opakovaně vytržené kliky dvěří -vada z výroby?

Lak, koroze, výměna dílů karoserie.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

cestovatelcasem
**

Re: opakovaně vytržené kliky dvěří -vada z výroby?

Příspěvek od cestovatelcasem »

Mexican píše: 03 úno 2025, 13:32 a preco ked uz teda jazdis pred mrazmi do mycky si nedas tu pracu a neosusis / neosetris tesnenia silikonom? Pretoze takto bud odrhnes kliku alebo tesnenie. Ono vlastne uplne staci akoukolvek starou hadrou proste po otvoreni dveri vytriet prahy a tesnenia do sucha, paradoxne na nich byva dost bordelu, ktore uspini ublecenie. Takze bud to auto umyvam ze to ma nejaky zmysel alebo len tak "na efekt"
ja mam vzdy pocit, ze absolutna vacsina starosti vlastne ani nevznikne ak clovek pri tom trochu uvazuje. Ale mozno mam len stastie v tom, ze taketo "radosti" sa mi vyhybaju
bohužel v perimetru +/- 8km od mýho bydliště není nikde myčka s vysoušečem. Jsem rád, že mám 3km od domova alespoň tu ruční...a po pravdě řečeno jí už z vícerých důvodů preferuju.

Když tak koukám na instruktážní videa, asi bych si kliku už dokázal vyměnit i sám (pokud je to u i30 PDE '2020 a i30N '2022 stejný):
https://www.youtube.com/watch?v=Erc300-w4SU

Tady pár dohledaných dalších fotek z aftermarketových klik, jenže vnitřek asi pořád není celokovový (i když je tam kovu asi víc než u jiných aftermarketových typů?). Ale ta cena je až podezřele nízká na to, aby šlo o skoro-celokovový provedení... :( :
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 13a0fpeePT
Přílohy
ZCALBB_82651F2210 82652-F2020_front_aftermarket_chromed_door_handle (2017-20_Elantra_1.4l).jpg
ZCALBB_82651F2210 82652-F2020_front_aftermarket_chromed_door_handle (2017-20_Elantra_1.4l).jpg (35.16 KiB) Zobrazeno 765 x
Reklama

Boryš

Příspěvek od Boryš »

Ty fakt neumíš vzít do ruky hadr a po mytí těsnění jak na kastli tak na dveřích utřít dosucha? A těsnění ošetřit glycerinem nebo nějakými přípravky na jeho ošetření, které omezí zamrzání? Divný to člověk...
cestovatelcasem
**

Příspěvek od cestovatelcasem »

Boryš píše: 10 úno 2025, 12:36 Ty fakt neumíš vzít do ruky hadr a po mytí těsnění jak na kastli tak na dveřích utřít dosucha? A těsnění ošetřit glycerinem nebo nějakými přípravky na jeho ošetření, které omezí zamrzání? Divný to člověk...
vy jste mě skoro všichni tak nějak vzali za slovo jen ohledně těch zmíněných případů v zimních podmínkách. Ale zapomínáte, že se to mně osobně stalo i v srpnu za letních teplot. Navíc když si vzpomenu, kolikrát jsme mnohem víc zabrali za kliky u Lantry, i20 ('2009), neřku-li ještě u starších aut a nic se nám s nimi nestalo, říkám si, že by jeden mohl snad i v dnešní době očekávat, že kliky něco vydrží ?! A to ani nemluvím o tom, že až jednou dospěje náš malej, kterej už teď miluje hrubou fyzickou sílu... budou ty kliky, pokud zůstanou v tomhle shit provedení, jednou urvaný stoprocentně opakovaně :lol: :cry:
I když se taky snažím pro :hyu: dělat lecjaký nadstandardy, který nikdo okolo mě ani náhodou u svých aut nedělá (vystříkávání podvozku rezistinem max. jednou za 3-4roky, vlastní výměny filtrů, olejů, kol, drobný tuning se světly, rádiem, odhlučněním atd.), pořád se snažím řídit heslem, že auto by mělo sloužit člověku a ne obráceně, že..
JoKo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoKo »

Boryš píše: 10 úno 2025, 12:36 Ty fakt neumíš vzít do ruky hadr a po mytí těsnění jak na kastli tak na dveřích utřít dosucha? A těsnění ošetřit glycerinem nebo nějakými přípravky na jeho ošetření, které omezí zamrzání? Divný to člověk...
toto iste robis, ked cez den prsi a v noci ma mrznut?
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive

seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

ono je fakt rozdiel ak clovek umyva auto prudom vody (tlak) alebo prsi / voda od cesty
Pri tlakovej vode ma ta tendenciu zaliezt vo velkom mnozstve az k tesneniam. To je ten zaadny rozdiel.

Takze ano, po umyvani utriet tesnenia / dvere / prahy. Jednak je tam bordel, druhak necistoty na tesneniu spolu s pohybom tvoria mikrootery a tie vedu nasledne k poskodeniu tesnenia. Ano strejdovi, co s tym jazdi do Kauflandu a nazpat sa to nestane ale staci auto vziat na jemnu sotolinu / piesok atd a taketo veci sa proste zacnu diat. Aby sa tu nemnozili otazky kolko stoji nove dverne tesnenie a podobne :-)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Boryš

Příspěvek od Boryš »

cestovatelcasem píše: 12 úno 2025, 12:17
vy jste mě skoro všichni tak nějak vzali za slovo jen ohledně těch zmíněných případů v zimních podmínkách. Ale zapomínáte, že se to mně osobně stalo i v srpnu za letních teplot. Navíc když si vzpomenu, kolikrát jsme mnohem víc zabrali za kliky u Lantry, i20 ('2009), neřku-li ještě u starších aut a nic se nám s nimi nestalo, říkám si, že by jeden mohl snad i v dnešní době očekávat, že kliky něco vydrží ?! A to ani nemluvím o tom, že až jednou dospěje náš malej, kterej už teď miluje hrubou fyzickou sílu... budou ty kliky, pokud zůstanou v tomhle shit provedení, jednou urvaný stoprocentně opakovaně :lol: :cry:
I když se taky snažím pro :hyu: dělat lecjaký nadstandardy, který nikdo okolo mě ani náhodou u svých aut nedělá (vystříkávání podvozku rezistinem max. jednou za 3-4roky, vlastní výměny filtrů, olejů, kol, drobný tuning se světly, rádiem, odhlučněním atd.), pořád se snažím řídit heslem, že auto by mělo sloužit člověku a ne obráceně, že..

Já reagoval na to že nemáš možnost využít nějaký vysoušeč. V létě samozřejmě voda nezamrzne...
Naposledy upravil(a) Boryš dne 12 úno 2025, 17:45, celkem upraveno 1 x.
Boryš

Příspěvek od Boryš »

JoKo píše: 12 úno 2025, 13:07
toto iste robis, ked cez den prsi a v noci ma mrznut?
Nedělám, ale před zimou a někdy i během zimy natřu těsnění dveří glycerínem. Zatím jsem nikdy kliku neutrhl. Ani u soukromých aut, ani z půjčovny, ani u služebních...
JoKo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoKo »

ja to nerobim a tiez som neodtrhol ziadnu klucku...

jednoducho tie klucky su problemove...

len par postov, napriklad tato niekolkotyzdnova nova i30tka v lete skoncila s odtrhnutou kluckou https://n-cars.net/forums/threads/quali ... uses.5451/
ale aj ine pripady: https://n-cars.net/forums/threads/door- ... ssue.2712/ , popripade https://n-cars.net/forums/threads/broke ... ndle.6175/

zial to asi cestovatelovi nepomoze. skor dufam, ze sa podeli s nami, ze ako to vyriesil
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive

seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Karosérie“