by se někdo "hádal" při dědictví.
Jsem SEO konzultant - optimalizuji webové stránky pro lidi (a vyhledávače).
Máte web a potřebujete jej zviditelnit? Napište mi.
Doplňuji pár info, kdybyste to někdo bohužel taky musel řešit.
Přepis je možný až po vypořádání dědictví, to trvalo cca 3 měsíce. Zůstatková cena auta byla vyčíslena na 15000kč, hodnota je samozřejmě vyšší.
Přepsat dřív to nešlo právě kvůli tomu, že původní majitel zemřel. Nyní to jde už online - přepis z majitele na majitele, ale ne v tomto případě.
Takže na úřad a musí se tam na přepážce vyplnit několik papírů, původní majitel + ten co to zdědil a případně pak ten co zdědil na toho, kdo bude nový majitel.
Dostanete nový malý techničák, velký nám vrátili s ustřiženým rohem, už se nepoužívá, tady ta digitalizace funguje.
Takže za mě dobrý, šlo to hladce. Když máte v rodině rozumné dospělé lidi, není problém
A je to krasavec i po letech, co říkáte?
Přepis je možný až po vypořádání dědictví, to trvalo cca 3 měsíce. Zůstatková cena auta byla vyčíslena na 15000kč, hodnota je samozřejmě vyšší.
Přepsat dřív to nešlo právě kvůli tomu, že původní majitel zemřel. Nyní to jde už online - přepis z majitele na majitele, ale ne v tomto případě.
Takže na úřad a musí se tam na přepážce vyplnit několik papírů, původní majitel + ten co to zdědil a případně pak ten co zdědil na toho, kdo bude nový majitel.
Dostanete nový malý techničák, velký nám vrátili s ustřiženým rohem, už se nepoužívá, tady ta digitalizace funguje.
Takže za mě dobrý, šlo to hladce. Když máte v rodině rozumné dospělé lidi, není problém

A je to krasavec i po letech, co říkáte?
- Přílohy
-
- peugeot_206.jpg (101.72 KiB) Zobrazeno 1669 x
dik za info .. a jo - je to pekna kara, takova co stoji 350 dni v roce v garazi a 10x za rok vyveze rodinu za slunecneho pocasi ven 

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
No to jo, snad 3000km/rok, v posledních letech ale jel Venda (tak mu říkám) stěží 2x za měsíc na nákup. Klasický auto důchodce, nákupní taška a mnohdy zbytečný ho mít.
Můj táta taky usoudil, že už se na řízení necítí (78 let letos) a jeho voňavý Renault Clio z podobný doby a ve stejném stavu i s km prostě půjde v rodině dál, kde ho vnoučata (od ségry) využijí lépe.
Mít v tomto věku soudnost je taky důležitý, protože co někdy vidím za volantem 90+ řidiče to nechápu.
Můj táta taky usoudil, že už se na řízení necítí (78 let letos) a jeho voňavý Renault Clio z podobný doby a ve stejném stavu i s km prostě půjde v rodině dál, kde ho vnoučata (od ségry) využijí lépe.
Mít v tomto věku soudnost je taky důležitý, protože co někdy vidím za volantem 90+ řidiče to nechápu.
Nie je ľahké to zabaliť.Chce to dosť sebareflexie.
Máš pravdu v poslednej dobe sa množia nehody seniorov.Je to smutné.
Máš pravdu v poslednej dobe sa množia nehody seniorov.Je to smutné.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6