Výměna gufera převodovky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Petr91

Výměna gufera převodovky

Příspěvek od Petr91 »

Ahoj, jsem tu nový, mám dotaz k výměně gufera převodovky.
Hyundai i40 1,7 CRDi automat 2018, 104kW.
V servisu, kde jsem prováděl vstupní prohlídku před koupí vozu(auto mám teprve chvíli) mi bylo řečeno, že pravděpodobně teče olej z převodovky, nebyly si jistí jestli vyloženě teče/kape, jen že to je od něj trochu mastné. Vše ostatní bylo ok tak jsem do koupě šel.
Podle toho servisu by se výměna gufera převodovky měla dělat výhradně v autorizovaném servisu Hyundaie, protože je na to speciální postup, a že "obyčejný" mechanik by to mohl udělat blbě a něco doku**it.
Chtěl jsem si k tomu zjistit víc ale nic jsem k tomu nenašel, navíc mám servisaka se kterým jsem roky spokojen a vozil jsem k němu ostatní auta co jsem měl, vše v pohodě.
Má s tímto někdo zkušenost, např. Zkoušeli jste toto opravovat i mimo autorizák? Moc děkuji za odpověď.
Reklama

dibarbora

Re: Výměna gufera převodovky

Příspěvek od dibarbora »

Problém bude v prípravku na usadenie nového gufera predpokladám. Pre mechanika mimo autorizák nedostupná vec. A ak nie je hulvát tak To odmietne spraviť... zaklepávať gufero len tak od oka by sa mu mohlo vypomstiť, pretože aj na svoju robotu musí držať nejakú záruku.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Boryš

Příspěvek od Boryš »

Nevím jak je to tam uděláno konstrukčně, ale kdoví jestli se nebude muset měnit i hřídel vydřená v místě pod břitem gufera.
tempest
**

Příspěvek od tempest »

Vydírala se hlavně i30 manuál. Prvotní příčinou prý byla malá koroze od výroby pod guferem.
Odpovědět

Zpět na „i40 Motor a převodovka“