Zadrhávání motoru do 2tis.

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Jasper
*

Zadrhávání motoru do 2tis.

Příspěvek od Jasper »

Konečně jsem po 2 měsících zjistil co mi způsobuje kolísání volnoběhu a škubání motoru do 2tis. Otáček. Po výměně vzduchového filtru, třech značek svíček(Brisk, Densa - nejhorší, NGK), překontrolování kabelu a diagnostiky motoru jsem při výměně rozvodového řemene našel utržený malý rozvoďák. Konečně auto šlape jak má :lol: :lol:
Hyundai Sonata 2.0i 16V r.v. 97 92KW
Reklama

ivan
Moderátor

Re: Zadrhávání motoru do 2tis.

Příspěvek od ivan »

Jasper píše:Konečně jsem po 2 měsících zjistil co mi způsobuje kolísání volnoběhu a škubání motoru do 2tis. Otáček. Po výměně vzduchového filtru, třech značek svíček(Brisk, Densa - nejhorší, NGK), překontrolování kabelu a diagnostiky motoru jsem při výměně rozvodového řemene našel utržený malý rozvoďák. Konečně auto šlape jak má :lol: :lol:
No to je hezké :shock: ,je vidět,že nebyl asi hodně dlouho měněn ,zdali vůbec! :shock: :roll:
Tak ať Ti to šlape. :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

Co je malý rozvoďák?
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Jasper
*

Příspěvek od Jasper »

Myslím tím na vyrovnávací hřídeli.
xell
*

Příspěvek od xell »

Ahoj, Mě taky čeká výměna rozvodáku, za kolik jsi to sehnal? mě to komplet vyšlo i po slevě na 2100kč
Jasper
*

Příspěvek od Jasper »

Rozvoďák na vačku mě vyšel na 1100kč a na vyrovnávací hřídel 250kč. jsou to ale ty nejlevnější Denco. Kladky jsem nekupoval byly OK.
Tommas33
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommas33 »

Dokud jsou kladky ok..je to dobrý,ale běda jak se jedna hvizdne tak je průser na světě....hodně lidí si myslelo,že tím ušetří,ale potom se divily kolik dají za opravu..je to o štěstí.Já měním vždy i kladky,protože si nedokážu představit potkání motoru někde 1000km od domova....
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
Jasper
*

Příspěvek od Jasper »

jj to je fakt, to je potom hodně blbý...
alda
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alda »

Ahoj lidi,
ano, ano souhlasím, vždy rozvoďák i s kladkama. Rozdíl v ceně cca 2.500, ale je to určitě levnější než když pak seklá kladka utrhne řemen.
dříve SONATA 2.5 V6 24V LPG
pak KIA Magentis 2.5 V6 24V LPG
a nový přírůstek ATOS 1.0 manželce
nyní SONATA NF 2009 2.0 CRDi
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Tommas33 píše:Dokud jsou kladky ok..je to dobrý,ale běda jak se jedna hvizdne tak je průser na světě....hodně lidí si myslelo,že tím ušetří,ale potom se divily kolik dají za opravu..je to o štěstí.Já měním vždy i kladky,protože si nedokážu představit potkání motoru někde 1000km od domova....
Ne vždy způsobí kladky nějaký malér kladky s rozvoďákem!!! :o
U Tebe by to hrozit nemělo,ale mi co máme starší motory G4CP alias G4 63,tak pozor na kolíbku(můj problém,který jsem hledal skoro měsíc,je to hlavní příčina mích problémů s mím autíkem proč nejezdí :!: :? )
Už když jsem to koupil tak motor neměl takovej tichej chod pořád to vrnělo a pak se to začlo stupňovat až to dopadlo tak ,že se mi zničil hlavní rozvoďák,který mi zničil plech!! Nejdříve jsem si původně myslel,že ten plech(ten od Cipíska,mnozí budete vědět :wink: ),že mi to způsobil.
Namontoval jsem tam ten od Cipíska a ke svému zděšení :shock: jsem zjistil,že ten plech opět trhá řemen :( (už jsem proklínal Cipíska :evil: co mi to poslal :roll: ,ale on za nic nemůže :oops: :wink: )Tak jsem se naštval a z peněz co jsem měl našetřné na sraz jsem koupil úplně všechno nové :evil:(obě kladky vodicí i napínací a hydralický napínák) ,dal jsem to dohromady a zkusil a opět řemen se začal opět rozdrbávat :cry: to už jsem začal ztrácet nervy :oops: a vše znovu jsem to rozebral a pak mě napadlo sundat tu kolíbku a co jsem našel :shock: vymačkaný čep s a v něm futýrka také vymačkané :shock: :evil: :!:
Takže momentálně situace je taková,že jsem si nechal udělat nový čepík i s futýrky a bude to hotové tento pátek :D
V čem spočíval ten problém,prostě ,když se řemenen dotáhl,tak kolíbka se nepatrně sešikmila směrem k motoru,tím pádem řemen neběžel rovně a přitiskl se k prsům motoru a prostě tam dřel o stěnu motoru,za další ten plech,jakmile se řemen sešikmil tak se dostal na hranu toho plechu a řemen vlastně zničil ten plech(plech za to vůbec nemohl,teď už to vím :)
Jinak jsem našel i místo kde se ten řemen doslova zařezával do prsou :shock:
Kluci a holky nebojte mám to i vyfocené aby jste to viděli na vlstní bulvy :lol: :lol:
Já už jen snad doufám,že budu mít už konečně klidný chod motoru a že se konéééééčně taky svezu!!!!!! 8)
Ps: Ta moje anabáze s řemenem je delší,ale to Vám povím až na srazu,to mu prostě nebudete věřit :shock: :roll: :lol: :lol: :wink:
Tommas33
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommas33 »

No Ivane koukám,že máš teda pech,ale hlavně,že jsi takovej koumák a odhalil jsi to :D
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Tommas33 píše:No Ivane koukám,že máš teda pech,ale hlavně,že jsi takovej koumák a odhalil jsi to :D
No už bylo na čase??? :oops: Jinak bych nemohl jezdit a koukat na kastly se mi nechtělo!!! 8) :wink:
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Tak před chvilkou jsem si přivezl nový čepík i s futýrky :D je to trošku jinak dělané než originál vše je předěláno na větší zátěž,prostě paráda ať žije pan Liška je to prostě Borec s velkým B :!: Jo 40 let praxe je znát!! :D :wink:
Jasper
*

Příspěvek od Jasper »

Ivane, trochu jsem to nepobral ta kolíbka s vymačkaným čepem a v něm futýrka, tím myslíš co? Asi se zeptám uplně blbě, myslíš tím ozubené kolo na klikovce? :oops:
Jasper
*

Příspěvek od Jasper »

Já mám taky G4CP-DM :?
Odpovědět

Zpět na „SONATA“