Včera jsem s autem po delší době jel a všiml jsem si, že rádio jakoby strácí signál od antény, dneska jsem si udělal chvilku a prolezl většinu elektroniky auta (kde co je atd), jelikož mám v Octavii taky Sony, tak vozím vyndavací plechy v sadě nářadí, hbytě jsem rádio vyndal a zůstal zděšeně koukat, co s ním vylezlo, jednak had o délce cca 40cm a co mě absolutně zarazilo, tak jedna žíla byla prodřená tím, jak se rádio násilím rvalo do kaslíku, pohledem na pozici, odkud drát šel bylo jasno, byl to drát na napájení antény a předzesilovače - modrý.
Absolutně mě zaráží logika, s jakou někdo (Auto Palace Butovice) kupoval redukci z 16pin Hyund. konektoru na 2x iso.
Dá se totiž sehnat redukce 16pin Hyund. na Sony konektor,(a nebo jí vyrobit), tím by ubylo cca 15cm toho "hada", který se do útrob palubky opravdu jentaktak vejde a nehledě na to, že "had" nebyl nijak oizolován proti prodření o plechy pod palubkou - pomohlo pár motanců Tessa páskou za 55,- 25m Cena obou redukcí je +- stejná
Ještě v APB montovali závěs, tak ten jsem raději také prokontroloval a je OK
fotky snad mluví za své
Ještě bych rád uvedl, že jsem autoelektrikář a mezi mé specializace patří vozy koncernu WAG (WV, AUDI, SEAT, SKODA) + montáže audia.
Takto zbastlenou věc bych čekal od nějakého garážového kutila, ale né od autoelektrikáře APB.
PS: autorádio bylo součástí auta při koupi