to lagavulin: mě jednička taky práská občas do ruky, teď to mám na poslední garančce a budou mi to měnit(na záruku).
Jinak co se týká Getze.Já mám r.2005 tříválec, v létě se dostanu i pod 4l/100 sice jen vyjímečně.Jinak obyčejně jezdím za průměrných 4,3/100.
Převodovka je hrůza, pak taky kotouče vepředu(ty odešly po 25 tisících).
Interiér mi vyhovuje i na dálku a to patřím mezi slony(cca 130kg).
Co se týká ceny, přijde mi že na trhu není za tu cenu a stakovou výbavou v základu nic podobného(4x pytle, klimoška, elektrika 4x okna,zrcátka,ASR,ABS....
Getz 1.5 CRDi zkušenosti
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
Mám taky 2005, 3-válec. Z druhé ruky, kupovaný při 35000 po lehké havárii, teď mám najeto 62000 a zatím musím říct, že spokojenost. To řazení není úplně ideální, ale jinak šlape bezvadně, zatím jsem měnil jen 2x olej + filtry.Palubka vydává občas nějaké zvuky,rezonuje při určitých otáčkách,ale co bych čekal za ty prachy Na hlučnější motor jsem si zvykl. Akorát trochu závidím Jerrymu tu spotřebu. Já jsem se pod 5litrů (4,7) dostal jen jednou .Většinou je spotřeba v létě lehce nad 5,0. Ale zas třeba cestou do Chorvatska, ve 4 lidech a narvaném kufru to dělalo 5,3-5,4 což si myslím je celkem v pohodě. V zimě jezdím za 5,5-5,7. Chce to asi ještě hodně cviku:)
Doufám, že Getz bude i nadále dobře sloužit mně i Vám ostatním
Doufám, že Getz bude i nadále dobře sloužit mně i Vám ostatním
Hyundai i30, 1,5 DPI, SW, Comfort.
spotřeba
To Rades: já taky původně jezdil mezi 5-6litry.Spotřeba cca o 1litr mi klesla po garančce při 25 tisících.Možná mi tam nahráli nějaký jinačí program.
Nebo možná je to tím že já mám Getz GLS, opravdu nevím.
Zadruhé já jezdím sám a nijak to nehoním.Ta najnižší spotřeba není kupodivu na dálnici, ikdyž jezdím pomalu(do 110), ale na okreskách na rovině, kdy si jedu svých 90-95/h. při 2000/min.
Nebo možná je to tím že já mám Getz GLS, opravdu nevím.
Zadruhé já jezdím sám a nijak to nehoním.Ta najnižší spotřeba není kupodivu na dálnici, ikdyž jezdím pomalu(do 110), ale na okreskách na rovině, kdy si jedu svých 90-95/h. při 2000/min.
Který servis?
To by mě zajímalo, který Hyundai servis v Plzni to je. Šrámek, Běhounek, nebo ještě něco třetího?
Accent CRDi 1,5 2002
Tak jsem byl s Getzem na poslední garančce(7066kč:olej,filtry i klimošky a pylový) Nejdůležitější je ale oprava převodovky na garanci(vypádávala jednička)
Měnili tam synchrony , nějaká ložiska, vidličku a nějaké drobnosti.Vše zadara včetně práce v rámci garance.
Dělali to v Autopalace Butovice, a můžu jedině doporučit. S takovým jednáním jsem se zatím v servisu nesetkal! Po zkušenostech s Hášou v Ústí n/L je to veliké překvapení.
Ještě ke spotřebě: Hned jsem jel cca 300km ve dvou(230kg) na zimních gumách trasu Ústí -Nymburk a zpět se spotřebou 4.052/100!( počítač ukazuje průměrnou 4,6) což se mi jeví jako super. Takže si myslím, že když tehhle motor žere u někoho víc jak 5 litrů, tak asi s autíčkem není něco v pořádku. Nebo že bych chytil nějaký vyjímečný kus?
Ještě musím vyřešit sjíždění obou předních gum uvnitř. Geošku mi sice seřídili, na jízdních vlastnostech je to znát, ale hodnoty v protokolu měření mi nepřijdou jako odpověď na to, proč se obě gumy stejně sjedou a to během asi 5 tisíc.Za rok od loňského března se geometrie dělala 3x a zdá se že se to němění.Prohlídka nápravy taky nic neodhalila. Tak uvidíme, co to po téhle garančce bude dělat.
Měnili tam synchrony , nějaká ložiska, vidličku a nějaké drobnosti.Vše zadara včetně práce v rámci garance.
Dělali to v Autopalace Butovice, a můžu jedině doporučit. S takovým jednáním jsem se zatím v servisu nesetkal! Po zkušenostech s Hášou v Ústí n/L je to veliké překvapení.
Ještě ke spotřebě: Hned jsem jel cca 300km ve dvou(230kg) na zimních gumách trasu Ústí -Nymburk a zpět se spotřebou 4.052/100!( počítač ukazuje průměrnou 4,6) což se mi jeví jako super. Takže si myslím, že když tehhle motor žere u někoho víc jak 5 litrů, tak asi s autíčkem není něco v pořádku. Nebo že bych chytil nějaký vyjímečný kus?
Ještě musím vyřešit sjíždění obou předních gum uvnitř. Geošku mi sice seřídili, na jízdních vlastnostech je to znát, ale hodnoty v protokolu měření mi nepřijdou jako odpověď na to, proč se obě gumy stejně sjedou a to během asi 5 tisíc.Za rok od loňského března se geometrie dělala 3x a zdá se že se to němění.Prohlídka nápravy taky nic neodhalila. Tak uvidíme, co to po téhle garančce bude dělat.