Lakování interiéru

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Lakování interiéru

Příspěvek od draceq »

Tak mě začalo po roce štvát, že se nedají pořádně sehnat zelené doplňky interiéru, speciálně máchaná barva v odstínu karoserie je šíleně drahá a navíc jsem to minule odflákl a sem tam se něco odlouplo. Výsledek - vnitřek se jde lakovat nanovo. Nejdřív teda všechno ven:

ObrázekObrázek

Pak se dostala ke slovu vibrační bruska, ruční bruska a papíry od 80 do 1200. A následovaly asi tři hodiny broušení - takhle to vypadalo po první:

Obrázek

Co se neobrousilo, padlo za oběť acetonu, který byl zároveň požit jako varianta základovky na plasty - krásně naleptá povrch :lol: . Pak bylo třeba zahladit nerovnosti:

Obrázek Obrázek

To obstaral stříkací tmel - v plniče ve spreji nemám od jisté doby zrovna velkou důvěru....
A protože se začalo smrákat, nechal se tmel schnout a šlo se spinkat :lol: ...

...aby se druhý den mohlo pokračovat. Přebrousil se zaschlý tmel a začalo se barvit......Asi jsem si ale měl vzít rukavice :?

Obrázek

Ano, správně, jdeme namodro :lol: Už dřív jsem pojal podezření, že tyhle dva odstíny (azurová modrá a hyundai světle zelená) k sobě docela půjdou...

Obrázek

Lakovalo se postupem barva, obrousit 1200 pod vodou, barva, obrousit 1200 pod vodou, čirý lak (v tomhle momentě to vypadalo takto:)
Obrázek
a pokračovalo se obrousit 1200 pod vodou, barva, obrousit 1200 pod vodou, barva, obrousit 1200 pod vodou, a tři vrstvy čirého laku, prokládané broušením.

Výsledek vypadá následovně:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Celková sumarizace:
Dva dny práce, 3x barva á 139,-, 2x lak á 169,-, aceton 69,-, papíry cca 100,-, celkem asi 1000,-, + zdarma jedna bolavá ruka od broušení a krásně nalakované nehty na levé ruce :lol:

Teď ještě zbývá trocha leštění a doladit s tou modrou zbytek.... potahy, volant atd..
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál :mrgreen:
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Reklama

vipe

Příspěvek od vipe »

Nevypadá to zle, doufám že to v pátek uvidím naživo. Pěkně sis máknul, ale co by člověk neudělal pro svýho koně že. :wink:
draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draceq »

Neuvidíš :cry: :cry: :cry: Bohužel, od pátku do neděle fotím pracovně akci tady v Havířově..... Pěkně mě teda tím termínem nasrali..... :?
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál :mrgreen:
Selshig
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Selshig »

škoda že ta nastřikana ruka není nikde přidělana v autě taky by tam ladila..jinak by mě zajimalo jak si oddělal ten středovy panel kurna...přiště když budeš potřebovat aceton nebo brousici papir tak mi řekni jo???vše mam zdarma... :wink:
Accent 1,4i MPI DOHC 16V 71,3kW
EBONY BLACK, tinted front windows 25% rear 95%
koupeno 10/2010
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Pekne .. fakt ... Zase je tu dalsi namet k zamysleni .. co by slo upravit ... :wink:
Ale koukam u tebe na jinou vec ... Muzes me vyfotit jak tam mas uchyceny ten drzak na Mobil (nebo pda). Diky ...
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
vipe

Příspěvek od vipe »

draceq píše:Neuvidíš :cry: :cry: :cry: Bohužel, od pátku do neděle fotím pracovně akci tady v Havířově..... Pěkně mě teda tím termínem nasrali..... :?
To je škoda snad příště. :cry:
XMira

Příspěvek od XMira »

Teda cumim! Tos vzal fakt poctive. Ted ten lak prezije i auto :D
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Krásná práce.. fakt dost dobrý ;)
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draceq »

Díky za ocenění - asi mě trochu inspiroval MartasZ.... s tím lakováním :lol:

Jinak středový panel je dost porod vytahovat :evil: , ale vlastně jde o tento postup:
- Vytáhnout rádio
- Vyndat popelník a povolit dva šrouby pod ním
- Vpravo nad pedály vycvaknout táhlo ovládání teploty a odšroubovat jeho úchytku (1 šroubek)
- Celý panel tahem vycvaknout
- No a povolit šrouby uchycení dvou modulů (jeden s ovládáním vzduchu a druhý s hodinama, zadním stěračem a výstražnýma blikačkama). Tohle je na tom to nejhorší, šroubky jsou totiž zezadu a blbě se tam dostává šroubovákem....

A uchycení PDA - je to držák od HAMY a je přilepený uprostřed mezi výdechy větrání (což se ukázalo při letní dovolené jako dobrý nápad - chladilo to PDA, v zimě už to tak skvělé nebude :? - při topení musím používat jiné výdechy). Kvůli stabilizaci (aby se PDAčko netřepalo) je uchycení vyztuženo 3 měděnými trubičkami (ty ještě půjdou do modra :twisted:) Až se dostanu dneska do auta, hodím sem foto.
draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draceq »

Tak tady jsou ty fotky uchycení držáku

Obrázek Obrázek

P.S. ten napájecí konektor nahoře je tam pro FM modulátor....
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Ja ti dekuji, byl jsem zvedavej, jak jsi to poresil .... a myslim, ze dobry ...
Co se tyky chveni, tak s tim jsem mel taky problemy ... ale nakonec vyreseno ... :wink: :lol:
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Virus
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Virus »

Moc pěkná a kvalitní rachota. Mám to taky ale v červené (ale asi ne tak kvalitně ikdyž to už dva roky drží a neloupe se to) jen bacha na voňavé stromky, pze mi rozleptal kousek barvy na středovém tunelu.
Accentík 1,3; 62 KW; r.v. 96-7; mírně upraven
mannice
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mannice »

ZAjimalo by me,jestli se da takhle nalakovat cela predni palubka... :wink:
draceq
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draceq »

Určitě se to dá..... akorát bacha na odlesky ve skle a pražící slunko - mě momentálně stačilo palubovku tak jak je ošetřit nějákým trošku leslejším sajrajtem a za slunečného dne nebylo přes přední sklo vidět na silnici... takže když lakovat celou, tak horní část tmavou a matnou barvou!
mannice
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mannice »

No chtel bych to udelat vsechno v cerne barve a detaily do stribrne..Udelam asi vsechno do te matne barvy,to by mohlo vypadat taky dobre :wink: ..Nejdriv to skusim na tom co jsi delal ty a pak uvidim..jinak premejslel jsem dvere udetat plasty taky v cerne barve a ostatni dat do cerne kozenky a treba jeste neco dopasovat,aby tam bylo taky neco stribrnyho :) .Uvidime,skusim to zrealizovat..myslim si ze by to mohlo jit,jen mam strach,aby pri nakym horku se ten lak neroztekl,nebo neponicil..Jedine tak pak hodit naky folie prusvitny,ale teplo odpuzujici..
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“