• Ahojte, v poslednom čase som riešil pár vecí na i30-ke, nedávno sa mi zlomila merka oleja tak som kupoval novu – cena 512 Kč
• Takisto som riešil garančnú opravu sedačky (asi 5 dní pred vypršaním záruky) kde sa na šoférovej strane na jednej strane uvolnila bederná opierka takže keď som sa oprel tak sa vydúvala dozadu a nedržala záda.
Bol som v Hyundai Frýdek Místek kde sa v dielni na to koukli a servisný technik mi tvrdil že tam je nejaký svár prasklý a že pry sa bude musieť meniť sedačka. Ponejakej dobe som si do servisu musel volať protože sa neozývali, boli to asi 3 týdny. Tvrdili mi že kolega bol v záskoku z inej pobočky a že nič není ešte objednané a že sa musia spojiť s kolegom aby zistili čo tomu bolo bla bla bla. Po ďalších dvoch týdnoch som volal zas tam bol niekto iný čo nevedel nič. Nakoniec teda sa omluval aby som prišiel znovu s autom na pár hodín že sedačku rozmontujú a pozrú sa čo tam presne je špatne. Objednací termín za dva týdny. Nakoniec som tam bol s tým že to rovno spravia že majú opravnú sadu ... nakonec že sa jednalo o prasknuté plastové úchyty, že tam žiadny svár prasklý nebol. Ukázali mi fotky ale moc chytrý z toho nie som nicmene opierka drží na mieste. Prý sa tie klipy nedajú sehnat ako náhradný diel že im to poslali rovno z fabriky aby koli tomu nemuseli meniť celú opierku (cena opierky cez 20 000 ale nevim či s DPH alebo bez).

- 2023-09-18_125710.jpg (165.59 KiB) Zobrazeno 854 x
Nicmene som doma pod sedačkou našiel kúsok drotu tak som im napsal že som tam našiel tento kúsom a nech sa vyjadria z čoho to je a zda použili originálne diely na opravu ... samozrejme bez odpovede.

- unnamed.png (476.29 KiB) Zobrazeno 854 x
Tak ma napadá neviete niekto jak sa do tej sedačky leze? Že by som sa pozrel jak to spravili, či to tam nejak nezbastlili.
Nechce sa mi nejak polámať nejaké kryty tak by som bol za radu vďačný ...
• Jo a ešte zmínim poslednú vec čo ma včera trochu zarazila, na jar som kupoval nové Hankooky Ventus Prime 4 a teraz po cca 8000km mám vzorok niečo málo cez 5mm

... na aute sme boli na dovolené v chorvátsku takže niečo cez 2000km a potom na aute jazdí žena do práce, trochu ostrejšia jazda ale aj tak je to obrovský úbytok. Nové som nemeral ale predpokladam že mohli mať niečo mezi 7-8mm.