Zdravim Vas,jak se dari? Ceka me vymena motorového oleje a tak uvazuju,ze tam naleju plnou syntetiku.Myslite,ze to nejak uskodi motoru,nebo to motoru prospeje? Prosim poradte mi
predem dik
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
Musím se podívat na láhev co tam je.Ja si to fort pletu jestli 5W-40 nebo 30.Borek píše:Protože už máš asi něco najeté,tak bych dal polosyntetiku-motor bude spokojený,neboj.![]()
Korálku-5W-30-to se mě zdá ta 30 hodně málo.To máš v servisceNa léto by to tu 40 chtělo.
Pokial sa nemylim tak Castrol TXT je iba 5W 40. Davam ho tam tiez. Uplna spokojnost. Mam uz 131 tis. km a motor nic nezerie.Korálek píše:Musím se podívat na láhev co tam je.Ja si to fort pletu jestli 5W-40 nebo 30.Borek píše:Protože už máš asi něco najeté,tak bych dal polosyntetiku-motor bude spokojený,neboj.![]()
Korálku-5W-30-to se mě zdá ta 30 hodně málo.To máš v servisceNa léto by to tu 40 chtělo.
Popíšu značení olejů např. 10W-40. To deset znanemá jeho hustotu. Čím nižší číslo tím řidší olej a to 40 znamená jeho tepelnou "výdrž" čím je číslo vyšší, tím je olej schopný pracovat ve vyšších teplotách(v severských zemích nenarazíte na olej s číslem vyšším jak 30 a u nás zase většinou nikdo nejezdí na číslo nižší než 40). O kvalitě oleje to prakticky nic nevypovídá. Kvalitu oleje zjistíte ze specifikace API. Na každý flašce oleje někde na štítku mu být napsáno např. API SJ/CF. To S je značení kvality oleje pro benzínové motory čím je to druhý písmeno dál v pořadí abecedy(a,b,c,d,e,f,.....), tím je olej lepší.C znamená to samé pro naftové motory. Proto značení Sx u diesel olejů nenajdete.....Vladislav Bureš píše:Chlapy když se tak vyznáte nevíte nečo o 10W-60 mám ho nakázám do nissanu a když jsem jen slyšel o ceně tak se mi protočili oči
Tak já tady píšu knihu a tobě stačí jeden obrázek.
Rasty píše:Joker: a jakej olej teda je lepší![]()
![]()
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |