Elektika

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
*Karlos*

Elektika

Příspěvek od *Karlos* »

Pak mám ještě problémek s okny včera normálně fungovali a teď když stáhnu jake koliv okno ,kromně toho u řidiče tak se při jejich zavírání skoro zastaví a jede velmi ale velmi pomalu zpět.
Hyundai Lantra 1,8 16v HDC
Reklama

Joker
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joker »

Mě taky jezděj nahoru pomalu. Je to tím, že se nakloněj a roh okna se "zařízne" do kožíšku na dveřích a okno drhne.
Lantra Kombi GLS 1.6 16V DOHC G4GR- LPG *97
Suzuki GS500E nyní v úpravě od Š120L a 100m skluzu po asfaltu
jelensoft
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jelensoft »

Mě taky okna zlobí, nahoru jezdí, jak když se jim nechce a občas se mis křípne guma a to je pak hučák. Řeším to tak, že gumy mažu a pak okna jezdí o poznání lépe, ale i tak je to na Lantře největší vopruz.
jelensoft
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jelensoft »

Mě taky okna zlobí, nahoru jezdí, jak když se jim nechce a občas se mi skřípne nahoře v rohu guma a to je pak ve stovce hučák. Řeším to tak, že gumy mažu a okna pak jezdí o poznání lépe, ale i tak je to na Lantře největší vopruz.
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

to dela snad vsem hnujdajum :lol:

by me zajimalo kde udelali soudruzi chybu :roll:
Mates

Příspěvek od Mates »

Čauky :D
Asi stříleli do vzduchu. Ale vážně asi to bude tim jednoduchým tesněním co po nějáké době už moc netěsní. Natírám to několikrát do roka regumem a je to lepší. 8)
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
black_sheep

Mates píše:Čauky :D
Asi stříleli do vzduchu. Ale vážně asi to bude tim jednoduchým tesněním co po nějáké době už moc netěsní. Natírám to několikrát do roka regumem a je to lepší. 8)
jojo za valky ale.. snad uz to s nima dneska nebude tak spatny :P

no ale par veci nevychytali, no chybama se clovek uci, na to ze trebas scoupe je jedno z prvnich hyundai aut co se rozvazeli po svete tak na tom neni vubec zle!
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

black_sheep píše:to dela snad vsem hnujdajum :lol:

Chyba ani ne,ale udržba pánové!!
Chce to taky ty gumy namazat nějakým mastným prostředkem,já používám WD 40 a žádnej problém,ještě se Mě nestalo aby okna nešla!! :roll: At je léto nebo zima!! :wink:
Ona ta guma vyschne a pak má moc velký odpor,motůrek to neutlačí!!
To sklo musí klouzat a ne třít o tu gumu! :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
black_sheep

ivan.raffai@seznam.cz píše:

Chce to taky ty gumy namazat nějakým mastným prostředkem,já používám WD 40 a žádnej problém,ještě se Mě nestalo aby okna nešla!! :roll: At je léto nebo zima!! :wink:
neumaze se sklo o to WDcko? ja mam vsecky gumy napatlany SONAXem proti primrzani, ale na okna jsem se prave proto vybodl.. :roll:
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

black_sheep píše:

neumaze se sklo o to WDcko? ja mam vsecky gumy napatlany SONAXem proti primrzani, ale na okna jsem se prave proto vybodl.. :roll:
Ne!Postříkám to vždycky až dozadu a pak zkusím párkrát nahoru a dolů!!
Když to pěkně cvičí,tak je to gut! :wink:
Okna mám čisté! :D
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

To že závada je nenamazáním gumy je pravda z 50% druhých 50% zaviní el.stahovačka ve dveřích. Mají jednu velkou nevýhodu a to je slabý materiál. Vedení stahovaček je náchylné na otřesy a postupem času se vytluče a pak okno jakoby palndá a nedrží.Tím začíná problém v tom že se zadrhává do gumy.To že se guma namaže je dočasná oprava, ale ne úplná. Jediné co můžu poradit těm co tento problém zatim nemají je vytlumit dveře,aby nerezonovali reproduktory.A těm co je už bohužel pozdě můžu jen doporučit vyměnu stahovaček (není ale levná 1ks cca 1500,-) a pak dbát na udržbu.
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Dneska jsem zasupoval radio, slysel jsem takovy cvaknuti, jak kdyz prdce pojistka..radio neslo zapnout, prestaly jit hodiny, nesviti topeni, a stropni svetla...pojistky v pojistkovy skrini jsou v poradku, pojistka na radiu taky, v prostoru kolem radia byla jedna pojistka - taky v poradku. Kdyz odpipam alarm, hlasi chybu..nevim si rady...co vy?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Rasty píše:To že závada je nenamazáním gumy je pravda z 50% druhých 50% zaviní el.stahovačka ve dveřích. Mají jednu velkou nevýhodu a to je slabý materiál. Vedení stahovaček je náchylné na otřesy a postupem času se vytluče a pak okno jakoby palndá a nedrží.Tím začíná problém v tom že se zadrhává do gumy.To že se guma namaže je dočasná oprava, ale ne úplná. Jediné co můžu poradit těm co tento problém zatim nemají je vytlumit dveře,aby nerezonovali reproduktory.A těm co je už bohužel pozdě můžu jen doporučit vyměnu stahovaček (není ale levná 1ks cca 1500,-) a pak dbát na udržbu.
To máš sice pravdu,to uznávám,ale kdo z nás si hned běží koupit
novou stahovačku každej udělá vždycky nějakou první pomoc hi,hi :D :lol:
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Rasty píše:To že závada je nenamazáním gumy je pravda z 50% druhých 50% zaviní el.stahovačka ve dveřích. Mají jednu velkou nevýhodu a to je slabý materiál. Vedení stahovaček je náchylné na otřesy a postupem času se vytluče a pak okno jakoby palndá a nedrží.Tím začíná problém v tom že se zadrhává do gumy.To že se guma namaže je dočasná oprava, ale ne úplná. Jediné co můžu poradit těm co tento problém zatim nemají je vytlumit dveře,aby nerezonovali reproduktory.A těm co je už bohužel pozdě můžu jen doporučit vyměnu stahovaček (není ale levná 1ks cca 1500,-) a pak dbát na udržbu.
Touhle cestou jsem šel taky, že jsem nešel hned kupovat novou stahovačku a taky jsem na to doplatil.Okno u řidiče jsem nemohl otvírat pač mi vždy při zavření vylejzalo okno ven :( psal jsem to proto, aby jiní nedopadli jako já.Jen pomáhám.Ono každá údržba něco stojí ať máš jakékoliv auto.Tvých názorů jsem si vždy cenil ale první pomoc je jen na chvilku.Vždy po první pomoci musí následovat ozdravný zákrok ne :lol: A 1500 investovat aby jsem měl 2 roky klid se vyplatí.Z 80% odchází jen ta u řidiče, jelikož je nejvíce namáhaná.
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Rasty píše:
Touhle cestou jsem šel taky, že jsem nešel hned kupovat novou stahovačku a taky jsem na to doplatil.Okno u řidiče jsem nemohl otvírat pač mi vždy při zavření vylejzalo okno ven :( psal jsem to proto, aby jiní nedopadli jako já.Jen pomáhám.Ono každá údržba něco stojí ať máš jakékoliv auto.Tvých názorů jsem si vždy cenil ale první pomoc je jen na chvilku.Vždy po první pomoci musí následovat ozdravný zákrok ne :lol: A 1500 investovat aby jsem měl 2 roky klid se vyplatí.Z 80% odchází jen ta u řidiče, jelikož je nejvíce namáhaná.
Toho si cením,ted Jsi mi to nandal :oops: :!:
Svatá pravda Mistře! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“