Zdravím všechny, jsem tady nový.
Mám Hyundai I30 fastback 2019 1.4 tgdi v manuálu.
Auto mám asi 5 měsíců koupený od soukromníka. Najeto je zde 113000 km. Objevil se u mě takový problém, který není vždy ale stane se mi třeba někdy 2x do mesíce a někdy i 2x do týdne.
Jedu z práce, jen se tak projét a podobně nemá to asi na to vliv. Ale jakmile dojedu a otočím klíčkem abych vypl motor, tak mi zničehonic se hned všechna elektronika vypne. Nefunguje žádné tlačítko, světla, radio ani nic takového. Nelze auto zamknout ani nic s ním udělat. Nereaguje na klíč ani na tlačítka v autě. Když dám klíč a otocím s ním tak se nic neukáže, nic nefunguje.Vždy po asi 10ti minutách auto zas začne reagovat. Při startu a tak nikdy žádny problém není. S autem jezdí každý den a nedělá to vždy.
Klasicky když vypnu motor tak ještě hraje rádio a rozsvítí se světla v autě a vše.
Kdyby se náhodou někdo setkal s podobným problémem, dejte mi vědět.
Nic nefunguje po vypnutí motoru
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: Nic nefunguje po vypnutí motoru
jestli to nechces nechat vyresit cely servis, tak bych zaprve zacal diagnostikou (treba jednoduchy ELM327 s mobilni apkou .. cena od 100kc v cine, u nas trochu vic) treba tam bude neco od ceho by se dalo odpichnout. Pokud tam bude KO nejaka jednotka tak treba pomuze vymena, ale taky tam muze chyb kopa ptze se ti to chova cele zle. Zvlaste hodne chyb by vedlo i k druhemu soucasnemu kroku - otevrit motor a koukat jestli tam nebylo nejaky zviratko, jestli ti nevytekla nekde brzdovka co by rozezrala kabely apod.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Auto jsem měl v servisu, diagnóza neukázala žádnou chybu. Byl jsem i v autorizáku kde se na to jen díval uvnitř auta, zkoušel a nic nenašel že kdyby se moc často dělo tak se mám ozvat.
Uvnitř u motoru nevypadá, že by tam kdy něco bylo. Vše zkontrolované. Budu doufat že se někomu již stalo a poradí, čím by to mohlo být.
A díky l
Uvnitř u motoru nevypadá, že by tam kdy něco bylo. Vše zkontrolované. Budu doufat že se někomu již stalo a poradí, čím by to mohlo být.

A díky l
Elektro v
me docela fascinuje, ale je asi zrejme ze se to samo neopravi, tebe to bude sjat a otazka je co se tim dojebe, to ze se takto chova nevesti nic dobreho. Nechci te strasit, ale teoreticky to muze i shoret - samo jen teoreticky. Spinaci skrinka nebo podvolantova jednotka (alespon koncern ji ma) nejspis neco uzemni nebo zpusobi prehrati napr. rele. Kdyz ti umre skoro vse tak proud logicky netece kam ma z duvodu preruseni nebo svodu jinam. Zkrat tam asi nemas - vetsina pojistek je jednorazovych tedy by to bylo mrtve do vymeny pojistky.
Vychazim z faktu ze ti po 10ti minutach funguje. Ten cas je mozna dulezity - mozna to neni 10 minut ale 20. Pro tvou predstavu od doby co otocis klickem nebo otevres/zavres dvere bezi casovac a podle toho se auto uspava (otevreni nebo zavreni spousti casovac od znovu). Do uspani ma
docela velkou spotrebu proudu asi 1.6A (skoro vse ma na svedomi okruh MULTIMEDIA) .. u meho vozu cca 20minut. Pokud vozidlo uzamces uspi se jiz za 3 minuty .. ale rikas ze zamcit nemuzes, tedy zkusil bych zamcit klicem rucne (overene to nemam). Onu velkou spotrebu ma vozidlo jen tehdy pokud je zasunuta pojistka MULTIMEDIA (pokud ji vytahnes nebude ti svitit palubka a fungovat infotainment, ale nezkousel jsem s tim startovat)
Pokud neopravi servis, oprav si sam .. pokud tam nejsou stopy po zviratkach, a auto nebylo vytopene! ??? potom bych sel cestou pokusu jestli to nenakopne nejaky postup po te co ti to umre .. zkusil bych jednotlive nasledujici - vzdy jen jedno a zkoumal jestli po pokusu budes moct nastartovat
1) odpoj jeden pol akumulatoru, pockej aspon 15 vterin a pripoj zpet
2) vystup a zamci klicem, odemci klicem
3) vytahni a vrat pojistku MULTIMEDIA .. najdes ji vlevo pod volantem
4) zjisti presny cas kdy to zacne fungovat, resp je vzdy konstantni - pokud ti nejdou treba ani stropni lampicky tak je zapnout a co 3 minuty otevri a zavri dvere, okruh lampicek ma taky interval usnuti

Vychazim z faktu ze ti po 10ti minutach funguje. Ten cas je mozna dulezity - mozna to neni 10 minut ale 20. Pro tvou predstavu od doby co otocis klickem nebo otevres/zavres dvere bezi casovac a podle toho se auto uspava (otevreni nebo zavreni spousti casovac od znovu). Do uspani ma

Pokud neopravi servis, oprav si sam .. pokud tam nejsou stopy po zviratkach, a auto nebylo vytopene! ??? potom bych sel cestou pokusu jestli to nenakopne nejaky postup po te co ti to umre .. zkusil bych jednotlive nasledujici - vzdy jen jedno a zkoumal jestli po pokusu budes moct nastartovat
1) odpoj jeden pol akumulatoru, pockej aspon 15 vterin a pripoj zpet
2) vystup a zamci klicem, odemci klicem
3) vytahni a vrat pojistku MULTIMEDIA .. najdes ji vlevo pod volantem
4) zjisti presny cas kdy to zacne fungovat, resp je vzdy konstantni - pokud ti nejdou treba ani stropni lampicky tak je zapnout a co 3 minuty otevri a zavri dvere, okruh lampicek ma taky interval usnuti
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red