Čtvrtá garanční prohlídka

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
XMira

Čtvrtá garanční prohlídka

Příspěvek od XMira »

Tak ji mam za sebou:
Celkem jsem platil pres 6800Kc. Pro zajimavost nekolik vetsich polozek bez dph:

Sada trmenu pr. brzdy - 309
Cas. norma prohlidky - 1082
Olej - 1008
Vzduch. Filtr - 366
pal. filtr - 839
brzd. desticky - 1256
pylovy filtr - 419
Naposledy upravil(a) XMira dne 10 říj 2007, 17:23, celkem upraveno 1 x.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Reklama

Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Tobě by měl Hyundai platit jako testovacímu jezdci a až budeš mít po záruce a najeto 150000km, napiš do novin velký uživatelský test s názvem "Jak se mi nepodařilo utahat Getze!" :D :D :D
GETZ Dynamic 1.1/48kW
XMira

Příspěvek od XMira »

Neboj, jsou tady i jini experti :D :D :D
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Cemar
*

Příspěvek od Cemar »

Byl jsem na prohlídce po čtyřech letech v Havlíčkově Brodě a pocity mám rozporuplné...
Mám najeto 49 tisíc, od poslední prohlídky akorát 15 tisíc. Chtěl jsem vyměnit olej, filtry, svíčky, brzdovou a chladící kapalinu. Vyměnili mi akorát olej, olejový filtr a svíčky - vzduchový filtr jen profoukli, že prý je dobrý (je tam 28 tis. km !), brzdová kapalina je prý také dobrá a chladicí je prý zbytečné měnit...
Na jednu stranu se snaží, abych zbytečně neutrácel, na druhou stranu mi naúčtovali 4 litry oleje, a když jsem pak kouknul na měrku, tak nebyl ani po horní tečku, byl nahnědlý a páchl po vyjetém oleji (takže odhaduji, že zbytky starého oleje naředili tak 2,5 litry nového :cry: )
Cena 2 300 Kč
Závěr - příště si měním olej i filtry sám, snad zvládnu i chladicí a brzdovou kapalinu, a nebudu mít pochybnosti co a kolik mi tam toho nalejou.
Červený Getz 1.1 - třídveřový (byl), bílý Getz 1,4 - pětidveřový (byl), bílý Bayon 1,2 (je)
Cemar
*

Příspěvek od Cemar »

Cemar píše:Byl jsem na prohlídce po čtyřech letech v Havlíčkově Brodě a pocity mám rozporuplné...
Mám najeto 49 tisíc, od poslední prohlídky akorát 15 tisíc. Chtěl jsem vyměnit olej, filtry, svíčky, brzdovou a chladící kapalinu. Vyměnili mi akorát olej, olejový filtr a svíčky - vzduchový filtr jen profoukli, že prý je dobrý (je tam 28 tis. km !), brzdová kapalina je prý také dobrá a chladicí je prý zbytečné měnit...
Na jednu stranu se snaží, abych zbytečně neutrácel, na druhou stranu mi naúčtovali 4 litry oleje, a když jsem pak kouknul na měrku, tak nebyl ani po horní tečku, byl nahnědlý a páchl po vyjetém oleji (takže odhaduji, že zbytky starého oleje naředili tak 2,5 litry nového :cry: )
Cena 2 300 Kč
Závěr - příště si měním olej i filtry sám, snad zvládnu i chladicí a brzdovou kapalinu, a nebudu mít pochybnosti co a kolik mi tam toho nalejou.
Cena nebyla 2 300 Kč (překlep) ale 3 300 :!:
Červený Getz 1.1 - třídveřový (byl), bílý Getz 1,4 - pětidveřový (byl), bílý Bayon 1,2 (je)
vipe
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipe »

Cemar píše:Byl jsem na prohlídce po čtyřech letech v Havlíčkově Brodě a pocity mám rozporuplné...
Cena 3 300 Kč
Tak právě kvůli tomu už do service nejezdím i garančku po třech letech sem si udělal sám a vím že je to všechno OK. Když jsem viděl co jsem vypustil za humus a ten filtr měl tak asi 3 kila :shock: a to vše při najetejch 18000 km/3 roky tak bych :twisted:

Ty lidi co do toho nevidí a neumí si udělat tak maj svatej klid, co se jim řekne a napíše tomu věří a to je pro servis dobrej zákazník. :lol:

Mít soukromě servis nebo dílnu tak na oleji a filtrech bych nikdy nešetřil, v tomhle může dělat šméčka akorát debil!!, kterej si tam chodí odkroutit 8 hodin.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Odpovědět

Zpět na „GETZ“