ulthar píše:Tak jsem udelal narychlo 2 fotky. Je to focene mobilem, takze kvalita snimku nic moc, ale na linie na zdi z cca 10-15m jde videt celkem pekne a je krasne videt, ze to co z blizka bylo nad tou linkou z vetsi dalky prakticky videt neni, takze to ani neoslnuje. U te druhe fotky jsem zkusil vyfotit jak to cele sviti do dalky, ale nenasel jsem misto bez poulicni lampy a mobil to docela dost ztmavil kdyz zaostroval.
Z fotek jde krásně vidět, že světla ztratila hotspot. Prostor před autem ti to osvítí, ale do dálky už neuvidíš, resp. díky tomu, že oči ti budou zaměřovat na tu víc osvícenou scénu před autem a do dálky uvidíš hůř, než s halogenkou
EFISO píše:ob3l1x . Tiež ti LED rušili rádio ? lebo si to nespomínal . Nieje LED ako LED žiarovka .To je ako porovnávať motor 1,4 voči 2,0 . To platí rovnako aj u LED žiaroviek.Z pasívnym voči aktívnym chladením proste z menšieho W výkonu viac Lm nedostaneš

Jednoducho mal si tam pasívne LED pre "nedostatok priestoru" na aktívne LED žiarovky . Ak si spokojný z Halogén Osram tak je to potom správne .Najdôležitejšia je spokojnosť vodiča . Ja som zasa maximálne spokojný z LED V2

.Ak ti to svieti tak ako mne tak musíš biť spokojný . (foto iba mobilom a iba 214kB v reále je to omnoho lepšie

)
ps. Ja o mesiac skúška aktívne LED do stetavačiek Tucson.

Tady to stejný, před autem světlo, v dálce tma, plus šířka mizerná
EFISO píše:OK . LED si skúšal ale nie V2 ale V6 ta V6 má papierovo 16tis Lm Pri neskoršom mojom teste na aute ako som ti odporúčal ako variant na test .Som zistil viď foto že je to menej Lm ako ma V2 ktorá ma papierovo 12 tis Lm (set 2ks H4) Môžeš si pozrieť ten rozdiel ktorý je v reále voči foto väčší . Myslel som že ak udávajú 16 tis tak môže mať 14-15tis Lm ale papier veľa znesie .Moja smola že som ti ich odporúčal na test. V2 je iná kategória ale zasa zbytočne budeš vyhadzovať peniaze,nie sú to lacné LED za pár šupu ako väčšina čo sa najviac predáva a je ich najviac na cestách .Ak máš svoje presvedčenie že LED je katastrofa ako náhrada za halogénovú žiarovku do svetla auta .Tak ti to nebudem vyvracať .Podľa mňa je LED najlepšia (lacnejšia ) alternatíva na zvýšenie bezpečnosti na cestách z ohľadom na skoršiu reakciu ak vidím skôr (prekážku,chodec atd.. ) skôr ako pri halogénových žiarovkách .Hlavne z dobré zoradenými svetlami .
Ešte otázka test bol v projektore? alebo klasický reflektor (Fabia) .

Zkoušel jsem v projektoru. Objednám teda tu V2 a uvidím (je to pár korun a alespoň budu mít doma hračku

), ale reálně druhou nejpoužitelnější LED mám doma (hned po Diode Dynamics SL1), není to nic moc a pochybuji, že ta V2 bude lepší. Můžou tam být nejsilnější LED čipy, co existují, ale dokud nevyřeší geometrii, aby kopírovala halogen, tak to svítit nebude.