čistenie karosérie

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
om3wgq
*

čistenie karosérie

Příspěvek od om3wgq »

Zdravím všetkých, chcel by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosti s čistením karosérie od žltých vtáčich výkalov a rôznych mušiek. Ide to veľmi ťažko dole a aj to len silným šochaním
Reklama

Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Já nevim, používám obyčejnej hadr... musíš to pořádně namočit a nejlíppostříkat lehce saponátem na mytí oken nebo koupelen (hlavně ne pískem)...
Ale já mám starší auto s normálním nemetalickým lakem takže mne je skoro šumák jak moc to musím dřít protože ten lak je hroznej už sám o sobě :-)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
vipe

Příspěvek od vipe »

Použít spešl sprej na tyhle potvory pak hodně namočit nebo pomočit :lol: a silným šochaním vyšochat. Hlavně ne na sucho to ti udělá škrábance. Nejlepší jsou fialový prskance od bezinek ty zanechaj pěknej flek.
XMira

Příspěvek od XMira »

Tak vazeni, po dvou letech jsem se rozhodl, ze by nebylo spatne getzanka pred zimou trochu nasmolit nejakym voskem.
Nakonec jsem zvolil "SONAX Xtreme Wax 1 full protect-tuhý vosk" a zatim jsem spokojen. Velice snadno se nanasi v tenke vrstve prilozenou houbickou (pozor, chce to mit dokonale suchou karoserii, narozdil od nekterych lestenek se s vodou nesmicha) a celkem rychle zaschne. podle navodu se ma lestit druhou stranou houbicky, ale ta byla po chvili tak mastna, ze jsem radsi vzal hadr z mikrovlakna a rozlestil to s nim (mozna to slo i lip). Nejlepsi na tomhle vosku je ale to, ze kdyz s nim nekde prejedete az na plast, nic se nedeje a po prelesteni nic neni videt a nemusite pracne odstranovat bile skvrny.
Vosk je bez abraziv, tudiz jenom konzervuje, ale neozivuje (po dvou letech nemam co ozivovat)
Snad tahle informace nekomu pred zimou jeste pomuze

:wink:
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Sokyno

Příspěvek od Sokyno »

ja celov kasni postrikam odstranovacem hmyzu a pak to celkem de sem tam nechtem cez hadr a zoskrabat ale de to :lol: :lol: :lol:

Kdyz to pravidelne voskujem tak to jde lehce to pravidelne u mne znamena tak tak raz za dva mesice a pouzivam vosk turtle wax s teflonem a jeste necim na metalizu 8)
honzik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzik »

co já mám zkušenosti tak je dobrá silonová punčocha a nebo přípravek na sklokeramicky varný desky nepoškrabe to a je to bez mušek a jiné havěti
Lantra combi 2,0 16v DOHC 102kw, 98r.v zelená metaliza.snížena,sport.filtr. ale už prodaná ted Subaru ale vzpomínám na lantru
haryk
**

Kastle a vosky

Příspěvek od haryk »

Tak já v Chebu koupil docela drahý vosk (419 kč za 500 ml) a jmenuje se to..mám to tu před sebou. od firmy Farécla "Black top" ve žluté plastové flašce,a ten je tak odolný,že ho mám na autě rok a furt to dobře kryje a chrání. Faktem je,že jsem si jím zasvinil plastový lišty a nárazníky a jde to dolů velmi špatně...snad by to odstranil :D technický benzín...no a tyhle mušky a hovínka smeju klidně okenou nebo teplou vodou, dokonce drobnosti kapesníkem, když na to místo dýchnu. Ten chlap v prodejně mi ho doporučil že oni tím voskujou nový auta,když je prodají zákazníkům,aspoň teda u nás v Chebu.
Getz UG 1341
mgspeed
*

Příspěvek od mgspeed »

Já jsem o víkendu zkoušel umít auto Militem výrobce Valtech Tors(autočistič 500ml nebo universál 5L) a můžu potvrdit jeho senzační účinnost. Auto komplet čisté i hmyz ze skla, masky sjel důle jak nic. Prostě špica,nic jiného už nebudu používat. Čistič povrch konzervuje, ale stejně ho proletím leštěnkou. Jeden člověk tento čistič používá jak koupil auto a to se leskne jako nové už asi 5 let. Čistič jsem roprášil pomocí kompresoru (hodně se ušetří) a smyl vapkou. Už žádné šudlení! :lol: Mohu jen doporučit!
Hyundai Lantra 1.6 16V
honzik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzik »

haryk//Tak já v Chebu koupil docela drahý vosk (419 kč za 500 ml) a jmenuje se to..mám to tu před sebou. od firmy Farécla "Black top" ve žluté plastové flašce
.Jo ten taky znám kam se na něj hrabe Sonax a jiny opravdu vyjímečná kvalita
Lantra combi 2,0 16v DOHC 102kw, 98r.v zelená metaliza.snížena,sport.filtr. ale už prodaná ted Subaru ale vzpomínám na lantru
haryk
**

ano drahý ale super vosk

Příspěvek od haryk »

Tak tak, nevím,co jsem těch hochům v krámu udělal,ale fakt si mne pěstujou a fakt co mi poradili to byla špica.U toho vosku jde o to,že se snad ani nedá do něj něco zažrat a tak se vše zase lehce smyje...nedodal jsem prve,že meju čistou vodou bez saponátu či leštěnky, vysuším jelenicí a leskne se snad víc,než klukům korejským po vyjetí z linky :lol:
JO a fakt jsem si při voskování dal tu práci,že jsem to aplikoval všude,kde jsem dosáh, i rámy dveří zevnitř a dole prahy a záhyby masky...a haubnu motoru...
Getz UG 1341
Odpovědět

Zpět na „GETZ“