Kuny a jiní škůdci motorového prostoru
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
i30 a hlodavci
mam cca mesic i30 a pred tydnem jsem podle zapachu z topeni zjistil, ze neco je spatne po (vubec prvnim) otevreni motoru jsem zjistil, za v motoru byli nezvani hoste a nechali tam po sobe chomace srsti, exkrementy a jine hnusy - zajel jsem do servisu, kde mi motor vystrikali nejakym sprejem - snad to zabere
problem je v tom, ze ve firme mame i30 nekolik a vsichni ( ) maji stejnou zkusenost (vcetne mrtvych zvirat v motoru) a pri tom na stejnem parkovisti parkujeme ostatni firemni auta (resp. auta sousedu/manzelek) mnoho let a nikdy nikdo nemel stejnou zkusenost - tak jestli soudruzi z koreje nekde neudelali chybu
problem je v tom, ze ve firme mame i30 nekolik a vsichni ( ) maji stejnou zkusenost (vcetne mrtvych zvirat v motoru) a pri tom na stejnem parkovisti parkujeme ostatni firemni auta (resp. auta sousedu/manzelek) mnoho let a nikdy nikdo nemel stejnou zkusenost - tak jestli soudruzi z koreje nekde neudelali chybu
- Reklama
Re: i30 a hlodavci
Že by další auto k sežráníjb4 píše:mam cca mesic i30 a pred tydnem jsem podle zapachu z topeni zjistil, ze neco je spatne po (vubec prvnim) otevreni motoru jsem zjistil, za v motoru byli nezvani hoste a nechali tam po sobe chomace srsti, exkrementy a jine hnusy - zajel jsem do servisu, kde mi motor vystrikali nejakym sprejem - snad to zabere
NN, měl jsem ten samej problém, ještě s nebožkou Felicií. Jediné auto na celém sídlišti. které si v mém případě vyhlídla nějaká fretka, nebo co to bylo. Teplo motoru a chuť svazku kabelů byla pro ní neodolatelná Opravdu netuším, jak je to možné, ale neomylně šla po zdrojovém kabelu od alarmu. Regulerně odizolovala celý svazek a ostatních kabelů se ani nedotkla. Nejdříve se mi to zdálo docela vtipné, ale když pak 2 x za noc s baterkou v ruce napojujete rozkousaný kabel, tak opravdu nic moc Jako zapřísáhlej zvířatomil jsem zavrhl nějaké jedy a podobně a nakonec jsem uvařil neuvěřitelný blaf ( feferonky, pepř, olej a já nevím co ještě ) a tímhle blafem jsem namazal celý svazek, kam jsem jen dosáhl. No a bylo po problému. Cca po měsíci jsem potkal souseda a chudák byl celej rozhořčenej, že mu nějaká potvora překousala kabal v jeho nové Fábii Asi nemusím dodávat, že jsem šel vařit druhou dávku.
Tzn. není to korejcema a ani stářím auta. Prostě je to náhoda.
Je mi jasné, že u nového auta v záruce se ti to asi nebude chtít patlat takovouhle šíleností, ale mě to pomohlo. Hodně štěstí.
Je mi jasné, že u nového auta v záruce se ti to asi nebude chtít patlat takovouhle šíleností, ale mě to pomohlo. Hodně štěstí.
Elantra 2,0 CRDi
Mě se to za čtyři roky provozu stalo třikrát, pravda naposled před rokem. Když mi podruhé rozkousaly potvory kabely ke svíčkám u mého Getze, došla mi trpělivost a koupil jsem ten sprej. Od té doby byl klid. Pak se mi jednou zachtělo umýt motor a druhej den ráno jsem je měl rozkousaný potřetí. Tak jsem to zase posprejoval, motor už nemeju , opakuju to jednou za tři měsíce a od té doby mám klid. Pochybuju o tom, že to má souvislost se značkou auta, protože vím o kolegovi, kterýho to potkalo u Audi a jinýho u nový Corolly . V mém případě jsem originální kabely dvakrát měnil za neoriginální a stejně se to opakovalo.
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=574
Tschüss Marder (300 ml, sprej)
Sprej proti kunám. Chrání neškodnými pachovými a chuťovými látkami. Chrání rovněž při dlouhotrvajících deštích. Používejte 1 x za půl roku nebo po každém umytí motoru nebo spodku automobilu.
Původní cena bez DPH: 151 Kč
Původní cena s DPH: 180 Kč
Sleva činí 5.3 %
Cena bez DPH: 143 Kč
Cena s DPH: 170 Kč
Dostupnost: Skladem
Tschüss Marder (300 ml, sprej)
Sprej proti kunám. Chrání neškodnými pachovými a chuťovými látkami. Chrání rovněž při dlouhotrvajících deštích. Používejte 1 x za půl roku nebo po každém umytí motoru nebo spodku automobilu.
Původní cena bez DPH: 151 Kč
Původní cena s DPH: 180 Kč
Sleva činí 5.3 %
Cena bez DPH: 143 Kč
Cena s DPH: 170 Kč
Dostupnost: Skladem
pokud parkujes na svem pozemku tak co vyzkouset totoKaspian píše:Ahoj! Funguje ten sprej i na kočky? V noci jsem dvě přistihl, jak mě hřejí motor zaparkovaného auta.
http://www.tipa.eu/cz/produkt/08850094- ... u-a-kocek/
ja to mam na zahrade kterou mi v noci navstevovali kocky a delali si zachodky kolem kytek a jahod.
SF 2,2 CRDi VGT 4x4 A/T / H1 VAN6 2,5CRDi / iX35 2.0 GDi 4x4 / i20
TAK TO JE BOMBA!!! PĚKNĚ JSEM SE POBAVILA A ZASMÁLA, ALE NEDEJ BOŽE ABYCH TAKOVÝ PROBLÉM MUSELA ŘEŠIT.Méďa píše:NN, měl jsem ten samej problém, ještě s nebožkou Felicií. Jediné auto na celém sídlišti. které si v mém případě vyhlídla nějaká fretka, nebo co to bylo. Teplo motoru a chuť svazku kabelů byla pro ní neodolatelná Opravdu netuším, jak je to možné, ale neomylně šla po zdrojovém kabelu od alarmu. Regulerně odizolovala celý svazek a ostatních kabelů se ani nedotkla. Nejdříve se mi to zdálo docela vtipné, ale když pak 2 x za noc s baterkou v ruce napojujete rozkousaný kabel, tak opravdu nic moc Jako zapřísáhlej zvířatomil jsem zavrhl nějaké jedy a podobně a nakonec jsem uvařil neuvěřitelný blaf ( feferonky, pepř, olej a já nevím co ještě ) a tímhle blafem jsem namazal celý svazek, kam jsem jen dosáhl. No a bylo po problému. Cca po měsíci jsem potkal souseda a chudák byl celej rozhořčenej, že mu nějaká potvora překousala kabal v jeho nové Fábii Asi nemusím dodávat, že jsem šel vařit druhou dávku.
- kowalski1410
- **
- Kontaktovat uživatele:
Kuny a jiní škůdci motorového prostoru
dobrý den pánové,
chtěl bych se vás zeptat zda-li vaše íčko má spodní kryt motoru.
dík k.
chtěl bych se vás zeptat zda-li vaše íčko má spodní kryt motoru.
dík k.
Toyota Corolla...1,6(97kw)...super white 2...Trend+...03/2019
i30...1,4...white crystal...made in cz...12/08
i30...1,4...white crystal...made in cz...12/08
Re: Kryt motoru
Do vnutra k motoru sa mi dostala macka a pochodila so zablatenym koncatinami po motore a kablikoch... SILA!! (asi jej bolo pekne teplucko... vecer...)
To by bolo este MOZNO "OK" - ale su aj pripady ked tam zacnu lozit potkany a rozkusavat kabliky tak to by som tam asi zacal klast pasce a jedy...
Neviem ci myslis - pytas sa o spodnom kryte pre motorovy priestor, alebo spodny kryt len pre samotny motor. V kazdom priapde Chcem sa opytat:
- Je mozne pre i30 zakryt zo spodu nejakym sposobom motorovy priestor (sietovina, ...?)
dik,
To by bolo este MOZNO "OK" - ale su aj pripady ked tam zacnu lozit potkany a rozkusavat kabliky tak to by som tam asi zacal klast pasce a jedy...
Neviem ci myslis - pytas sa o spodnom kryte pre motorovy priestor, alebo spodny kryt len pre samotny motor. V kazdom priapde Chcem sa opytat:
- Je mozne pre i30 zakryt zo spodu nejakym sposobom motorovy priestor (sietovina, ...?)
dik,