divny zvuk z motora - lantra J1
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
- Reklama
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
Tak po dlhodobejsom sledovani som prisiel na jedno:
- robi to len pri studenom motore
- ak pocas dna nastartujem a motor este nebol uplne sudeny nerobi to
- ak pocas dna nastartujem (staci aj 8 hodin v praci) robi to
- ak auto odstavim vecer doma a rano nastartujem - robi to
- dnes mi to robilo mimoriadne dlho, skoro 15 minut, a motor uz bol dost dlhu dobu zohriaty
Prosim Vas poradte co to moze byt, v servise mi povedali ze treba rozobrat cely motor a pozriet (cena cca 20000:-( )
- robi to len pri studenom motore
- ak pocas dna nastartujem a motor este nebol uplne sudeny nerobi to
- ak pocas dna nastartujem (staci aj 8 hodin v praci) robi to
- ak auto odstavim vecer doma a rano nastartujem - robi to
- dnes mi to robilo mimoriadne dlho, skoro 15 minut, a motor uz bol dost dlhu dobu zohriaty
Prosim Vas poradte co to moze byt, v servise mi povedali ze treba rozobrat cely motor a pozriet (cena cca 20000:-( )
Hyundai Lantra 1,8 GT (G4CN), 15" elektrony
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
nedalo mi tak som cez vikend skumal a:
- odkrytoval som vrchnu krytku na rozvodoch ... nastartoval a pridaval plyn, ked to zacalo rezonovat, remen skocil o 2-3 mm na stranu na ozubenom kolese a ked som pustil plyn, zase skocil naspat a zaroven skoncila aj ta rezonacia.
Zeby vybehana kladka? Mysli ze sa nevyhnem vymene rozvodov ...
- odkrytoval som vrchnu krytku na rozvodoch ... nastartoval a pridaval plyn, ked to zacalo rezonovat, remen skocil o 2-3 mm na stranu na ozubenom kolese a ked som pustil plyn, zase skocil naspat a zaroven skoncila aj ta rezonacia.
Zeby vybehana kladka? Mysli ze sa nevyhnem vymene rozvodov ...
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
Mna uz asi pycne ... sakra ... rozvody vymenene, nabehane cca 100 km a ten brutalny zvuk je tu zase ... . KOmplet vymenene rozvody okrem dospanovaku, ten bol ako novy, zatlacali ho vo zveraku, este aj ten drziak napinacej kladky aj s kolikom vymeneny no ... a je to tu zase, co to este tak moze byt? Uz fakt neviem. Najhorsie je to to, ze kym prejdem do servisu ten zvuk zmizne, a oni si tam auto nechcu nechavat zbytocne dlho ...
Este by som dodal ze remen chodi ako keby v osmicke, na vrchnych kladkach to vidno velmi dobre ako chodi v ramci stredu o cca 1mm na lavo a potom na pravo ako keby vo vlnach
Este by som dodal ze remen chodi ako keby v osmicke, na vrchnych kladkach to vidno velmi dobre ako chodi v ramci stredu o cca 1mm na lavo a potom na pravo ako keby vo vlnach
No uz aj mne vydava motor cudny zvuk. Snad som si to nevsugeroval Znie to ako jemne suchanie kov o kov alebo ako jemne piskanie (nie ako pri povolenom remeni, ale o mnoho slabsie), znelo to ako turbo u VolkWagenu A ten piskot sa so zvysujucimi otackami pekne zvysoval, ale je to ledva pocut. A robi to aj pri zohriatom motore Asi to bude lozisko na klime, alebo na altiku, alebo neviem....
PS: mozno sa pytam blbost, ale nesposobuje to nekvalitny olej?? pouzivam sice 15W/40 ale taky lacny smejd 580 Sk za 5 litrov.
PS: mozno sa pytam blbost, ale nesposobuje to nekvalitny olej?? pouzivam sice 15W/40 ale taky lacny smejd 580 Sk za 5 litrov.
- vladinko-SK
- **
- Kontaktovat uživatele:
keby som mal len to tvoje suchanie bol by som stastny clovek:-) mne to robila kladka co spanuje remen na klime, vymenil som ju za novu - original hyundai 1950sk ... a uz neam suchotavy zvuk, ... ale stale mi tam nieco derie ako keby kov a kov ... a uz neviem co ked je vsetko vymenene ...kibut píše:No uz aj mne vydava motor cudny zvuk. Snad som si to nevsugeroval Znie to ako jemne suchanie kov o kov alebo ako jemne piskanie (nie ako pri povolenom remeni, ale o mnoho slabsie), znelo to ako turbo u VolkWagenu A ten piskot sa so zvysujucimi otackami pekne zvysoval, ale je to ledva pocut. A robi to aj pri zohriatom motore Asi to bude lozisko na klime, alebo na altiku, alebo neviem....
když už jsme u těch zvuků...
Já mám problém na J1 1.5 s nepříjemným klepáním v místě vstřiků (zní to jak diesel). Už jem byl na seřízení ventilů, ale podle mě to stále není ono. Příští týden jedu na nové rozvody, ale pochybuji, že to bude tím ... Je to přesně v prostoru nad motorem - jak je to vedení. V Hyundai servisu to moc neřešili.. mám najeto cca 155 000; olej i svíčky jsou OK
Já mám problém na J1 1.5 s nepříjemným klepáním v místě vstřiků (zní to jak diesel). Už jem byl na seřízení ventilů, ale podle mě to stále není ono. Příští týden jedu na nové rozvody, ale pochybuji, že to bude tím ... Je to přesně v prostoru nad motorem - jak je to vedení. V Hyundai servisu to moc neřešili.. mám najeto cca 155 000; olej i svíčky jsou OK
Jestlize tam mas dost oleje (kdyz mas malo, tak tim to taky muze byt) tak ti odchazi nejaky hydrostel .. .uz to tu parkrat bylo ... projdi si forum (nejen lantru) a najdes o tom vic.Hunter píše:když už jsme u těch zvuků...
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200