Studený start
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Studený start
Zdravim a chci si nechat poradit. Když startuju studený motor tak na poprvé nechytne a na podruhé uplně v pohodě. Každé další startování je taky úplně v pohodě. Před nastartováním je slišet benzínová pumpa a startuju bez radia a bez zapnuté ventilace a hlavně po zhasnutí kontrolky na air back. Je to spíš taková obtíž a když bylo teplo tak to nedělalo.
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
- Reklama
- mirec
- **
- Kontaktovat uživatele:
ked startujem na zime tak obcas mi spravi to ze urobi ehe potom na chvilu pauza potom sa preberie a dalej toci s tym ze naskoci....je to baterkou uz mi aj par krat skapala ale este je v celku nova tak ju menit necem...ale ci je to aj tvoj pripad neviem no....
Sonata 2,4 2006 Elegance
Accent GLS 1996 1,5 12V 5dv.
Accent GLS 1996 1,5 12V 5dv.
Hanzi svíčky NGK a nově montované. Začalo to dělat až když poklesla teplota. V garáži to startuje v pohodě a když to stojí venku nějakou dobu tak to jakoby otočí motorem a na podruhé úplně normálně. Teď jsem si všimnul, že jakmile startuju podruhé tak mi bliká dioda od imobiliseru a alarmu. Neví někdo co to znamená???
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Viděl bych to na baterku, když je teplo tak ta kapacita vydrží ale jakmile teploty klesnou k nule nebo pod nulu tak u baterky neuvěřitelně klesá kapacita a prostě to nenatočí. Zkus si změřit napětí při startování a uvidíš jak to letí dolů. Zajeď tam kde dělají baterky a nech si změřit baterku zatěžovacím odporem uvidíš, že to bude ono. Já jsem měl baterku do teď v pořádku /min 4-6 let stará/ napětí stále přes 13 Voltů./ při jízdě 13,8V/ teď ve studeným autě sotva 11,9V a to je jen cca 1-2 mínus.Věř mi, že ti odchází baterka. Zkus ji dlouhodobě dobít malým proudem /naformovat/ ale stejně to bude nahouby a radši si ji nech přeměřit viz. výše.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Ma pravdu predsedo! Nech ji zmerit zatezakem a uvidis.Bruno píše:Viděl bych to na baterku, když je teplo tak ta kapacita vydrží ale jakmile teploty klesnou k nule nebo pod nulu tak u baterky neuvěřitelně klesá kapacita a prostě to nenatočí. Zkus si změřit napětí při startování a uvidíš jak to letí dolů. Zajeď tam kde dělají baterky a nech si změřit baterku zatěžovacím odporem uvidíš, že to bude ono. Já jsem měl baterku do teď v pořádku /min 4-6 let stará/ napětí stále přes 13 Voltů./ při jízdě 13,8V/ teď ve studeným autě sotva 11,9V a to je jen cca 1-2 mínus.Věř mi, že ti odchází baterka. Zkus ji dlouhodobě dobít malým proudem /naformovat/ ale stejně to bude nahouby a radši si ji nech přeměřit viz. výše.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Před nabíjením maým proudem pozvolna vybíjet (na př. žárovkou) asi tak na 1,8V na článek minimálně. Potom nabíjet malým proudem tak do 0,5 - 0,6A až do plné kapacity. Baterie mají snahu tak zvaně tvrdnout. Záleží, ale na stáří bat., jestli to má vůbec cenu. Hodně zdaruBruno píše:Viděl bych to na baterku, když je teplo tak ta kapacita vydrží ale jakmile teploty klesnou k nule nebo pod nulu tak u baterky neuvěřitelně klesá kapacita a prostě to nenatočí. Zkus si změřit napětí při startování a uvidíš jak to letí dolů. Zajeď tam kde dělají baterky a nech si změřit baterku zatěžovacím odporem uvidíš, že to bude ono. Já jsem měl baterku do teď v pořádku /min 4-6 let stará/ napětí stále přes 13 Voltů./ při jízdě 13,8V/ teď ve studeným autě sotva 11,9V a to je jen cca 1-2 mínus.Věř mi, že ti odchází baterka. Zkus ji dlouhodobě dobít malým proudem /naformovat/ ale stejně to bude nahouby a radši si ji nech přeměřit viz. výše.
Hyundai Accent ´07 1.4- Elegance - Beige Gold