MALE OTACKY A SKUBANI
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
- redsportcar
- *
MALE OTACKY A SKUBANI
Zdravim .. mam takovej problem pri malych otackach tj asi do 2000 auto strasne skube jako kdyby se dusilo .. filtry jsou novy.. muze mi nekdo poradit co s tim ? zaslech sem ze to muze byt vaha vzduchu.. vi nekdo kolik priblizne stoji ?? predem moc Diky
Hyundai coupe , 2.0 16V, r.v 1999
- Reklama
škubání
Zdravím, benzinové motory nemají váhu vzduchu. To škubání může být způsobeno více příčinami, nejpravděpodobnější jsou svíčky, kabely, čidlo otáček vačky popř, klikovky, možná i lamdasonda..
Mira
Mira
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Re: MALE OTACKY A SKUBANI
Na Accenta stoji vaha 15000,- ...uz jsem ji kupovalredsportcar píše:Zdravim .. mam takovej problem pri malych otackach tj asi do 2000 auto strasne skube jako kdyby se dusilo .. filtry jsou novy.. muze mi nekdo poradit co s tim ? zaslech sem ze to muze byt vaha vzduchu.. vi nekdo kolik priblizne stoji ?? predem moc Diky
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
ELANTRA XD 1.6 2006
dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: škubání
Odkdy????????????????????mirpie píše:Zdravím, benzinové motory nemají váhu vzduchu. To škubání může být způsobeno více příčinami, nejpravděpodobnější jsou svíčky, kabely, čidlo otáček vačky popř, klikovky, možná i lamdasonda..
Mira
ty vago tak to taky čumím jak martasZmirpie píše:Zdravím, benzinové motory nemají váhu vzduchu. To škubání může být způsobeno více příčinami, nejpravděpodobnější jsou svíčky, kabely, čidlo otáček vačky popř, klikovky, možná i lamdasonda..
Mira
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
To je teda fakt divny Jakobych minulej tejden nevytahoval vahu vzduchu ze svyho auta a nezkousel ji v jinymmirpie píše:Zdravím, benzinové motory nemají váhu vzduchu. To škubání může být způsobeno více příčinami, nejpravděpodobnější jsou svíčky, kabely, čidlo otáček vačky popř, klikovky, možná i lamdasonda..
Mira
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Ale mají,ale jen vícebodové vstřikování!!!mirpie píše:Zdravím, benzinové motory nemají váhu vzduchu. To škubání může být způsobeno více příčinami, nejpravděpodobnější jsou svíčky, kabely, čidlo otáček vačky popř, klikovky, možná i lamdasonda..
Mira
Starší stříkačky měli měřič množství vzduchu mechanický ,kde se to ovládalo klapkou,příklad Peugeot 205 1.6 nebo 1.9 GT
A současnost je taková,že moderní měřiče mají v sobě integrovanou jedntoku,kde měří množství vzduchu,průtok vzduchu a teplotu vzduch vše krásně v jedné vecičce a to s jedným vyhřívaným drátem Ale je to věc,která umí pěkně z nepříjemnit lektrerému autmechanikovi život,když začne zlobit
Ale pozor záleží na typu vstřikování a není váha jako váha,jsou váhy i o různých rozměrech a tvarů než je známe třeba tady
Jinak se jedná o měřič množství nasávaného vzduchu alias lidově řečeno váha vzduchu
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
No jo,ale tohle měli jako první benzínový motory a nebejt jich tak by dneska nevznikl commonrail,když je to skoro to samí akoráže to lítá na naftuKorálek píše:O to nepřemýšlej podle něj jí tam asi mají jenom nafťáciVita píše:Tak ted marne premyslim, co je v tom mym filtru vlastne za bazmek ... kdyz to neni vaha vzduchu ....
Nafťácí v tý době byli rádí,když měli rotační čerpadlo ,což benzín už měl i 16V a rozvod Dohc A jinak nafta má také hmotnostní ´měřič nasávaného vzduchu takže nevím proč se to tu tak vehementně řeší
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
váha vzduchu
tak, nechtěl jsem tu kolem toho rozvířit takovou diskuzi. Pod pojmem váha vzduchu si leckdo (i já) představím měřič hmotnostního množství vzduchu u dieslů, kterou benzíny nemaj. Samozřejmě benzíny maj obdobný snímač měříscí podtlak v sacím potrubí, ten ale neměří množství vzduchu tak jako u dieslu
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
- Vladislav Bureš
- Kontaktovat uživatele:
Re: váha vzduchu
Molh by jsi mi vysvětlit jakým způsobem to měří u dieselů? měl jsem za to že oboje měří množství nasátého vzchuchu na základě, kterého po vyhodnocení dalších vstupů se dávkuje palivo podle palivových map. Nebo jsi měl spíš na mysli vlastní způsob jak měření probýhá. Není totiž jasné jak jsi to myslel.mirpie píše:tak, nechtěl jsem tu kolem toho rozvířit takovou diskuzi. Pod pojmem váha vzduchu si leckdo (i já) představím měřič hmotnostního množství vzduchu u dieslů, kterou benzíny nemaj. Samozřejmě benzíny maj obdobný snímač měříscí podtlak v sacím potrubí, ten ale neměří množství vzduchu tak jako u dieslu
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005