XENON NA NOVU SANTU
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- Reklama
xenon
takze kolegovci,
ako hovoril fiamko, xenon je namontovany.
Ak by som to mal zhrnut, rozdiel je obrovsky!!!
Oproti povodnym svetlam ak by som to prirovnal tak v podstate
som jadzil na parkovacky ked teraz v noci pozrem cez cumak tak
vidim srat mravca na ceste pri 130km/h. Tych 130km/h idem je nie mravec
Vazne je to velmi velky rozdiel, svieti omnoho lepsie nez X5 a to tym ze ma velke svetla, ktore mozno neratali s xenonamy, skratka vidiet krasne ostro, je to uplne biele svetlo a prispieva to velkou mierou k bezpecnosti.
V podstate pri povodnych svetlach ked som isiel cez mesto s poulicnym osvetlenim ktoreho je v BA hojne, bolo akurat vidiet ze mam svetla zapnute, ale cestu osvetlovali skor poulicne lampy nad cestou. Xenony to je ina pesnicka, uplne prekryju tu zltu cestu a skratka svietia uplne bielo, nehovorim uz o uplnej tme. Az mam pocit ze to prehnane silne, ale to je asi zvyk na povodne "slepe" svetla ak by sa to tak dalo povedat a to nesvieta najhorsie!!!
ako hovoril fiamko, xenon je namontovany.
Ak by som to mal zhrnut, rozdiel je obrovsky!!!
Oproti povodnym svetlam ak by som to prirovnal tak v podstate
som jadzil na parkovacky ked teraz v noci pozrem cez cumak tak
vidim srat mravca na ceste pri 130km/h. Tych 130km/h idem je nie mravec
Vazne je to velmi velky rozdiel, svieti omnoho lepsie nez X5 a to tym ze ma velke svetla, ktore mozno neratali s xenonamy, skratka vidiet krasne ostro, je to uplne biele svetlo a prispieva to velkou mierou k bezpecnosti.
V podstate pri povodnych svetlach ked som isiel cez mesto s poulicnym osvetlenim ktoreho je v BA hojne, bolo akurat vidiet ze mam svetla zapnute, ale cestu osvetlovali skor poulicne lampy nad cestou. Xenony to je ina pesnicka, uplne prekryju tu zltu cestu a skratka svietia uplne bielo, nehovorim uz o uplnej tme. Az mam pocit ze to prehnane silne, ale to je asi zvyk na povodne "slepe" svetla ak by sa to tak dalo povedat a to nesvieta najhorsie!!!
Naposledy upravil(a) Zamo dne 29 říj 2007, 13:13, celkem upraveno 1 x.
SF 2,2 CRDi VGT 4x4 A/T / H1 VAN6 2,5CRDi / iX35 2.0 GDi 4x4 / i20
Nazdar tomki,
ako čítam už máš aj nejakú tú jazdu v noci. Ako sme sa včera o nich rozprávali ešte si ich mal len čerstvo namontované.
Mám jednu otázku. Aký máš pocit z xenonov pri jazde čo sa týka osvetlovania dopravných značiek a predmetov popri ceste (chodci atď.)?
Ešte jedna vec. Už si poriešil upevnenie elektroniky na xenony?
ako čítam už máš aj nejakú tú jazdu v noci. Ako sme sa včera o nich rozprávali ešte si ich mal len čerstvo namontované.
Mám jednu otázku. Aký máš pocit z xenonov pri jazde čo sa týka osvetlovania dopravných značiek a predmetov popri ceste (chodci atď.)?
New SF 2007 2,2 VGT Elegance AT 7miest čierna koža
predtím PEUGEOT 406 2,0 Hdi Break ST
predtím PEUGEOT 806 1,9 TD ST 8miest
predtím PEUGEOT Partner 1,9 D
predtím Škoda Felícia 1,3 LX
predtím PEUGEOT 406 2,0 Hdi Break ST
predtím PEUGEOT 806 1,9 TD ST 8miest
predtím PEUGEOT Partner 1,9 D
predtím Škoda Felícia 1,3 LX
Je to ovela jasnejsie, aj znacky, aj ine auta aj chodci, aj pasy na ceste. Jednoducho tie xenony maju ovela väcsiu svietivost, intenzitu svetla a svieta upone bielo takze vidis veci realnejsiebranoba píše:Nazdar tomki,
mozem len potvrdit...je to raketa...svieti to ako besna svina......
dokonca cez den vrha toto svetlo tien.... je piesen z inej planety....a to nehovorim o tom krasnom belasom svetle....... no proste spica......
a prida urcite aj imidzu auta....... az na tie povodne parkovacky ktore teraz kazia dobry pocit so xenonou..
montaz je tak na hodinku..... vrtal som dieru 12 mm a zvacsoval kuzelovým brusnym kotucom do vrtacky na priemer 23 mm..... pise sa ze vyvrtat dieru na 23 mm, ale to je hlubost...bo cez nu neprepchas konektor do trafaku..... tak som zvacsoval nozikom...ale len na tie uska na tom konektore.....pristup k svetlam vybornýý......neni o com..je to tam pekne otvorene... pouzil so dodavane gumicky na utesnenie meista po vrtani...pod kazdu jednu som dal pre dokonakle utesnenie priestoru silikon........najprv som vymislal kam upevnit trafaky.....ale neskor ma to prestalo byvit......pravy som uchytil na vrchný dekel poistiek...prevrtal a zaistil malymi skrutkami.... zatesnil silikonom..... lavy som dal na dekel rele pri nadrzke na chladiacu kvapalinu....nekazi to celkový dojem motoroveho priestoru a je to prakticke.... kabelaz som stiahol dokopy so zdrhovacími paskami.......... celkový dojem velmi dobrý.....len akurat neviem naco boli dodavane tie male skrutky v baleni......vsak tie sa nedaju pouzit nikde.....
dokonca cez den vrha toto svetlo tien.... je piesen z inej planety....a to nehovorim o tom krasnom belasom svetle....... no proste spica......
a prida urcite aj imidzu auta....... az na tie povodne parkovacky ktore teraz kazia dobry pocit so xenonou..
montaz je tak na hodinku..... vrtal som dieru 12 mm a zvacsoval kuzelovým brusnym kotucom do vrtacky na priemer 23 mm..... pise sa ze vyvrtat dieru na 23 mm, ale to je hlubost...bo cez nu neprepchas konektor do trafaku..... tak som zvacsoval nozikom...ale len na tie uska na tom konektore.....pristup k svetlam vybornýý......neni o com..je to tam pekne otvorene... pouzil so dodavane gumicky na utesnenie meista po vrtani...pod kazdu jednu som dal pre dokonakle utesnenie priestoru silikon........najprv som vymislal kam upevnit trafaky.....ale neskor ma to prestalo byvit......pravy som uchytil na vrchný dekel poistiek...prevrtal a zaistil malymi skrutkami.... zatesnil silikonom..... lavy som dal na dekel rele pri nadrzke na chladiacu kvapalinu....nekazi to celkový dojem motoroveho priestoru a je to prakticke.... kabelaz som stiahol dokopy so zdrhovacími paskami.......... celkový dojem velmi dobrý.....len akurat neviem naco boli dodavane tie male skrutky v baleni......vsak tie sa nedaju pouzit nikde.....
Měl jsem problém s levým xenonem. Delší dobu se mi zdálo že osvětluji jenom krajnici vozovky. Seřízení nepomohlo, tak jsem postavil auto proti zdi a změřil luxmetrem osvětlení v bodě maxima. Levý xenon mi dával hodnotu nižší než pravý - jen 200 lx (lux). Po jeho výměně za původní H7 jsem změřil v témže bodě 800 lx (4x více) !. Vizuelní kontrolou jsem si všiml, že baňka levého xenonu není kolmo k patici a výboj se tudíž odehrává mimo ohnisko čočky. To mi potvrdilo i pohýbání s xenonem (při odjištěném zámku zdroje světla) v patici při zapnutém osvětlení: přizvednutím dolní části patice xenonu se levé světlo rozsvítilo jako na pravé straně.
Po výměně xenonu vše OK.
Takhle vypadá vadný xenon.
https://www.hyundaiclub.net/album_pic.php?pic_id=1391
Nedoporučuji podobné experimentování pod napětím osobám bez elektrotechnické kvalifikace, měnič dává přeci jen vyšší napětí než bezpečné. Pokud máte podezření na nízkou svítivost některého xenonu, raději se domluvte s nějakým revizním technikem elektro, který by měl mít ve výbavě luxmetr a porovnejte svítivost obou zdrojů.
Děkuji dodavateli - obratem mi xenon vyměnil za jiný kus.
Po výměně xenonu vše OK.
Takhle vypadá vadný xenon.
https://www.hyundaiclub.net/album_pic.php?pic_id=1391
Nedoporučuji podobné experimentování pod napětím osobám bez elektrotechnické kvalifikace, měnič dává přeci jen vyšší napětí než bezpečné. Pokud máte podezření na nízkou svítivost některého xenonu, raději se domluvte s nějakým revizním technikem elektro, který by měl mít ve výbavě luxmetr a porovnejte svítivost obou zdrojů.
Děkuji dodavateli - obratem mi xenon vyměnil za jiný kus.
SF 2,2 CRDi VGT 4x4 A/T / H1 VAN6 2,5CRDi / iX35 2.0 GDi 4x4 / i20
- santafe007
- **
- Kontaktovat uživatele:
Xenony a problemy
Mam problemy s elektronikou parkovacich senzoru, protoze ruseni xenonu je neco strasneho!
pipaji mi predni i zadni senzory, blnou i jine pristroje!
Svetla se sice vice, ale pred vozem, co dalky je hranice tak ostra, ze objektivne vidite mene!
Svetla se sice vice, ale pred vozem, co dalky je hranice tak ostra, ze objektivne vidite mene!
Naposledy upravil(a) santafe007 dne 24 črc 2008, 22:41, celkem upraveno 1 x.
Santa FE 2.2CRDi VGT Elegance AT
http://www.cydonia.cz
http://www.cydonia.cz
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem zvědavý,jak dlouho ti vydrží.O 90% větší svítivost-to bude tak 1/3 ať nestraším 1/2 životnosti obyč. H4.Tak bych předčasně nejásal,nad ne zrovna malou cenou,za poloviční životnost. To není strašení-Osram je alespoň tak slušný,že většinou udává životnost proti norm.H4 na krabičce,tak na ni mrkni-je tam vyobrazená žárovka,hod.životnosti a poměr životnosti proti standartní žárovce.pepik píše:Včera jsem koupil H4 OSRAM se zvýšenou svítivostí o 90%, cena 420 Kč vč. DPH. Hned jsem je přehodil a mohu říct, že nyní to svítí úplně perfektně. Opravdu je to znát a za rozumnou cenu bez úprav. Nikoho neoslnuju a od polišů mám pokoj.
Jinak včera mě nějaký blb se Superbem svítil xenonem do zrcátek a po 5km jsem měl chuť vylézt a VYKOPAT mu je ze světel. Krátké oslnění z protisměru ještě zkousnu,ale tuhle bouchačku se světly z mořského majáku za zády... Tuneři .Přál bych mu,aby stejné hovado měl za zády hodně často on.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Re: Xenony a problemy
santafe007 píše:Vazeni jednim dechem!
po mych zkusenostech s xenony bych je nikomu nedoporucil instalovat.
Mam problemy s elektronikou, protoze ruseni xenonu je neco strasneho!!!
Navic me stve, ze lidi oslnuji protijedouci vozy a delam neco, co neni povolene! Mel jsem je na AUDi a tam fo bylo uplne o jinem. Svitily a nikoho jsem neoslnoval...
tady prudce pribrzdite do zatacky a pokud namate dalkove, vidite nula nic...
Pudou ven, hned, jak to bude mozne!
tak to cumim, to mas xenon od zdenka alebo co?
ja mam od neho xenon upone bez problemu nic to nevplyvnuje jedine sa mi stava niekedy ze nenabehne lavy co je sposobene automatickymi svetlami ked zhavis tak sa rozsvecuju a ked ides startovat tak ich znova v tom procese resetuje a vtedy niekedy zblbnu. Vsimol si to kolega takze nema zapnute automaticke ale zapina ich manualne po nastartovani a je po probleme
Pokud by preci jen byl nejaky otrly zajemce, rad je necham za velmi rozumny peniz. svetelnost 6000K
Pokud je mi známo, tak záruční doba je 24 měsíců, za to t o stojí.Borek píše:Jen jsem zvědavý,jak dlouho ti vydrží.O 90% větší svítivost-to bude tak 1/3 ať nestraším 1/2 životnosti obyč. H4.Tak bych předčasně nejásal,nad ne zrovna malou cenou,za poloviční životnost. To není strašení-Osram je alespoň tak slušný,že většinou udává životnost proti norm.H4 na krabičce,tak na ni mrkni-je tam vyobrazená žárovka,hod.životnosti a poměr životnosti proti standartní žárovce.pepik píše:Včera jsem koupil H4 OSRAM se zvýšenou svítivostí o 90%, cena 420 Kč vč. DPH. Hned jsem je přehodil a mohu říct, že nyní to svítí úplně perfektně. Opravdu je to znát a za rozumnou cenu bez úprav. Nikoho neoslnuju a od polišů mám pokoj.
Jinak včera mě nějaký blb se Superbem svítil xenonem do zrcátek a po 5km jsem měl chuť vylézt a VYKOPAT mu je ze světel. Krátké oslnění z protisměru ještě zkousnu,ale tuhle bouchačku se světly z mořského majáku za zády... Tuneři .Přál bych mu,aby stejné hovado měl za zády hodně často on.
Pepik
nyní: CLIO 1,9 D
BMW 525TDS
Santa Fe 2,0 CRDi 2004 4WD
nyní: CLIO 1,9 D
BMW 525TDS
Santa Fe 2,0 CRDi 2004 4WD
Záruka je sice 24 měsíců, ale na výrobní vady, a během 24 záručních měsíců výrobce garantuje životnost, což ale neznamená, že životnost je 24 měsíců. Na pneumatiky je taky záruka 24 měsíců, ale taky ti nikdo neuzná reklamaci na pneu, na kterou během 2 let najedeš 120 tisíc km.pepik píše:Pokud je mi známo, tak záruční doba je 24 měsíců, za to t o stojí.Borek píše:Jen jsem zvědavý,jak dlouho ti vydrží.O 90% větší svítivost-to bude tak 1/3 ať nestraším 1/2 životnosti obyč. H4.Tak bych předčasně nejásal,nad ne zrovna malou cenou,za poloviční životnost. To není strašení-Osram je alespoň tak slušný,že většinou udává životnost proti norm.H4 na krabičce,tak na ni mrkni-je tam vyobrazená žárovka,hod.životnosti a poměr životnosti proti standartní žárovce.pepik píše:Včera jsem koupil H4 OSRAM se zvýšenou svítivostí o 90%, cena 420 Kč vč. DPH. Hned jsem je přehodil a mohu říct, že nyní to svítí úplně perfektně. Opravdu je to znát a za rozumnou cenu bez úprav. Nikoho neoslnuju a od polišů mám pokoj.