150 km/h rychlost na dálnici. Máte slovo na Čt
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
150 km/h rychlost na dálnici. Máte slovo na Čt
Kdo jste nevidel doporucuju shlednout. Diskutujme.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 030520005/
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 030520005/
Jsem SEO konzultant - optimalizuji webové stránky pro lidi (a vyhledávače).
Máte web a potřebujete jej zviditelnit? Napište mi.
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: 150km na dálnici. Máte slovo na Čt
nevidel som. Bola Jilkova tradicne demonicka?
150km/h na ceskych dialniciach si predstavit viem na niektorych usekoch, najma trojpruhoch (ale aj na D2 napriklad)
Pre mna sa nic nemeni - so 169kW Tucsonom budem stale jazdit 120 tacho a snazit sa nebrzdit lavy pruh pri predbiehani. S obytkou 105-110 max. Pisem snazit sa, pretoze nie vzdy to vyjde. Snad mi to neurochirurgovia, operatori atomovych elektrarni v lavom pruhu prepacia ak budu musiet "zlozit nohu z plynu"

150km/h na ceskych dialniciach si predstavit viem na niektorych usekoch, najma trojpruhoch (ale aj na D2 napriklad)
Pre mna sa nic nemeni - so 169kW Tucsonom budem stale jazdit 120 tacho a snazit sa nebrzdit lavy pruh pri predbiehani. S obytkou 105-110 max. Pisem snazit sa, pretoze nie vzdy to vyjde. Snad mi to neurochirurgovia, operatori atomovych elektrarni v lavom pruhu prepacia ak budu musiet "zlozit nohu z plynu"
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Re: 150km na dálnici. Máte slovo na Čt
Neviděl ale můj osobní názor je že nesouhlasím ze zavedením 150km/h protože :
- minimální rychlost na dálnici je 80km/h a 150 je skoro 2x tolik, to mi nepřipadne jako bezpečné. Jeden příklad : byl jsem požádán o převoz Velorexu z Prahy do Brna. Já to odmítnul, protože si opravdu nedokážu představit jak mi předjíždějí náklaďáky. A ty náklaďáky na 150 úseku budou předjíždět osobáky. To prostě není bezpečné.
- Jakmile se povolí na jednom úseku 150, tak si někteří budou myslet, že je to bezpečná rychlost i na jiných úsecích dálnic. Pro mně je dálnice více nebezpečná než Praha, protože na dálnici je nuda a nedávám tolik pozor. Jestli to mají ostatní stejně tak můžou přehlédnout změnu rychlosti a v obou případech (budu si myslet že jsem na pomalém a budu na rychlém a opačně taky) to je nebezpečné
Re: 150 km/h rychlost na dálnici. Máte slovo na Čt
Náklaďáky mají v ČR maximálně povolenou 80 všude, tedy i na dálnici.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Jílková nediskutuje, to je ujecena …. Od dob kotle na nove to připomíná hádku v nálevně po 10 večer.
Jinak o rychlosti se debatuje dlouho a nikam to moc nevede, naopak od te doby v okolních státech rychlost omezuji všude možně. Takže pokud to zvýší, tak je mi to fuk (kvůli provozu se člověk často nedostane ani na tech 130), otázkou je, aby je nenapadlo to naopak snížit.
Jinak o rychlosti se debatuje dlouho a nikam to moc nevede, naopak od te doby v okolních státech rychlost omezuji všude možně. Takže pokud to zvýší, tak je mi to fuk (kvůli provozu se člověk často nedostane ani na tech 130), otázkou je, aby je nenapadlo to naopak snížit.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
Felicia 1,3
š105
Martine, nakladaky bohuzel nejezdi po dalnici 80km/h stejne jako mnoho lidi v Cr ve meste nejezdi 50
Motorol: Jde o to, jaci tam jsou hoste. Pokud jsi videl alespon kousek, pak bys jecel taky. Ale tentokrat mela pripominky opravdu k veci, ti lide na leve strane (celkem symbolicky vyznam) byli opravdu mimo s temi argumenty.
Ja jsem na tom jako Mexican, dam 120 tempomat a jedu, v klidku, na pohodu, zase o tolik rychleji clovek do cile nedojede. Zaprve to zere min a zadruhe ta pripadna reakce bude rychlejsi, nez kdybych jel 140. Coz je vetsina lidi ve sluzebnich oktavkach
Prijde mi, ze ti zastanci 150km/h a vic jsou tak "trosku " sobci, bohuzel v Cr dnes asi standard. Vetsi problem je "lepeni na zadek", jak bylo v poradu zmineno, v zahranici se to tresta prisne, tady to nikdo neresi a pak na silnicich nema byt divoky zapad.

Motorol: Jde o to, jaci tam jsou hoste. Pokud jsi videl alespon kousek, pak bys jecel taky. Ale tentokrat mela pripominky opravdu k veci, ti lide na leve strane (celkem symbolicky vyznam) byli opravdu mimo s temi argumenty.
Ja jsem na tom jako Mexican, dam 120 tempomat a jedu, v klidku, na pohodu, zase o tolik rychleji clovek do cile nedojede. Zaprve to zere min a zadruhe ta pripadna reakce bude rychlejsi, nez kdybych jel 140. Coz je vetsina lidi ve sluzebnich oktavkach

Prijde mi, ze ti zastanci 150km/h a vic jsou tak "trosku " sobci, bohuzel v Cr dnes asi standard. Vetsi problem je "lepeni na zadek", jak bylo v poradu zmineno, v zahranici se to tresta prisne, tady to nikdo neresi a pak na silnicich nema byt divoky zapad.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ja teda neviem, ale mne prijde ze nakladaky na CZ dialnici drzia v 90% okolo 92-93 tacho co mi vychadza cca 88-89km/h podla GPS
Tyzden dozadu som siel z Hodonina do Brna zo servisu s obytkou a neponahlal sa, tak som sa drzal za kamionmi s obcasnym predbehnutim a tych cca 95 km/h co som drzal na tempomate (cca 90 reale) znamenalo ze som sa na ne moc nedotahoval
Já osobně nesouhlasím se zvýšením rychlosti, a to vzhledem ke kvalitě našich řidičů a kvalitě našich dálnic. Často jezdím do Rakouska, kde je povolena rychlost 130 km/h pouze na některých dálnicích, a to tříproudových. Na ostatních dálnicích je povolena rychlost 110 km/h.
Tucson 1,6 T-GDi Adventure - 09/2020
Jezdím taky 115-120 na tempomat, ale jak píšu výše, velice často se ani na tu rychlost nedostanu díky provozu. Takže když se většinou dá jet sotva 120, tak je celkem fuk jestli je maximalka 130/150 nebo 200.
Další věc je ta, že než se rozhoupou tak budou volby a bude vše zase jinak, takže je to ve většině ohledu zbytečná debata.
Další věc je ta, že než se rozhoupou tak budou volby a bude vše zase jinak, takže je to ve většině ohledu zbytečná debata.
Felicia 1,3
š105
Felicia 1,3
š105
Se 150 na triproudovce problem nemam zvlast pokud to bude na variabilnich digitalnich znackach. Ale je nutne pridat taky vetsi informovanost, vice kontrolovat/trestat rozestupy a nedelat to hned. Zacal bych se 140 a po roce to vyhodnotil.
Asi 3x jsem pred 10ti lety projel Nemecko, casto 200+ (potreboval sem 1200km na zatah a slapnout na plyn pomohlo). Casto to taky bylo o drzku. Nekdo chtel predjizdet ve 130, vubec nekoukl do zrcatka a sevrely se mi pulky.
Loni projel cele Polsko - 140ka na peknych dalnicich (realne vetsina jela 150) a prislo mi to rozhodne bezpecnejsi
Nicmene u nas by se melo mnohem intenzivneji resit rozsireni dalnic. Kdyby sme meli prumer na dalnici 100-110 tak by to stacilo, ale my opravujeme a stojime v zacpach 
Asi 3x jsem pred 10ti lety projel Nemecko, casto 200+ (potreboval sem 1200km na zatah a slapnout na plyn pomohlo). Casto to taky bylo o drzku. Nekdo chtel predjizdet ve 130, vubec nekoukl do zrcatka a sevrely se mi pulky.
Loni projel cele Polsko - 140ka na peknych dalnicich (realne vetsina jela 150) a prislo mi to rozhodne bezpecnejsi

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
150 by bola fajn, ale ked si uvedomim, ze.potom mi to zere 13l, tak radšej nie.
je oravda, ze rapidne zrýchli cas dojazdu, ale to plati len na dlhych trasach, tam su uspory casu znacne, ALE ma to aj nevyhody, tak ako sa skrati cas dojazdu, tak sa aj zvysi unava vodica, co potom potrebuje viac casu na regeneráciu. Skratka v zriedkavych pripadoch to ma vyznam. Ked mam priklad pred sebou 1000km, je rozdiel to spravit za 12 hodin, alebo 10 hodin. Na trucku napr. má vyznam zvysenie aj o 2km/h. Pri trase 600km tych ziskanych 20-30min. Moze robit rozdiel medzi vylozenim, alebo prespavanim a cakanim na vylozenie na druhy den. Pri.dovolenke sa zasa xkrat potvrdilo, ze to nema vyznam. Prist do ciela dennej jazdy o hodinu skor, ci neskor. Obcas to cloveka sice stve, ked ma obiehaju pri mojich 108 km/h(gps) rychlejsie auta, ale na mytniciac, ci odpocivadlach zasa ,ci postretam ci predbehnem.
pretoze na 1000km.ja.zastavujem len raz na doplnenie paliva, kdezto oni stoja kazdych 200-300km. Alebo ich vidim v kanali. V tom Macedonsku dost casto tych uponahlanych Turkov, ci sa zenu domov na Ramadan, ci prazdniny. A v nasich koncinach po dialniciach nechodim, tak mi je to fuk, aka je rychlost. Ale milion ludi, milion nazorov.

- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
uf. stat raz za 1000km si neviem predstavit. Ja sa hlasim do kategorie kazdych max !!! 300km pauza. To je v obytke cca raz za 3 hodiny, v osobaku 2,5 hodiny. Viac bez WC, kafe a kratkej prechadzky nevydrzim
Jen taková drobná poznámka ke kamionům.
Jel jsem na dlouhém úseku kdy byla povolená rychlost max. 80 km/h, nesmělo se předjíždět, ani to nešlo. Jel jsem tou rychlostí s nastaveným tempomatem dle GPS. Celou dobu se na mě lepil kamion a pak když jsem odbočoval tak mě vytroubil.
A co tak stále vidím, tak těch 80 km/h nedodržují obecně a nikoho to nesejří...
Tolik k dodržování rychlostních limitů kamiony.
Na dálnici jezdím kolem 120 km/h, kvůli spotřebě, nikam zase tak nespěchám. Jen při předjíždění na to někdy trochu šlápnu, abych nebrzdil ty kteří vezou manželku do porodnice, orgány na transplantaci nebo spěchají aby nepřišli o miliony z nějakého kšeftu kdyby je někdo předběhl.
Jel jsem na dlouhém úseku kdy byla povolená rychlost max. 80 km/h, nesmělo se předjíždět, ani to nešlo. Jel jsem tou rychlostí s nastaveným tempomatem dle GPS. Celou dobu se na mě lepil kamion a pak když jsem odbočoval tak mě vytroubil.
A co tak stále vidím, tak těch 80 km/h nedodržují obecně a nikoho to nesejří...
Tolik k dodržování rychlostních limitů kamiony.
Na dálnici jezdím kolem 120 km/h, kvůli spotřebě, nikam zase tak nespěchám. Jen při předjíždění na to někdy trochu šlápnu, abych nebrzdil ty kteří vezou manželku do porodnice, orgány na transplantaci nebo spěchají aby nepřišli o miliony z nějakého kšeftu kdyby je někdo předběhl.
Ono asi takhle, pokud by člověk nasel v ČR cestu, kde by bylo 500km v kuse, tak zvýšení max o 20 je úspora 1/2 hodiny. Ale jen v případě, ze celou dobu clovek udrží onu maximalku, což se nepovede díky kamionům a ostatním. Nejdelší úsek je tak Praha-Brno asi 200 km, tam by byl rozdíl 12 min (pořad je to jen teoretická matematika). Takže matematicky pro ČR je to zbytečné a jediné co z toho je jsou debaty všude možně, kde se zapojují filozofové a maji tak uplatnění.
Felicia 1,3
š105
Felicia 1,3
š105
V ty debate tam byl jeden "filozof", ktery pry mercedesem jezdi 200, tak asi tak. Asi by se mi ale kvuli tomu vzdy nechtelo do Nemecka, i kdyz to mam co by kamenem dohodil.
Ad zastavovani, taky uz jsem ve veku, kdy potreba na wc je castejsi a zastavit po 500km, to nevim nevim. Navic protahnout se, dat si svacu, napit se, to je prece lepsi venku a ne jen to vse delat za volantem.
Ad zastavovani, taky uz jsem ve veku, kdy potreba na wc je castejsi a zastavit po 500km, to nevim nevim. Navic protahnout se, dat si svacu, napit se, to je prece lepsi venku a ne jen to vse delat za volantem.